Mamma är lite ledsen

Ikväll har min mamma varit lite ledsen hemma. Det var ett tv-program som hette Rosa Bandet-galan som gjorde så att hon blev så ledsen. Det handlade om att samla in pengar till forskning för bröstcancer. Anledningen att det blev så känsligt för mamsen var för att hennes mamma, min mormor alltså, jo, hon fick bröstcancer för många år sedan, då mamma var runt 19 år. Sen så kom den hemska sjukdomen tillbaka 13 år senare. Då gick det tyvärr inte att bota saker som dök upp i skelettet på mormor. Det var därför som det blev väldigt känsligt i soffan hemma just ikväll.

Mamma grät en del och hon visade mig några foton på mormor och vi hade tända ljus på flera bord just ikväll. Mysigt men tråkigt att jag inte kommer få träffa mormor någonsin. Tur att jag har en farmor jag kan träffa i alla fall. Och så har jag ju både morfar och farfar oxå. Hoppas mamma inte är alltför ledsen nu mer bara. Jag har hållit mig lugn i magen hela kvällen nu, så jag hoppas mamma uppskattar detta. Vill ju stötta henne, men det är inte det lättaste i alla lägen. Det är nog ändå skönt på något vis att få gråta en skätt ibland.

Nu skall jag försöka sova lite stillsamt i magen. Mamma är lite förkyld och har jätteont i halsen oxå, så hon sov oroligt natten som var, men jag hoppas det blir bättre i natt nu.

Kram till dig mamsen och till mormor. Sänder en stor och varm tanke till mormor uppe i himlen
Mysplutten v.33


Släktkalas :o)

Mammas faster Birgitta fyllde 65 år igår, så då hälsade vi på henne på hennes kalas. Det var massa folk där. 2 av mammas kusiner hade kommit dit med alla sina barn - totalt har de 7 st barn...wow! Och två av dessa barn, som är tvillingarna Camilla och Caroline, hade med sig SINA barn...2 + 1 st. Hihi...så det var många generationer där samtidigt - 4 st faktiskt. Jättehäftigt tycker jag :)

DETTA ÄR MAMMAS 3 FASTRAR, BRITT-LOUISE, BARBRO OCH BIRGITTA, SOM JU FYLLDE ÅR!



Mamma fick åka med sin bror Anders dit, och deras pappa och hans andra syster var med i bilen till kalaset oxå. 
Hela kvällen var jättetrevlig och många undrade hur mamma hade haft det i norrland hos pappas familj. Mamma berättade att det var en mysig resa och vistelse där i "lugna städerna". Sen ville flera fotografera och känna och titta på mammas mage. Jag såg flera som stirrade på magen och mig, och jag räckte ut tungan en gång...bara för att se om de märkte den...men ingen sa nåt...hehe....


            

Vi fick jättegod mat, tunnbrödssnittar med olika innehåll till för-snacks! Sen hade Birgittas man Janne fixat Paella. Det är färgat ris typ...med massa olika skaldjur i. Räkor, musslor, kräftor mm., men även några kycklingklubbor fanns i långpannorna, som allt låg i. Det fanns även färskt vitlöksbröd (som jag vet är mammas favoritbröd), så hon tryckte nog ner ett helt gäng med sådana brödbitar. hihihi... Jag kommer nog gilla vitlök därför tror jag.

DESSA GOA TUNNBRÖDSRULLAR GICK ÅT I RASANDE FART...HIHIHI..



Mammas kusiner Anette och Maria var där och det är alltid lika kul att träffa dem för de är så roliga.
Här är några bilder från kvällen.

HÄR ÄR MAMMAS KUSIN MARIA + TVÅ BONUSKUSINER - TVILLINGARNA CAMILLA OCH CAROLINE



CAMILLAS CHARMIGA SON ELLIOT, SOM ÄR UNGEFÄR 17 MÅNADER NU.
HAN VILL JAG GÄRNA LEKA MED NÄR JAG KOMMER UT UR MAMMAS MAGE :)



ELLIOT ÄR SÅ SÖT SÅ HAN FÅR VARA MED PÅ NÅGRA MER BILDER HÄR...

                    

MORFAR BENGT ÄR HÄR PÅ BILD, FAST MED RYGGEN ÅT KAMERAN. HAN SKÅLAR FÖR SIN FÖDELSEDAGS-SYSTER...OCH HANS ANDRA SYSTRAR SOM OXÅ SITTER DÄR I SOFFAN.

 

BIRGITTAS MAN JANNE OCH MIN MORBROR ANDERS HAR ROLIGT OCH ÄR JÄTTEGLADA...SKÅL!



MAMMAS BONUSKUSIN CHARLOTTE OCH ELLIOT PUSSAS :)



MAMMAS KUSIN ANETTE OCH HENNES BARN-BARN ANTON...



Tjngeling o hej då tills nästa gång jag skriver här.
Mysplutten v.31 


Bio med mamma & pappa

I förrgår fick jag hänga med på bio med mamma o pappa och deras jobbarkompis Anna. Anna är jättesnäll och jätterolig. Jag tror att många som var i biosalongen tyckte det oxå, för hon skrattade jättemycket när filmen höll på...och jättehögt!!! Hihihi. Det var en tecknad barnfilm som hette UPP och den visades i 3D. Detta betyder att man fick var sitt par glasögon vid entrén och när man hade på sig dessa så såg man filmen liksom som att vissa delar var närmare oss i biostolarna än vanligt. När jag blir lite större så kanske jag kan få se den oxå, om den inte är fööör läskig förstås.



