Utflykt till Bohus Fästning

 Jag och mamma och min bästis Emelina och hennes pappa Micke åkte på utflykt till Kungälv.
Först åkte vi till den där smarriga kakaffären där; Göteborgs Kexfabrik! Där köpte vi MASSA kakor och kex :)
 
Sen åkte vi till ett ställe där det var en STOR BORG!
 
 
En fästning var det...Bohus Fästning. Mamma o Micke köpte varsin entrébiljett för 80 kr och vi barn var gratis för vi hade ej fyllt 8 år än :) Bra!
Sen började vi småspringa upp mot borgen och det var stenkullsgata på marken som man kunde snubbla på om man inte var försiktig och jag tror att mamma sa till mig och Emelina (säkert 5 miljoner gånger under den dagen) att vi inte skulle springa utan gå. Hihi, vi förstod detta men vi var så ivriga och ville se alla grottor och gångar och rum och annat så vi glömde av heeeeela tiden att vi skulle ta det försiktigt :) :)
 
 
En gång ropade hon på oss och så sa hon:
- Tjejer, SPRING!!!
Då blev vi helt förvånade och undrade vad hon menade???
Hon hade menat att om hon sa SPRING, så kanske vi INTE gjorde det :) :) hihi.
Tror hon att vi är tokiga eller...hahahahahaha!!!!
 
 
Vi satt o hade picknick med en fin utsikt mitt i mitten av fästningen. Vi satt på gräset på vår filt som vi hade med oss. Jag åt en smörgås, en hönökaka med kaviar på. Mmmmm, det gillar jag megamassa. Och mamma åt med korv på och Micke med ägg på. Emelina ville inte ha något på sin smörgås. Sen fick vi äta lite kex med, för det hade vi gott om ju :)
 
 
När vi var klara så gick vi bara lite längre bort till ett coolt gammalt tält. Där gick flera människor omkring sakta och liksom väntade på nåt eller nån verkade det som.
Det var en kille där som hade gamla medeltidskläder på sig, och han samlade tydligen ihop massa folk på en stor gräsmatta där ute på insidan borgen. Han skulle berätta om en saga som hade hänt förr i tiden.
 
 
 
 
Vi satte oss på en stor stenklippa o lyssnade först, men sen gick vi fram o satte oss på gräset där andra satt.
 

Han var lite rolig. Men efter ett tag så ville våra ben att vi skulle gå vidare och utforska stället där, så jag gick och gav min goa bästa mamma en bamsekram....
 
 
Sen gick jag o Emelina iväg och testade gå in i ett nytt ställe där och då fanns där en cool tunnel liksom. Vi kröp igenom den och det var nästan så att vi kom igenom där.
 
 
Det var såååå trångt där och Emelina slog i huvudet lite när hon fick krypa ut baklänges. Jag kröp på marken lite oxå och då skrapade jag lite min hand. Men bara lite. Det gjorde inte så ont.
 
Sen kom mammis o Micke o letade efter oss och vi gick till ett annat fräckt rum. Där var en fängelsehåla i marken. Ett galler. Någon tjuv eller buse har suttit där nere och nog bara fått nån lite brödbit och lite vatten att dricka. Om han varit riktigt elak så kunde han nog få sitta där nere säkert en hel vecka. Så kan det gå om man är dum mot andra.
 
 
Här är jag och min bästis Emelina igen. Vi är oftast snälla mot varandra för vi älskar varandra.
Jag skall nog gifta mig med henne när jag blir stor. Kanske vi får ett barn då med. Eller två.
Då kan de heta Elsa och Anna, som i Frost-filmen som vi ÄLSKAR!!!
 
 
 
Ett av tornen som vi klättrade upp i var det lite annat i. Där fanns en JÄTTESTOR stol, nästan som en kunglig stol. Den satte vi oss i och poserade så att vi såg coola ut och att det var VI som var kungen o drottningen för borgen. Hihi, det var roligt!
 
 
När vi klättrat högst upp i ett av tornen så var det stopp där. Det var bara ett galler.
Det var lite läskiga stora trappsteg dit...och mörkt. Jag ville att mamma skulle gå framför mig nerför. Och det klart min lilla mammis gjorde det! För hon är MIN och gör ALLT för mig...hahaha...till å me torkar mig i rumpan när jag varit på toa...hahahaha.... (fast inte så länge till säger hon...hmmm, vi får väl se mammis...hihi)
 
 
Kolla här vad som oxå fanns i ett av rummen...hihi....hahaha....
Jag och mamma försökte se lite coola ut på det första kortet...men sen så kunde vi inte med att inte skratta...hahaha. Se här...
 
  
  
 
 Det var en jättekul dag där i borgen och när vi åkte hem till Åsas hus i Kode som mamma fått låna några dagar, så hade vi lika kul och mysigt där. Efter middagen så såg vi på Frost-filmen alla fyra och sen sov min bästis o pappan över oxå. Det var kuligt! Emelina vågade inte sova i samma rum som mig utan hon var lite pappig och ville sova med honom. Det fick hon ju så klart. Jag blev nattad av min mamma så vi hade det mysigt ändå.
 
Kram kram, nu är mina fingrar supertrötta av att ha skrivit så mycket här. Men jag har ju så mycket att berätta, så det är därför det blir så mycket här. Hoppas ni gillar det ändå.
 
