Risgryn!

Yes! Ett litet "risgryn" till har kommit i min mun. Jag hörde en äldre dam säga att bebisars små tänder kallas kan skojas till och kallas för risgryn. Låter sött! Min andra tand kom alltså den 12 september, bara 2 dar efter den första tanden. Nu kan jag nog tugga rejält snart. Kanske mamma kan göra "soppa på en spik" och sen kan vi äta detta. En spik har jag sett att mamma använde hemma och den var jättehård.

Nu ska jag sova, för i morgon bitti skall mamma åka iväg över helgen...snyft. Så jag vill somna nu så att jag hinner vara med mamma lite TIDIGT i morn. hihi... Pappa skall sova här med mig eller så skall jag sova hos honom över helgen. Jag gjorde detta för första gången för några kvällar sen och det gick superbra. Det var roligt och kan ni tänka er - jag sov 12 timmar då! WOW! Rekord sa mamsen. Så jag får nog sova där mer gånger hoppas jag. Mamma var lite orolig för hur det skulle gå och hur jag skulle reagera.
Sen kommer inte mamma hem förrän sent på söndag nu i helgen för hon skall jobba på Ullevi, där det är en fotbollsmatch så fort hon kommer hem. Det betyder att pappa kommer ge mig välling 2 kvällar i rad. Jippie...
Hej o hå nu lägger jag mig o nanar.

Puss o kramisar
Mysplutten


FEST-ligheter har hänt!

Hmmmm...ja, det stämmer. IDAG, den 10 sep, så tittade en liten, liten vass tand ut nere i munnen - till vänster. Och den jämte kommer nog alldeles snart oxå. Jag har varit lite extra grinig 2-3 dar nu, speciellt vid matning. Det har kliat och irriterat vid tandköttet. Det är helt vitt nere i munnen. Så nu kan jag kanske få äta kött, stek, pizza, kebab och sånt där annat som de vuxna äter.

Jag har oxå precis lärt mig att klappa händerna...så det är kuligt att göra detta när andra gör det, tex vid sånger eller dyligt.

Sen så har jag lärt mig att se skillnad på några olika saker hemma, tex en katt, en anka, en fjäril, en skalbagge, ett troll, en boll, en nalle, en kudde, en bok, en docka....så mamma frågar mig ofta var sakerna är, och jag tittar lite runtomkring mig, och oftast hittar jag dem. Detta tycker jag är superduperkul...oftast.

Nu slutar jag för idag. Ville bara dela med mig av festligheterna som skett precis.
Tjing-tjong-ping-pong.

Mysplutten


9 månader, den 3 september

Japp, så "gammal" är jag nu. Och det innebär att jag varit lika länge INNE i mammas mage, som UTANFÖR mammas mage. Häftigt. Om jag får välja så vill jag fortsätta vara utanför mammas mage, för det händer mer skoj här. Det fanns ju inga andra barn inne i magen, eller några leksaker, eller fåglar, träd, burkmat, tv.... hihi.

Tänkte berätta lite vad jag gillar att göra:
Jag gillar att skratta! Speciellt när mamma kittlar mig under armarna, på bröstkorgen, under fötterna eller på låren...eller under hakan. Det är kul att skratta. Ibland kissar jag på mig då, men mamma vet inte detta. hahaha...

Jag gillar oxå att åka i vagnen numera - helst då jag får sitta upp helt, och kunna se allt som händer runtomkring. Det är ju full rulle hela tiden ju. Massa att se! Sen sover jag där i vagnen oxå, ibland 1 gång per dag, ibland 2 ggr. Inte så länge som mamma skulle önska, men en halvtimme brukar det bli...ibland mer, mot en timme. Jag vill ju inte missa nåt ;)

Nåt annat kul jag gillar är att leka med andra barn och med leksaker. Helst är jag på golvet o leker, och det spelar ingen roll om det är hemma eller borta. Ibland är jag i soffan hemma och busar runt "hej vilt". Mamma är lite orolig då för att jag skall ramla ner på golvet. Jag har varit nära en gång men hon han få tag i mig. Det dröjer nog inte länge förrän jag druttar ner ändå tror jag, för jag blir mer aktiv varje dag. hehehe... Snabb som tusan är jag :)

Att äta är oxå en hobby jag har. Varje gång jag får mat, så äter jag upp allt. Det spelar egentligen ingen roll VAD det bjuds på - jag slukar allt som om det är det sista mål mat jag får. Hihi... Morsan trodde att min viktkurvas skulle vara skyhög, men på BVC så var den helt normal och följde min vanliga kurva där. Kanon, för då kan jag ju fortsätta äta som jag gör. GOTT!

Träffa andra folk är jätteroligt. Mamma pratar med folk hit och dit, och jag ler och ser söt ut då. Får många komplimanger ska ni veta. hihi...

Vad mer gillar jag...hmmm....jo, att ränna efter mamma hemma. När hon ska in på toa och kissa eller nåt annat där, tex borsta tänderna, så följer jag med som ett "plåster". Mamma blir lite småtokig då, för hon får ju aldrig vara i fred där...ELLER någon annanstans just för tillfället. Hahaha...

Jag älskar att kramas. Kramar min nalle, min mamma, min pappa och andra saker. Kudden älskar jag att gosa med, och då menar jag ALLA kuddar jag är i närheten av. Jag lägger mig ner och myser. Kanske bara i 2 sekunder visserligen, för sen vill jag ju göra annat igen. hihihi...