Mamma tog av sig sina glasögon i smyg en kort stund, men då blev bilden på bioduken lite suddig, så man behövde ha på sig brillorna för att kunna se allra bäst. Jag såg en kille som hade två glasögon på varandra på sig...vad kul det såg ut...hihi... Men utan sina vanliga glasögon så hade han nog inte sett någonting kanske. Filmen var rolig och en söt berättelse om en gammal gubbe som flög iväg med sitt hus. Han hade blåst upp säkert flera tusen ballonger med hjälp av helium, så huset skulle kunna orka lyfta från marken. Sen mötte han massa olika djur och en ond man uppe på ställen som han landade på.

Hej då från biomörkrets minnesvrå!
Snart kommer jag ut till världen...om 2 månader ungefär :)
Mysplutten v.31


Dax att resa vidare norrut...till Nordmaling

...fast...farmor och farfar brukar säga FARA...i stället för att RESA. Hi hi... Man FAR alltså norrut eller söderut...hihi... Coolt tycker jag, att andra uttrycker sig anorlunda än vad mamma gör. Pappa är ju från norrland så han pratar nog oxå med lite andra ord än mamma. Om jag lär mig olika ord av alla så kanske jag kan skriva en bok om språkskillnader i framtiden. Hahaha....njae......kanske inte, men det var bara en liten skoj tanke.

När vi kom fram till Nordmaling, där farmor och farfar bor, så visade de runt oss i deras hus. De hade en mysig lägenhet i ett radhus kan man säga. Deras kök var större än både mammas o pappas kök och de hade ett köksbord där som man kunde göra lite längre, ifall det kom fler på besök - och vi var ju lite fler nu, hela 3 st fler... hihi. Vi hade stannat till och handlat på vägen till huset oxå, så vi kunde ha något att äta när vi kom fram.

DETTA FAT MED SKYLT TILL, FANNS VID ENTRÉN TILL AFFÄREN. SYND ATT JAG LÅG I MAGEN
 FORTFARANDE, FÖR JAG HADE NOG GILLAT DEN DÄR BÖJDA GULA GREJEN :0)



Vi åkte bil i ungefär 1 timma, från Ö-vik hit till Nordmaling. Så väl inne i husets värme så dukade vi fram lite gott att äta för alla vuxna hade blivit lite hungriga. Inte mig emot, för jag tar ju bara till mig det gottigaste från det som mamma stoppar i sig jämt. "- Hoppas det blir popcorn och glass :)" Det blev det inte, men det gjorde inget. Det blev grillad kyckling, potatissallad, grönsaker och "hårdbröd". Detta ord är riktigt roligt...hihi...
Hos mamma i Göteborg så säger man KNÄCKEBRÔ och här uppe i norrland så säger man HÅRDBRÖD :0)
För det finns mjuk- och hårdbröd, menar pappa! Och visst, det stämmer ju, men mamsen har aldrig tidigare hört uttrycket hårdbröd innan hon träffade pappa...så det är lite extra kul när detta kommer på tal...
Mamma tog för sig av BÅDE hårt och mjukt bröd i alla fall :) Bra jobbat morsan! GÔTT MOS! (som man säger om nåt som är bra, i Göteborg) hihihi....

HÄR ÄR DET LÅNGA BORDET DÄR I SATT OCH ÅT DEN GODA MATEN.
MMMM...VAD DET LUKTADE GOTT FRÅN KYCKLINGEN!



"KAFFE PÅ MATEN" MED FARMOR OCH FARFAR...SOM ÄR 2 GOA Å GLADA NORRLÄNNINGAR :0)

      

Efter len stunds vila från den goda lunchen tog Pappa med mig och mamma på en liten guidad tur i den lilla, lilla staden Nordmaling. Det är bra att mamma kommer ut lite, så hon inte bara slappar och blir tjockare hela tiden...hihihi... + att det är skönt att få guppa omkring i mammas mage. Det gör mig lugn och jag förbereds för andra guppiga promenader i barnvagnen sedan :)
Nordmaling är en lite mindre by än både Ö-vik och Göteborg - betydligt mindre :)...men jättemysig. En liten supersöt kyrka ligger precis jämte deras radhus och även en skola och en simhall finns där mittemot. Farfar jobbar i den skolan så han kan gå till sitt jobb på bara 1 minut. Vad skönt det låter. Då behöver ju han inte tänka på att skrapa bilen eller ta på sig massa jättevarma kläder när det är vinter och kallt ute. Låter toppen! Även farmor hade jobbat i byn förut, inne på simhallen sa hon, så det var ju lika toppen det! Smarta far-föräldrar jag verkar ha. hihihihi :0)

Papsen tog oss med ner till en stor vik, som omringade ena sidan av byn. Där såg vi även slitna gamla båtskjul som ännu används ibland...kanske... De var riktigt nergångna och lite möglig mossa växter på taken. Där var en liten brygga oxå som man kunde stå på, och där hade pappa och hans bror stått många gånger som små barn, och fiskat krabbor och kastat "macka". Detta ord betyder inte varken hård- eller mjukmacka, utan det är när man hittar en liten sten som är platt. Då försöker man kasta den längs med vattenytan så den liksom hoppar fram ovanpå vattnet. Hmm...låter skumt, men det får nog någon vuxen visa mig när jag blivit lite större, för i mina öron så låter det som om en sten borde sjunka direkt. Ja, ja, jag får hålla mig lite till :)

NÅGRA AV BÅTSKJULEN SOM VAR I LITE HALVDÅLIGT SKICK :)

      

Efter besöket vid vattnet så tog papsen oss vidare genom ett skogsparti där han och hans kompisar hade gjort massa tokiga bus-hyss som små. Jag tjuvlyssnade lite, och jag hoppas verkligen att jag kan förtränga merparten av det jag hörde...för alla berättelser var inte såååå barnvänliga.
"- Tur att ingen skadade sig mer än vi gjorde ibland", sa pappa. hihi....

