Nya småbissar...

I helgen som var precis, så var jag och mamma hos min moster Eva i hennes hus i Skogstorp i Falkenberg. Det var jätteroligt. Hon har massa katter som dök upp hela tiden. Vart jag än vände mig om så var det en katt. Hon hade säkert 100 stycken...tror jag. (min mamma sa att det bara var 3 st, men jag tror att hon inte är så bra på matte). Mamma hade lånat pappas bil så vi åkte fint i hans gråa bil. Moster och vi åkte till affären och då fick jag sitta i kundvagnen och då såg jag jättebra. Jag blev superlång oxå och tyckte det var coolt när andra tittade och log åt mig. Undrar varför de gjorde detta. Undrar om min mössa satt snett eller nåt...

När de handlat lite saker inför middag och myslördagen, så åkte vi till Pia, mosters väninna. På vägen dit så såg vi några rådjur som sprang över vägen. Mamma ville ta kort på dem, men hann inte. Pias hus är jättenära en stor åker, och där springer ofta rådjur. Vad mysigt det låter tycker jag. Att få se sånna sötisar ibland. Hoppas de håller sig från vägarna där bilarna kör bara. Pia blev jätteglad att se mig igen. Hon gillar nog barn. Hon har några själv, men de är lite äldre tror jag, 22 och 25 eller nåt. Vet ni vad!!! Hon hade en häftig grej på golvet. En röd liten maskin som var rund. Den städade på golvet, helt av sig själv. Man behövde inte putta den eller dra den, utan den åkte runt och runt, hit och dit, och när den åkte mot tex en vägg så vände den håll själv och fortsatte tills den slog emot en ny grej. Häftigt. En sån skulle mamma skaffa tycker jag, för jag blir jätteledsen och rädd när hon har dammsugaren igång. Jag blir nästan hysteriskt ledsen. Moster Eva är van vid barn och tycker att jag måste lära mig att dammsugaren "brötar" och låter hemma hos mig. För min mamma kan ju inte städa hemma om jag är hemma och är ledsen. Jag skall försöka ge det några gånger till då, alltså låta mamma få pröva igen. Om jag sätter mig längst bort från henne när hon städar så kanske jag kan klara det. Får väl se sen.

Vi hade kul i alla fall hos moster och hennes katter. Min kusin Mattias kom över på besök lite innan vi åkte hem. Han var lång...och blyg för mig. Jag var blyg för honom oxå. Nästa gång skall jag krama honom lite mer. Nu kramade jag bara honom en kortis. Han går i skolan på djymnasiöm...eller vad det heter. Gör dataspel. Hoppas jag får spela detta med honom när jag är äldre. Jag var lite ledsen på dagen innan vi åkte hem, för jag ville inte sova. Mamma o moster tyckte jag skulle sova. Jag grät lite o sen sov jag i en timme. Jag var visst tröttare än jag trott. De hade visst rätt denna gången ;)

Jo, det var ju det jag skulle säga oxå. Mamma hörde att jag gnisslade tänder, så hon lirkade in ett finger i min mun och kände då två nya taggiga småbissar sticka ut i överkäken. Jag hade alltså fått 2 nya tänder som tittat fram. Inte undra på att jag gråtit de senaste dagarna, speciellt på nätterna. Mamma har burit mig så mycket sista veckan så hon har fått nån slags kramp eller bristning eller stukning i handleden. Hon kunde inte ens lyfta mina fjäderlätta ben för att lägga under en ny blöja. Oj då, då är det illa ju. Jag skall försöka att inte gråta på natten nu då, men kan inget lova. När vi åkte hem sen så var jag lite ledsen när jag vaknade i bilen nära Ikea i Mölndal. Jag insåg ju då att jag inte skulle få leka med katterna nu, och jag saknade moster och katterna jättemycket. Mamma försökte trösta mig men det var svårt. När vi kom hem så fick jag träffa pappa och då blev jag superduperglad igen. Han bar och gullade med mig och läste en bok och senare så fick jag välling av honom. Snäll pappa va!

JAG HAR HAFT EN UNDERBAR HELG MED ALLT JAG FÅTT GÖRA OCH ALLA JAG FÅTT TRÄFFA...:
KATTER, MOSTER, KUSIN-MATTIAS, PIA, RÅDJUREN, STÄDMASKINEN, KUNDVAGNSRACET, LÖRDAGSMYSET, RESESÄNGEN, BILTUREN FRÅN GÖTEBORG...OCH ALLA UPPLEVELSER. GÖR GÄRNA OM ALLT IGEN SNART.