Nåt jag INTE gillar kan jag säga oxå:
Och det är DAMMSUGAREN. Jag blir hysteriskt uppskrämd när det sätts på och lipar och lipar. Den får hon använda när jag är ute med pappa tycker jag. Mamma vill att jag vänjer mig, men jag lipar högre och högre, så hon använder den inte alls nu när jag är hemma. Haha..

Nu e det dax att nana. Får skriva mer snart igen. Nu har jag lite tid på kvällarna att skriva, för när mamma lagt mig, efter vällingen, så smyger jag upp utan att hon vet...och går in på bloggen och surfar runt och skriver lite här. (Shhh....säg inget till mamma, för då kan jag ju fortsätta skriva här).

God natt vänner. Ses här snart.
Kram Mysplutten


Varit på familjeförskolan och busat

Oj vad vi busar där. Jag busar mest med Gabriel och Maja. Ida är Majas mamma och hon är jättesnäll jämt mot mig. Hon busar mest med mig där. Hur kul som helst är detta. Rina är oxå min idol. Hon sjunger ibland en fin sång till mig, men det var länge sen sist så jag får nog påminna henne snart igen. Jag vill visa er några foton på mina vänner där. De kommer i slutet av detta inlägg här. Alla vuxna sjunger varje gång vi är där och alla klappar händer, tjoar och tjimmar, och det är massa kramisdjur med i sångerna som man kan gosa med oxå. Jag ÄLSKAR dessa sångstunder.

Vi var även på en utflykt nu i veckan - Trädgårdsföreningen. Då satt vi i en jättefin park och fikade. Jag fick äta en persika. Mmmmm... Mamma promenerade in till stan över bron. Det tog nog 40 min och jag sov nästan en timme då, så det var ju toppen. Meningen att jag skulle sova då sa mamsen. Tur att jag är så snäll och gör som hon önskar oftast. hihi....
Det fanns massa träd och blommor där OCH flera träd med päron i, och träden växte på husväggen och grenarna slingrade sig upp på utsidan husväggen mot taket. Jättecoolt var detta. Annorlunda sa flera att detta var.
Det fanns en lekpark där i parken oxå. Jag satt i vagnen just då för jag var lite trött. Nästa gång ska jag nog leka i sandlådan och åka rutchbana med. Såg roligt ut. Maja åkte lite. Hon är 1 år och 4 månader och hon kan gå. Hon går jättebra och ibland går hon iväg en bit så hennes mamma Ida får hämta henne. hihihi...

Nu slutar jag skriva. Mamma vill låna datorn och föra över några foton så att de kan hamna här i bloggen sen...någon gång. Det tar tid att göra detta så ni får ha överseende lite längre än normalt. hihi...

Kram så länge.
Mysplutten


Ullared får fint besök...

...nämnligen av MIG :)
Och mamma och pappa oxå förstås. Jag har inte körkort än och äger ingen cykel....eller pengar till tåg heller för den delen...och...mina ben bär ej så långt än för en promenad. Och....ja just det ja, jag har inte lärt mig att gå än. Hmmm....så det dröjer nog några månader till, tills jag själv kan ta mig till Ullared. hihi...

De handlade i alla fall lite kläder och leksaker till mig. Tack snälla goa päron. Ni är bäst!
Min vän Linus var med i bilen ner till Ullared. Och hans mamma Susan såklart. Det var nog bäst att hon var med för annars hade ju min mamma fått amma honom oxå och det vill jag inte. Jag vill ha min mamma för mig själv när det gäller amning. Mammas mjölk är ju bara såååå god....slurp!
Jag fick åka runt i pappas kundvagn på nedervåningen först, där el-grejer o sånt finns. Mamma o Susan var på övervåningen och strosade runt. De letade nog efter den där kända Morgan. Jag såg ett foto på honom och han var väl lite småsnygg tror jag (hur man nu ser ut då...hihihi). Sen sålde de lite prylar som de hade döpt efter Morgan, men även fler saker som de döpt efter en man som heter Kjell. Kjells solbrillor tex. Morgan hade en burk som hette nåt i stil med "Morgans egna lunchlåda". Pappa köpte en sådan. Mamma köpte ingen sådan.

När vi hade paus för lite mat för mig och Linus så åt mamma och pappa varsin kokkosboll. Den såg god ut. Tyvärr fick jag inte smaka - inte denna gången, men kanske nästa gång får jag hoppas. De riktigt njöt när de smaskade på dem. Hmm... gottegrisar!

Mamma handlade massa andra prylar oxå som hon tyckte kunde vara bra att ha. Många är presenter till mig och mina vänner. Mamma tänker ofta på andra, så ibland är hennes pengar slut när hon väl skall köpa nåt till sig själv. Sagt till henne att försöka ändra lite på detta, men hon säger oftast till mig då att "det är svårt att lära gamla hundar att sitta". Men jag fattar ej vad hon menar då. Vilken hund skall sitta???? Och vems hund är det hon pratar om???? Ja, ja, det ger väl sig längre fram när jag får träffa hunden...kanske.

När vi åkte hem så sov jag och Linus i bilen. Vi sov även på vägen dit, så det blev inte så jobbigt att åka 1 timme åt varje håll. Åker gärna dit igen snart snälla mamma och pappa. Såg en leksak jag skulle vilja köpa.

Nu är det natti natti. Så god natt alla tröttisar!
Kram kram
Mysplutten



RSS 2.0