HÄR ÄR VIKEN DÄR PAPPA BLAND ANNAT BUSADE OCH HOPPADE FRÅN ISFLAK TILL ISFLAK PÅ VINTERN

      

OCH INNE I SKOGEN HADE PAPPA OCH HANS KOMPISAR BYGGT EN STOR KOJA, HÖGT UPPE I TRÄDET. COOLT!
KOLLA IN DENNA STORA OCH HÄFTIGA STUBBE SOM MAMSEN FANN VID STIGEN TILL SKOGEN!



När vi var på väg tillbaka till farmor o , så passerade vi ett hus med en jättestor trädgård. Detta huset hade pappa och hans familj bott i när han var liten, och de flyttade från huset när han var 17 år. Huset såg likadant ut sa pappa förutom att någon som bor där nu har målat om det. Ja just det ja, det var ett träd oxå, som hade växt och blivit jättemycket högre sen för så många år sedan.

PAPSEN POSERAR FRAMFÖR SITT BARNDOMS-HUS, MEDAN MAMMA TAR DETTA FOTOT.
FÖNSTRET LÄNGST TILL VÄNSTER TILLHÖR RUMMET SOM PAPPA HADE SOM LITEN :) KUL!

      
Sen blev det kväll och alla gluttade lite på "Ensam mamma söker", för det är farmors favoritprogram. Så vi satt och myste i soffan och mumsade vidare på lite glass till efterrätt. Mmmm.....tack snälla farmor o farfar :)

Gäsp...dax att nana. Syns i morn alla nya släktingar, som bor i fina Norrlands-landskapet :)
Mysplutten v.30


Hockey och fotboll på schemat :)

Det blev hockey på dagen och sen fotboll på kvällen....

Vi överraskade farmor och farfar rejält...thi hi...

På lördagen den 10 okt så var vi ju fortfarande hos farbror Mathias & Co. Det som hände runt lunchtid den dagen kommer inte att hända någon gång någonsin igen...hihi...för Mathias lurade dit min farmor ANNA och farfar THOMAS :) De trodde att de skulle komma dit bara för att gå på hockey och vara lite barnvakt...men det som de inte visste var att jag, mamma och pappa även var i Ö-vik på besök.

Så.....de blev helt jättechockade när de kom upp för trappan, och hela familjen Dahlbäck och VI TRE satt där och log mot dem. Hihi... Jag log inifrån mammas mage, men det kunde de ju inte se....om de inte har röntgenblickar vill säga ;)

Så...hela dagen o kvällen blev en stor FEST! En festlig dag helt enkelt...och alla var tillsammans och hade det mysigt. Emmy hade varit lite dålig under fredagen men var lite bättre idag. Hon och de andra i familjen Dahlbäck hade fått några presenter var av mamma o pappa igår kväll, och en av presenterna var bl.a. en tröja till Emmy.  Den visade hon stolt upp för farmor o farfar när de kom. Se här vad fin hon och tröjan var tillsammans...

MEN FÖRST SÅ VEK EMMY UPP TRÖJAN OCH SPANADE IN DEN I SÖMMARNA LITE...HIHIHI...

      

MEN SEN...SEN DROG HON PÅ SIG DEN! WOW...PASSADE JU PRINSESSAN SOM EN SMÄCK! :)



De båda, (tröjan och Emmy) tjänade sitt syfte senare på kvällen för då spelade Svenska fotbollslandslaget en VM-kvalmatch mot Danmark. Då satt vi allihop och såg och hejade på våra svenska killar. Tjejerna spanade nog in alla killar på planen lite x-tra mycket, för en del är jättesnyggga, hörde jag tjejerna i soffan säga...hihi...
Farmor och farfar hejade oxå på vår landslag, även om de är lite äldre än oss andra så gillar de sport verkar det som...och det gör ju mamma och pappa oxå, så då har de ju mycket att tala om med varandra. Det är ju första gången som jag o mamma träffar alla här uppe i norrland och alla är jättesnälla mot oss. Tack ALLA för ert fina bemötande till min mamma. Jag skall krama om er allihop när jag kommer dit nästa gång, massa gånger :0)

Innan vi såg på fotbollsmatchen på tv på kvällen så hade vi även planerat att gå och se en hockeymatch ihop. Alla promenerade till ishallen nere vid vattnet, utan farmor och barnen. Hon var hemma med dem som barnvakt. Jag är ju ett litet litet barn, men då jag liksom är "fast med mamsen" hela dagarna, så fick jag ju hänga med de vuxna av bara farten. YES! I like! hihi...
Modo - Rögle var dagens hemmamatch i Swedbank Arena, så när vi var där så fick mamma uppleva en helt ny arena och hon tyckte den var jättefin, sa hon...flera gånger till och med. "En fräsch och vacker ishall"! Innan matchen tog mamma o pappa lite fotografier.

MAMMA HADE TAGIT MED SIG EN EGEN HOCKEYTRÖJA HEMIFRÅN - EN FRÖLUNDA INDIANS-TRÖJA, SOM ÄR NAMNET PÅ GÖTEBORGS HOCKEYLAG. HEJA MAMSEN!



HÄR ÄR HELA GÄNGET SOM VAR PÅ MATCHEN, FÖRUTOM PAPPA, FÖR HAN TOG JU FOTOT :)
JAG SYNS INTE HELLER HÄR...FÖR JAG GÖMMER MIG BAKOM INDIANEN ÄNNU :0)



FARFAR OCH PAPPA VAR INNE I EN LITEN BAR I ISHALLEN O DRACK EN ÖL INNAN MATCHEN.



HÄR ÄR LITE BILDER FRÅN MATCHEN...NATIONALSÅNGEN SJÖNGS BL.A. AV EN KILLE LITE ÄLDRE ÄN MIG BARA.

              

I SISTA PERIODPAUSEN HITTADE MAMMA EN ROLIG SKYLT PÅ EN AV VÄGGARNA I ISHALLENS KORRIDOR...
OCH HON TÄNKER GÖRA ETT TACK-KORT AV DETTA FOTOGRAFI TILL SIN BARNMORSKA SEN NÄR JAG HAR KOMMIT UT...HIHI...ROLIGT!