Natti natti, nu gäspar jag och mamma ikapp i soffan.
Tjingeling och dingeling
Mysplutten 


Blåklocka och tre läkarbesök!

Ja, du läste rätt. Nyligen så var jag på lite bushumör och ville klättra upp på en tung trästol bakifrån. Stolen ville inte detta utan den liksom gjorde så mitt grepp slant på trästolen. Jag tappade balansen och ramlade bakåt och SEN...så ville stolen nog ge igen, för den ramlade oxå - rakt PÅ MIG....AJ AJ AJ!!! Jag fick trähandtaget precis under ögat och det blev direkt en finare nyans av "mörkt" där. Som en solbränna tror jag...kanske...eller...kanske inte. Jag grät massa i alla fall och min mamma tröstade mig så mycket hon kunde. Hon bar mig jättelänge tills jag lugnade ner mig. Mamma hade stått precis jämte och torkat av bordet så hon han inte reagera. Allt gick jättefort.
Så nu har jag fått min första rejäla smäll! Tråkigt men nu busar jag nog inte med trästolar mer. De verkar inte vara snälla. 

Dagen efter så tog mamma med mig till mitt första tandläkarbesök. Spännande. Det var mest en informationsträff och det var 2 andra barn med sina mammor där. En av barnen hade en storebror. Han var nog ungefär 4 år. Och när läkaren berättade om att godis kanske inte är det allra bästa att ge till småbarn som mig, så blev han helt till sig. Pojken hoppade upp och ner när han hörde just ordet GODIS. Han slurpade och sörplade och slickade sig om munnen och gjorde massa konstiga läten, som tex. Mmmmm.....Åhhhh...Mmmmm....sluuuurrrpppp.... Han riktigt visade med hela kroppsspråket att han ÄLSKADE godis. Läkaren var inte så värst imponerad såg det ut som.
Sen visade läkaren lite bilder på tex tänder, tandborstar, munnar, leenden och en kostcirkel. Det var inte en cirkel direkt men hon pratade om den där kostcirkeln hela tiden. Mamma får visa mig en sån cirkel när vi kommer hem. En av de andra barnen som satt jämte mig hade redan 4 tänder i överkäken och 4 i nerekäken. Jag har ju bara 2 små risgryn i nedre munnen än. Vi var lika gamla. Vad bra egentligen att jag inte har mer, för då slipper ju jag borsta så många tänder. Det räcker ju med de två jag har. hihihi....min lilla lyckost ;)

Dagen efter detta så var det dax att gå till vanliga BVC för oss. När jag kom dit till Camilla så undrade hon vad som hänt mitt öga. Det var ju lite lila nu. Mamma berättade och då sa Camilla att det bara var en tidsfråga när det skulle hända nåt sånt. Vad för fråga undrade jag...men tidsfråga var bara ett uttryck hörde jag dem mumla om. Ja ja, jag förstår nog när jag blir äldre kanske. Camilla tyckte i alla fall att jag var söt. När mamma tagit av mig kläderna för att jag skulle vägas, så var väl det ok. Jag fick sitta upp på vågen denna gången. Det är en sådan där liten våg, som mammas mamma hade när hon bakade förr i tiden. Detta sa mamma till Camilla en gång...(och detta snappade min aktiva hjärna upp då...bra va!) I alla fall, så vägde jag 9.150gram och jag var 71,5 cm lång. Jag hade växt som jag skulle enligt min växtkurva. Däremot hade jag inte gått upp riktigt så mkt enligt den där andra kurvan, öööhhhh...vad hette den nu....öhhhhh....viktkurvan va de jag menade. Men eftersom jag var längre än innan så gjorde det ej så mycket. Allt såg bra ut. När Camilla ville mäta omkretsen runt mitt huvud med ett måttband, så protesterade jag högljutt. Jag ville inte se ut som en indian just den dagen. Så hon fick ej ta det måttet denna gången jag var där. Nästa gång kanske jag är mer snäll...om jag vill. Thihi...

Varför mitt blå-lila-gula märke under ögat kallades för blåklocka vet jag inte. Det var en gammal gubbe som gick förbi mig och mamma när hon gick ute med mej i vagnen. Han spanade in mig och när han var nära mig så sa han; "Åh, det var en fin liten blåklocka han fått! "Jag förstod inte vad eller vem han menade, för han tittade mitt på mig ju. Mamma svarade honom i alla fall att; "Ja, en sötare blåklocka får man nog leta efter". Min tanke var att de pratade om någon annan och att gubben kanske skelade mot en annan barnvagn, för jag är ju en tjej, inte en kille som han ju sa. Och jag har ingen klocka på mig. Hmmm...