Må så gott och kramas med varandra. Det är härligt!!!
/Flisan

MAMMA - LOVE - MAMMIS - KÄRLEK

Åååååhhhh nu har jag träffat och kramat min mammis igen! UNDERBART!
 
....

Sista dagen i Övik denna sommaren

Oj nu har det gått så där fort igen. Tyckte ju att jag kom hit precis. Nu skall vi snart åka hem igen till Göteborg. Jag har haft det såååå kul här hos mina kusiner nu.
 
...........

Äntligen hos mina kusiner

Så jag har längtat efter att få vara hos mina kusiner och få hoppa i studsmattan och bada i lilla poolen. Har varit här i några dagar nu och det har varit superkul. Jag har rockat rockring och hoppat i grannens studsmatta och så har vi varit iväg på utflykter. Vid ett ställe så tog pappa massa kul foton :)

Jag och Ebba satt OVANPÅ Emmy och då liksom såg vi ut som ett tåg, fast ovanifrån...hmmm...får nog lägga in en bild här så ni förstår :)
Sen tog pappa andra coola foton på oss. Se här...
 
Jag har fått ett myggbett ovanför mitt öga, på ögonlocket med...fyyyy, det ser ju lite tokigt ut, så jag ville inte gå ut till de andra när jag vaknade. Men det gör inte ont i alla fall. Mamma ringde mig och då sa jag det till henne och hon sa att många människor har fått myggbett där och att det går över snart och att ingen kommer tycka att jag ser konstig ut...så jag får lita på henne :)
 
Men en heeelt annan sak har hänt...och det är att EN TAND HAR BÖRJAT BLI LÖÖÖÖÖS! Mooohaahhhhaaaaa! :)
Jag tyckte det gjorde lite ont i början men nu är det lite bättre. Den kommer nog att ramla av någon dag säger pappa. Man får nog vänta bara lite. Det är denna tanden som jag pekar på som det är.
 
Vi sover jättelänge på morgonen här. 9.30 och ibland kl 10 går vi upp. Hemma så sover jag oftast ej längre än till 8.30..någon gång! Men vi leker ju så mycket o är ute sent i trädgården så man blir nog mycket tröttare då tror jag. Jag har i alla fall haft det jättekul hittills här. Önskar att jag kunde bo närmare så vi kunde leka mer och oftare. Men jag längtar lite till min mamma nu med och hon är jättelångt härifrån och snart så kommer jag träffa henne. Då skall jag krama henne så där hårt som bara jag kan...och titta henne läääänge i ögonen...med längtansblick...så jag vet att det är på riktigt. Jag är lite ledsen ibland för jag vill vara BÅDE här och hemma...samtidigt! Det är inte lätt att känna så. Jag vill gärna vara hos mammis och pappis samtidigt med, men det går ju inte. Mamma brukar säga att det ju är jättebra att jag HAR både en mamma o pappa, även om vi alla inte bor ihop. Det klart, det förstår jag ju, men ändå.... ;(
 
Ja ja, jag älskar dem och vill ha dem nära mig i resten av mitt liv och jag är ju bara 5,5 år nu. Så jag klarar detta och försöker gilla att det är så här ändå. Och snart fyller jag 6 år och då blir det kalas med båda! Hihi För det brukar vi ha då. Och Lucia ihop på nya förskoleskolan kanske...och lite andra kul saker ihop. Vi var ju förresten på Liseberg ihop och det var kul o mysigt.
 
Nu skall jag iväg och hoppa i studsmattan här i Ö-vik. Hej så länge alla.
Kramis kramis från Flisis :)

Fisketur me farfar o pappa

Kan ni verkligen tänka er att lilla jag skall ut och fiska? Hihi, det har jag gjort nu och det var superspännande.
 
....

Umeå och farfar :)

Nuuuuu är vi framme hos min käraste och härligaste och kramgoaste farfar! Åh vad jag längtat efter honom. Det var ju såååååå länge sen jag såg honom ju.
 
....

Sommarlov!

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!! Jipppiieeeee!
 
Nästa gång jag är tillbaka i någon förskola eller skola så är jag en stor tjej! Jag skall ju börja i en ny skola för större barn ju :) Förskoleklass heter det. Och Fritids. Sååååå spännande. Och jag kommer träffa massa nya barn och jag kanske hittar en jättebra ny vän till då.
 
Men först....skall jag åka bil ända upp till min goa farfar och mina kusiner i Umeå och Ö-vik några veckor. Jag brukar ha kul i bilen med pappa då, för vi brukar sjunga och lyssna på musik och sagor. Pappa kör till andra sidan Sverige och där sover vi på ett hotell, i Gävle. Sen åker vi vidare uppåt till farfar.
 
Sen när jag kommer hem igen så skall jag o mamma umgås och kramas jättemycket, och sen någon dag längre fram så ska vi åka till både Danmark, Falkenberg och Gotland. Ska bli kul med allt hoppas jag. Det vet jag nog att det blir för jag har alltid kul på sommaren med mina underbara föräldrar.
Till Danmark skall min bästis Emelina få följa med. Vi skall bo i samma rum då, i våningssängar. Hihi. Min mamma och hennes pappa kanske får sova nederst då, för jag vill i alla fall sova högst upp :)
 
Kramixar-trixar-poixar-fixar så länge. Hihi.....
Skriver mer från Umeå sen.
Er vän Felicia

RSS 2.0