Modo spelade "inge vidare" denna matchen och de förlorade den. Bättre lycka nästa gång säger jag...för någon gång måste de ju vinna :)

Sveriges fotbollslandslag förlorade oxå tyvärr...
HÄR ÄR NÅGRA AV ALLA I TV-SOFFAN FRAMFÖR "CIRKUS ZLATAN" OCH HANS LAG



FARFAR THOMAS OCH FARBROR MATHIAS



OCH SIST MEN INTE MINST...ETT FOTO PÅ MAMMA OCH PAPPA I FÅTÖLJ OCH SACKOSÄCK!



God natt och tack alla för en jättemysig och spännande dag med överraskningar i stora lass :0)
Mysplutten v.30


Natt-tåg till Ö-vik

Nu har jag och mamma och pappa varit i Ö-vik och hälsat på pappas bror och hans mysiga familj. Mina kusiner Emmy och Ebba bor där. Min blivande farbror heter Mathias och hans vackra fru heter Anna.
Vi hade jättetrevligt där i flera dagar. Tåget upp gick jättebra, fast mamma sov inte så många timmar, för sängen var lite hård för hennes rygg sa hon. Pappa däremot sov jättebra. Bättre om någon sover bra än ingen ju. Heja pappsen :0)

Nu ska ni få höra hur vi hade det där i Ö-vik, så bänka er och ta fram lite godis eller nåt och mumsa på...hihi...





Mysplutten v.30


Nytt igen...

här kommer nåt mer...snart

Tecknat...jippieeee...!

Vet ej vad ännu dock...

Akut till Östra Sjukhuset för mamma har jätteont i bröstet...

Mamma kände att hon inte kunde andas riktigt och smärtan var som knivar, och för illa för att varalldeles a normalt. Varje andetag som var lite djupare kändes massa över bröstkorgen och även om hon böjde sig framåt och skulle ta på sig sockar, så gjorde det ont. Då det var söndag, så fanns inte möjligheten att ringa till mammas vårdcentral och Annika där, så hon kikade i sina papper från henne, och såg att på helgen kunde man ringa till Östra Sjukhuset direkt, så hjälper de via telefon, om man förklarar vad man har för funderingar och ev krämpor. När de svarade i telefonen där på Förlossningskliniken så tyckte de att mamsen skulle åka upp till dem så de fick ta några småprover så att allt var ok. Det är ju trots allt i vecka 29, som mamma är i nu. Hon har alltså burit runt med mig i magen i 29 hela veckor...oj...det låter länge. Hoppas jag inte är alltför tung :)

Mamma ringde pappa och han var inne på jobbet o jobbade lite extra. Han kom över nästan direkt och så åkte vi alla upp tillsammans till Östra. När vi kom dit så blev vi väl omhändertagna och fick nästan direkt komma in och ligga på ett litet rum. Där fanns en undersöknings-brits (som det heter...även om jag tyckte att det såg ut som mammas massagebänk hemma), och jämte den stod en maskin som såg lite konstig ut. CTN eller CNS-scan... eller nåt sånt kallades den och systern som var i rummet tog några sladdar och grejer från den och fäste runt mammas mage, med ett skärp runt. Systern kletade även på lite sån där genomskinlig gegga, som de gjort förut när de vill se bebisen på tv-skärmen. Geggan hjälper till att kunna se saker INNE i kroppen, sa systern. Wow...sånt vill jag leka med sen :) för det verkar ju jättecoolt...hihi

HÄR LIGGER STACKARS MAMMA & HAR EN SÅDAN DÄR OND VÄRK I BRÖSTET NÄR PAPPA TAR DETTA KORT



HÄR ÄR MAMSEN LITE MER GLAD, OCH HON HÅLLER I EN SLADD MED KNAPP, SOM SKÖTERSKAN BETT HENNE TRYCKA PÅ NÄR MAMMA KÄNNER EN SPARK ELLER RÖRELSE FRÅN MIG. JAG KICKADE TILL HENNE 2-3 GGR BARA, FÖR DET TOG JU SÅ LÅNG TID ATT BARA LIGGA DÄR, SÅ JAG SOMNADE...hihi...



Mamma fick ligga med geggan, skärpet, sladdarna och grejerna runt magen i nästan en hel dag kändes det som. Pappa sa att det nog bara var i 1 timme, men det kändes jättelänge! Det fanns inte något speciellt att göra på rummet för mig utan jag låg där inne och höll tummar och armar och ben ihopknäppta och bad att allt skulle gå fint för mamsen. Ibland kände jag att hon hade ont vid inandning. Det kom i perioder och då var jag och pappa oroliga. Det såg inte så skönt ut.

Under tiden som vi var ensamma i rummet, så tog pappa några bilder med kameran. Han filmade även en liten videosnutt med kameran, för det kan man oxå. Grym kamera :) Och när han filmade och gick närmare den där maskinen, som skrev massa streck upp och ner på ett papper som kom ut ur maskinen, och blev längre och längre hela tiden...DÅ...när han var precis ovanför maskinen med kameran...DÅ...började den pipa - som ett larm liksom!!! Vi blev supernervösa men förstod snabbt att det nog var kameran som "störde" maskinen. Pappa stängde av kameran direkt och sprang åter till sin stol jämte britsen..och satte sig ner. Vi trodde att någon direkt skulle rusa in och vara oroliga...men när ingen kom så bad mamma pappa att hämta någon som kunde kolla varför det pep så. En sköterska kom in tittade på maskinen men kunde inte förstå varför den pep, för allt såg normalt ut. Hmmm...mamma och pappa sneglade på varandra och smålog...och jag log innifrån magen oxå...thihi....vad busig du e papsen :)

SÅ HÄR SÅG PAPPRET UT SOM KOM UT FRÅN MASKINEN. MASSA STRECK HIT OCH DIT. FRÄCKT :)



Den övre raden var tydligen streck för min hjärtrytm som gick upp och ner i antal hjärtslag, och den nedersta raden var för mina "ryck/ticks/sparkar"...hehehe...

Sen...efter ett tag, kom en ny sköterska in och hon tog tempen på mamma, ifall hon hade feber. Men det hade hon inte. Sen blev mamma lämnad ensam igen, i ungefär en och en halv timme...
Läääänge väntade vi...och till slut kom en ny och tredje sköterska in och tittade till oss. Hon berättade att det troligen var pga att jag varit lite förkyld i veckan, som jag hade lite ont i bröskorgen, och att det var vanligt för gravida att kunna få lite smärtor på detta sätt då. MEN...det kunde även vara så att JAG hade sparkat mamma mot revbenen så att det kunde ha gått av en liten bit där, och då gör det oxå ont i bröstet, sa systern. Oj då...hoppas inte mamsen är arg på mig i såfall. Inte min mening att göra så. Systern trodde i alla fall att det skulle gå över inom några dagar, och bad mamma köpa med sig några värktabletter hem, utifall att det skulle göra för ont igen.
Så...efter att varit där i nästan 4 tim, så åkte vi bussen hem, jag o mamma. Hon hade sänt hem pappa redan tidigare, för han kunde ju inte göra nåt där för oss ändå. Han skulle ev tillbaka till jobbet lite, och mamma var envis då hon sa att det var ok att vi stannade kvar själva. De sista 2 timmarna så låg vi ju bara o väntade på att sköterskan skulle komma tillbaka och prata med oss lite. 

PAPPA TOG ÄVEN 2 KORT PÅ EN INFORMATIONSPLANSCH OM AMNING...

...FAST DE BLEV SÅ SUDDIGA...SÅ DE SÄTTER VI INTE IN HÄR...HEHEHE..

Jo, just det ja! Under tiden som pappa var kvar så hann vi med att höra att 2 barn föddes. Detta var jättehäftigt! Vi var ju inne på förlossningsavdelningen och i några av rummen jämte så föddes dessa barnen. Det var därför det tog lite extra lång tid för sköterskorna att komma till vårat rum. De som ska ha en bebis får ju gå före så klart. Om några månader är det vår tur att ligga där...och min tur att få komma ut i den härliga luften. Då får jag träffa mamma och pappa "öga för öga"...och det ska bli sååååå häftigt och mysigt :) Läääängtar MASSOR!!!

Nu hoppas vi att mamsen blir bättre inom närmaste dagarna.
Kramisar från lilla mig...nu med kletiga geggan borttorkad :) Jippie!!!

Mysplutten v.29


Fler saker jag fått av Maria

Några böcker är ju alltid bra att ha i början. Maria hade några hemma som verkar roliga, med ljud för olika djur och andra saker....så den skall jag allt be mamma o pappa läsa för mig många gånger. Så många gånger så de blir tokiga....hehehe....för det har jag förstått att nästan alla barn gör - ber sina föräldrar att läsa boken om och om igen. Thi hi....

SE VILKA FINA ANKOR O GRISKULTING....SÅÅÅÅ SÖTA!
MAN KAN KÄNNA PÅ DEN MJUKA ANKPÄLSEN OCH HÖRA DJURENS LÄTE OXÅ. GRYMT SA GRISEN...HIHIHI :0)



OCH DENNA LJUDBOK ÄR JU TOPPEN DEN OXÅ. TACK SNÄLLA SNÄLLA MARIA!



Nu ska mamma läsa för mig, så god natt allesammans!
Mysplutten v.27


Nåt annat som jag gjort en dag

Nu har jag varit hos...


Mamma på kul massage-event...

Nu ska ni får höra minsan...men ta gärna fram ett glas dricka och en kaka, för berättelsen är ganska lång...hihi...för min mamma har väldigt svårt för att skriva KORTA berättelser...hahaha....

Mamma blev inbjuden att massera hemma hos en gammal klasskompis som heter Annelie. Hon hade samlat ihop några väninnor för att överraska en annan nära väninna till dem - Pia! Denne Pia hade nämligen GIFT SIG I SMYG, och så kan hon ju inte få göra ostraffat sa tjejerna. hihi...
SÅ....nu hade de planerat en heldag för henne, som en överrasknings-möhippa. De skulle först bowla lite runt 11-tiden, sen hem o äta lite lunch och SEN...sen var det dax för mamsen att plinga på dörren och bära in sin massagebänk, samt ställa i ordning allt, med levande ljus, lugn skön musik, fräscha handdukar och en behaglig och varm madrassdyna. Pia skulle minsan få slappna av rejält och bara ligga där och njuta i en hel timme.

Pappa hjälpte tidigare till att ta ner massagebänken från mammas lägenhet. Mamma bor på 3:e vån och det är inte bra att bära föööör tunga grejer nu, har barnmorskan sagt. Mamma är envis, men just i dag gav hon vika för att pappa skulle få hjälpa till. Heja mamsen o papsen!  Pappa körde sedan över mamma till huset som allt skulle ske i. Annelies hus är inte så långt bort från mamma o pappas boenden, så det tog inte så många minuter att åka.

Väl där, och med Pia som fick öppna dörren när mamma plingade på, så förstod hon inte riktigt att det var för hennes skull som jag kom dit. Efter ett tag så "ramlade poletten ner" :)
Pia fick sin massage och var supernöjd, som ju var bra och meningen med hela eventet.
Efteråt så fick även mamma äta lite av lunchen de hade fixat - en god kycklingsallad och god cider. Mmmmm.
Det var en tjej till som ville ha massage, som mamma visste om sedan innan, så det var bara att ta nya tag med henne en 40 min ca. Sen var det dax att bege sig iväg för alla. Mamma packade ihop sin bänk och väska med handdukar o dyligt som hon tagit med och ringde pappa för att komma o hämta henne. Snällt av honom! Pappa är bäst - ingen protest...hihihi...:)

Tjejerna ville betala mamma för att hon ställde upp för dem, denna roliga dag, men hon ville inte ta betalt utan tyckte att det bara var en supertrevlig grej att få vara delaktig i. Mamma kände även Pia sen skoltiden så då var det ju extra roligt att få överraska henne. MEN...tjejerna insisterade att få betala mamma, så hon fick lite pengar.
Tidigare under veckan hade mamma sagt att om någon hade några barnkläder eller barnleksaker som bara låg o samlade damm...eller låg på vinden, så kunde de ju ta med sig något klädesplagg som betalning istället. På så vis slapp de ju "hosta upp" pengar. Hela dagen kostade nog ändå lite granna i slutändan.

SÅÅÅÅ....mamma fick även 2 PAPPERSKASSAR med kläder o leksaker. WOW! Gud vad gulligt av dem!
Mamma som är foto-galen, tog naturligtvis foto på allt innehåll...hmmm...så här nedan följer några foton från allt som kassarna innehöll. OCH...jag kan säga som så, att det var MASSA KLÄDER OCH ANNAT.
"- Som rena julaftonen", sa mamma och pappa när de, väl hemma igen, plockade upp grejerna. Oj oj oj...

AV DENNA HÖG AV KLÄDER...



BLEV DET ALLA DESSA FINA T-SHIRTS, BODYS, BYXOR, MÖSSOR, M.M..SOM TVÅ KILLAR HAFT SOM SMÅPOJKAR



+ DESSA ROSA PLAGG SOM LÅG I EN SEPARAT LITEN PÅSE...SOM NÅGON SÖT TJEJ HAR HAFT INNAN ;)



OCH ALLA DESSA FÄRGGLADA LEKSAKER BLIR JU TOPPEN ATT FÅ TITTA PÅ, KÄNNA PÅ OCH LEKA MED SEN. JIPPIEEE!!! TACK SNÄLLA, SNÄLLA GOA TJEJER!



Hela denna dagen var lika rolig för mig som för mamma kan jag tänka mig. En tjej-dag...även om jag inte i dagsläget vill avslöja om jag är tjej eller kille...hihi....eller som en hemsida som pappa hittade, där de kallade bebisar som fortfarande ligger i magen, för antingen BRITNEY eller ROCKY :) hihi...kul namn!

Nu slutar "lilla Julafton-dagen" och jag önskar alla en god natts sömn.
I morgon är en ny dag!

Mysplutten v.28


Poängpromenad runt Slätta Damm

En riktigt kulig dag har jag haft vid Slätta Damm, med mamma och hennes väninna Nina och hennes barn. Jättekul och jättefint väder. Det var massa folk som gick runt med sina familjer och svarade på frågor som någon snäll tant satt upp på träden.

HÄR ÄR VI PÅ VÄG UPP TILL SLÄTTA DAMM FÖR ATT STARTA POÄNGPROMENADEN



DET ÄR SÅÅÅ FINT HÄR RUNT DAMMEN. MAMMA HAR OFTA TAGIT MED MIG RUNT HÄR PÅ PROMENADER
OCH MER LÄR DET NOG BLI NÄR HON PUTTAR BARNVAGNEN MED MIG I. LÄNGTAR!!!



Det fanns frågor för både barn och vuxna. Maggan var oxå med på promenaden och hon är en hund som Ninas familj passar ibland. En vit hund som dreglar då och då, men som är supersnäll hela tiden :)

SÅ HÄR SER FINA MAGGAN UT, OCH DET ÄR LILLA SÖTA MAJA SOM HÅLLER HENNE.
MAJA ÄR TJEJEN I ROSA FÖRRESTEN...OCH DEN SOM SKRATTAR...HAHAHAHA.....



NÄR DETTA FOTOT TOGS SÅ HADE MAGGAN PRECIS SLICKAT MAJA I ANSIKTET. DET VAR JÄTTEROLIGT TYCKTE ALLA, ÄVEN JAG SÅ KLART...HIHIHI....



MAJA LÄSER EN AV BARNFRÅGORNA HÖGT FÖR DE ANDRA



WOW...DENNA FRÅGAN KOMMER JAG NOG ATT KUNNA SEN NÄR JAG BLIR LITE STÖRRE :0)



DET FANNS ÄVEN FRÅOR FÖR MAMMA OCH NINA...FAST DE VERKADE SUPERDUPER-SVÅRA
OCH KOLLA HÄR NEDAN PÅ SVARSALTERNATIVEN....DE GÅR JU INTE ENS ATT UTTALA JU :)



När man var vid starten så kunde man köpa en liten påse som innehöll mjöl, bakpulver och något annat i oxå, som jag inte kommer ihåg. De hällde i vatten i påsen och sen skulle man knyta påsen, och sen stoppa påsen under tröjan vid magen...så här...

            

Sen skulle man gå och svara på alla frågor som satt uppe och efter ungefär en halvtimme kanske...så skulle man ta fram påsen och då hade innehållet blivit lite klumpigare liksom. Man kunde ta fram och knåda den degklumpen då, och forma den som en platt och rund smörgås. Lustigt! hihi... Det stod en kille vid en grill i skogen och han grillade våra tillplattade brödbitar på en grillhäll. Sen kunde man äta sin egen brödbit som man haft under tröjan. hihi....det var riktigt skojsigt!

NU ÄR MAMSENS BRÖD KLART ATT TA FRAM UNDER TRÖJAN. DET HADE BLIVIT VARMT O GOTT ATT HA DEN DÄR



HÄR STÅR KILLEN SOM GRILLADE BRÖDET PÅ GRILLHÄLLEN. DUKTIG KILLE TYCKER JAG.



DET VAR FOLK ÖVERALLT SOM SKULLE BAKA SINA BRÖD OCH FIKA MED SINA BARN. JÄTTEMYSIGT!
EN DEL GRILLADE KORV VID EN ELDSTAD SOM FINNS DÄR. DIT VILL JAG OXÅ GÅ SEN MAMMA! :)



Någon sa till mamma att hon gick omkring med "2 bullar i magen nu". Jag förstod inte riktigt vad de menade...men andra vuxna skrattade åt detta i alla fall. Kul att mamma kunde göra någon extra glad...hihi...

Tack snälla Nina för att du tänkte på oss två så att vi kunde få följa med. Jättekul var det! Gör gärna om det :)

God natt alla som ätit egengjord smörgås från sin påse vid magen :0)

Mysplutten v.29


Mmmmm.....

Kolla här vad morsan har handlat och använt i några dagar i sträck nu...
En mixer är detta sa mamma...för på svenska heter den så. I den kan man mixa soppor eller goa fruktiga saker, med bananer & bär & yoghurt & glass & is & frukter å sånt man vill ha i den.
Mmmmm...spännande!:o)



Så här såg det ut som mamma gjorde precis och som hon verkade gilla göramycket....Mmmmuuuumsss!!!
Det var yoghurt, frysta jordgubbar och blåbär och banan i detta glas.

MAMMA KALLADE DEN "SMOOTHIE".
OCH JAG GILLADE DEN SÅ HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR MYCKET :)



- "DEN KITTLADE DÖDSSKÖNT I KISTAN"....hihi..

Hej dojsan, dax att dra till kojsan...hihi....

Mysplutten v.29


Gravid-yoga

Wow....nu har jag åkt runt hit och dit i mammas mage igen. Det var sista gången idag, av 6 träffar totalt, som jag var med mamma på yoga för gravida. Det är en kompis till henne, Maria, som är ledare i detta, och det har varit 8 personer till ungefär, som har lärt sig massa olika enkla rörelser som passar dem som är gravida. Ibland har jag alltså varit upp och nervänd och ibland blivit mjukt flyttad åt sida till sida. Riktigt roligt. Detta har varit en bra kurs för mamsen har jag förstått. Maria har sagt till alla i gruppen att det är viktigt med lite "egentid", så jag är glad att mamma gick dit...och att jag fick följa med på "köpet! Två flugor i en smäll kallas detta har jag hört. hihi..

HÄR ÄR MAMMA I OMKLÄDNINGSRUMMET I EN AV SINA (NUMERA TAJTARE) TRÄNINGSKLÄDER...



OCH HÄR ÄR MAMSEN INNE PÅ ETT AV PASSEN, OCH GÖR EN ÖVNING MED ANDRA TRÄNINGSKLÄDER



BILDEN NEDANFÖR ÄR PÅ MARIA, SOM ÄR KURSLEDAREN.  
HON ÄR OXÅ DEN SNÄLLA KOMPIS TILL MAMMA SOM FIXADE FRAM MIN SPJÄLSÄNG O MADRASS O SÄNGKLÄDER SOM JAG SKALL SOVA I NÄR JAG TITTAR UT. TACK SNÄLLA MARIA. SÄNGEN SER JÄTTESKÖN UT.



Det bästa varje gång tyckte jag var avslutningarna på träningspasset, för då fick mamma ligga ner på yogamattan och slappna av. DÅ kickade jag lite extra innifrån hennes mage, så hon visste att jag fanns där inne. Hihi....

När jag kommer ut till Sverige och världen så kommer eventuellt mamma att gå på en slags uppföljning, i form av "Yoga för mammor". Då kanske några andra mammor som fått bebisar är där och dessa kanske kan bli kompisar med mig. Skulle vara kul, för än så länge har jag inga kompisar ju. Längtar jättemassor till att ha någon jämnårig att leka med.

God natt från mig här inne :)

Mysplutten v.30


Kalas hos Mathilda :)

Jag fick följa med mamma till hennes bästis Anne för en vecka sen ungefär. Hennes ena dotter heter Mathilda och den andra dottern heter Emelie. Just den dagen vi var där så fyllde Mathilda 8 år. Pappa följde oxå med hem till hela familjen Gustavsson. Annes man Magnus kom hem lite senare oxå så då var hela familjen samlad. Mysigt :)

MATHILDA 8 ÅR DEN 21 SEPTEMBER



De bjöd oss på MASSA GOD mat. Vi fick tacos-chips och kött-spett och sallad och massa olika dressingar i skålar. De hade fina skålar tycker jag, och fin duk. Hela deras hus är fint. Massa rum på flera olika våningar. Barnens rum kommer man till om man går upp en trappa. Då går man upp i trappan INIFRÅN huset. Hemma hos mamma och mig så måste man gå upp för flera trappor innan man kommer upp dit dörren in till lägenheten är. Inne i lägenheten så finns det inga fler trappor. Det är nog bara bra, för mina ben är så korta så jag kommer nog inte kunna nå upp till nästa steg ändå :)

Sen fick vi tårta, prinsesstårta, som var helt grön ovanpå. Jag trodde att den möglat, kanske sen förra året hon fyllde år....men det gröna hette MARSIPAN hörde jag och vissa människor gillar det och vissa inte. Anne gillar det inte, men Mathilda gör det. Vad bra för henne, för då kan hon ju äta upp översta lager på hennes mammas tårtbit oxå... Yeah!!! (hoppas min mamma och pappa inte gillar marsinpan heller....thi hi....)



Mamma gillar inte kaffe, så Magnus gjorde i ordning en jättegullig kopp med kaffe till pappa...se här på bilden. Guuuud vad fint.....!



Emelie gillar nog min pappa JÄTTEMYCKET...för hon hängde som en apa runt hans axlar och hals hela tiden. Emelie är 5 år och hon påminner om Elisabeth i Madickens filmer tycker både mamma och pappa. Lika söt och lika busig :). Hoppas att hon kan lära mig några busigheter när jag kommer dit och hälsar på sen nästa år då ;) hihihi....

EMELIE OCH NICKLAS.....OSKILJAKTIGA....HELA KVÄLLEN LÅNG...HIHI....

                        

Mathilda fick en sprillans ny docka som både kan jollra och dricka från nappflaska och gråta!!!! Fantastiskt vilken värld jag kommer komma ut till. Verkar finnas massa sköj grejer att leka med och busiga barn att göra dagarna lite roligare....hihi....längtar ännu mer till Lucia nu. (Kanske jag skall överraska alla och komma ut lite tidigare....hehehe....). Mamma fick hålla i dockan för att öva. Öva inför min ankomst. Hon skötte det bra tyckte både Mathilda och Anne. Skönt att höra. Det gör mig lite lugnare härinnifrån...hihi....nä, jag skoja bara...jag tror att min mamma kommer bli den bästa mamman i Göteborg, på Hisingen, eller kanske till och med i hela Sverige.

SÅ HÄR FINT HÅLLER MAMMA I "BEBIS-DOCKAN". ÅHHH....VAD GULLIGT!!!



SEN SÅ HÖLL HON I ÖVNINGSDOCKAN SÅ HÄR....HMMM...LITE MINDRE GULLIGT... 
MEN ETT KUL FOTO BLEV DET....IHOP MED FÖDELSEDAGSBARNET MATHILDA...HIHI....



SNIPP SNAPP SNUT NU ÄR KALASET SLUT :)


En dag vid mammas kolonistuga!

Nu kom vi just hem från Rambergsvallen, där mammas lilla mysiga kolonistuga finns. Hon var där tidigt och skulle fixa med häcken. Inte sin egen häck, utan den som är runt stugan...som är grön och full med blad på massa grenar som sticker åt höger och vänster och snett uppåt och krokigt neråt. Hihi....
Mammas häck däremot är JÄTTESTOR....hahaha!!! I alla fall om man jämför med min just nu :0)

Pappa kom dit oxå och mamma frågade honom om han ville klippa gräset, och det ville han. Han har gjort det flera gånger tidigare och han tycker om det. Medans mamma stod på bordet och försökte nå alla grenar som är så långa så långa såååå, så gick pappa runt och puttade på en gräsklipparmaskin. Sladden till den är superlång för trägården är ganska lång och stor. 

      

       

Det fanns inga jordgubbar kvar nu för de hade vissnat eller ramlat ner på marken. Vinbär fanns det kvar på en buske men de var liksom lite "ihop-puffade". Nästan som russin. Jag får vänta tills nästa år och smaka på alla bären där, OM mamma har kvar stugan då. Hon är inte där så värst ofta, så hon kanske säljer den. Om hon gör det så får hon nog massa pengar för den och då kan hon ju köpa leksaker till mig. Jippieeee!!!!

Se här vad fint det blev när det var färdigfixat i trädgården...(trots att pappa "fuskade" när han rensade i rabatterna, för han använde en lite mindre maskin rätt över hela rabatten - en trimmer tror jag den heter. Han ELLER mamma borde nog ha dragit UPP ogräset egentligen, istället för att bara "såga av det" med maskinen) Hihihi..fint blev det ju ändå så det funkar ju bra. Förhoppningsvis kommer inte grannarna klaga nu igen på ett tag, för ibland är gräset vid stugan nästan en halv meter högt, för mamma har inte varit så flitig och fixat så mycket där...som hon borde. Hahaha....heja mamsen! :)

FÖRE.....

               

EFTER...



...bara några långa grenar kvar...som mamma inte når. Dom får grannen 
såga ner tycker hon...och det håller jag med henne om.

Tjohejsandå!


Picknick i Slottskogen

Tjohooooo.....vad roligt jag hade igår. Jag var på picknick i Slottskogen med mamma, pappa, Susan, Daniel, Leo... och några vänner till Susan. Hon är en vän till min mamma och hon skall oxå få en bebis. Då kan ju jag och deras bebis bli bästisar ju! Och....vem vet....vi kanske gifter oss med varandra när vi blir stora :)

Innan vi var på picknicken så hade mamma o pappa promenerat in till stan och de pausade på Grönskaktorget, vid kanalen som är där jämte. De köpte varsin mexikansk "Burritos" och satte sig ner o vilade. De var nog trötta efter sin långa promenad tror jag. Jag kunde känna att det var starkt kryddat, och det sa mamma med. "- Hu, vad starkt".
Så här mysigt hade vi det, tillsammans med massa andra folk som oxå åt lite lunch vid kanalen. Helt plötslig kom det en jättelång platt båt förbi, helt fylld med människor. Det satt en person längst fram och pratade för dom andra...kanske det var en auktion eller nåt sånt. Den stora båten vill jag oxå åka sen. Snälla!!!

MAMMA OCH PAPPA LUNCHAR VID KANALEN
EN HÄRLIGT LJUMMEN SENSOMMARDAG

                                   

OCH HÄR KOMMER PADDAN-BÅTEN GLIDANDES FÖRBI...



SEN GICK VI VIDARE TILL SLOTTSKOGEN OCH ÅT DETTA SMARRIGA....Mmmm....
SOM SUSAN HADE BAKAT INFÖR VÅR PICKNICK. TACK SNÄLLA SUSAN :)



Nu kommer jag sova gott...för jag fick i mig minst 2 bitar kladdkaka och massa choklad-ballerinakakor, via navelsträngen, som mamma vräkte i sig! Heja min mamma...hon är ett riktigt kakmonster....yeah!


RSS 2.0