Dagen efter detta...(hihi...verkar bli tjatigt va....hihi)...så hade jag hållit mamma vaken i nästan 2 dygn. Jag grät när jag skulle läggas på kvällen och grät på nätterna. Detta var för att jag hade ont i örat. Men det var först när mamma tog med mig till en ny läkare på en vårdcentral som läkaren där sa detta. Jag fick medicin, Kåvepenin, som skulle tas i 5 dagar. 1ml concentrerad saft. Den var sådär god. Fick den 3 ggr om dagen.

Nu, två veckor efter olyckan med trästolen så är märket helt borta nästan. Ingen säger nåt nu i alla fall. Innan var det många som undrade. Hihi. Mamma skojade till det med sin vän Åsa och sa till henne att; "Tja, nu knackar väl Sociala på dörren närsomhelst och undrar vad jag gör med mitt barn". Om de skulle knacka o fråga så kan ju jag berätta att vi leker och busar mest, och äter god mat och badar. Man skall ju vara ärlig, eller hur!

Nä, nu e jag trött i fingrarna av allt skrivande på datorn. Måste lägga dem o vila under täcket nu. Så då kan jag ju sova samtidigt oxå ju. Vad bra. Det var en bra idé av lilla mig. Hej då.

Färgfria-mönster-under-ögat-är-borta-kramar till alla mina bloggvänner.
Mysplutten


Träffat släkten i Göteborg

Idag har jag fått träffa mestadelen av släkten i Göteborg. Mamma tog med mig till ett hus som heter Kapell. Där var det begravning av en släkting som heter Rolf. Mamma kände honom jätteväl och det var ledsamt för hon hade massa näsdukar med sig. Moster, morbror och morfar var där oxå och jag satt med dem, fast i mammas knä. Det spelades jättefin musik och alla andra var så tysta där så jag var det med. Mamma berömde mig för att jag satt så lugnt och fint och så där bra som jag kan ibland. Visserligen hade jag nappen att snutta på men jag lekte med den lite ändå då och då.

När vi skulle vidare till ett annat ställe och fika så somnade jag i bilen. Mamma lyfte ur mig sen och satte mig i min vagn så jag sov när de fikade. MEN...jag vaknade efter en liten stund bara, så då fick även jag äta lite mat. Fick burkmat igen...Mmmm..."biff med pasta". Gott. Sen så var det många som hälsade på mig, som jag inte kände igen alls, för jag hade inte sett dem....nästan i alla fall. Många av dem såg mig när jag var pytteliten och det kommer jag inte ihåg därför. Nästa gång vi ses så kanske jag kan säga "tjena" till dem. Det blir i dec, för då ska mamma fixa kalas för mig när jag fyller 1 år. Då blir det nog säkert ett namngivningskalas oxå, för det har  jag inte haft än. Då kommer kanske min farmor och farfar och hälsar på med. Vore mysigt. Har inte träffat dem sen i januari.

När vi lämnade detta fikastället, efter mingel och prat mellan de vuxna...och efter att många hade hållit i mig och busat med mig, så var jag trött igen och vi åkte till min morbror Anders hus. Väl där så satte mamsen mig i min vagn och sen promenerade hon med mig i 1,5 tim. Då sov jag nästan hela tiden. Skönt. Det var en underbar dag, med sol och ganska ljummet väder. Mamma svettades på sin rygg för hon hade en tjock jacka. Själv tänkte jag inte så mycket på vädret för jag låg så gott och bara blev uppassad ju. Hihi.
Sen fick jag leka inne hos morbror och se på deras fiskar. De har många fiskar, och stora  fiskar, och fina fiskar.
Efter detta så fick jag mat igen. Jag åt köttbullar och pasta - PRECIS samma som alla de andra åt runt bordet. KUL! Jag fick lite av MINA burkmats-köttbullar men även smakam deras köttbullar. Alla var lika goda och jag ville bara ha mer hela tiden. Till slut sa mamsen stopp, men jag fick lite efterrätt ändå. Snäll mamma jag har, så jag var snäll tillbaka vid matbordet.

Väl hemma, så skulle jag sova hos pappa, så nu har jag somnat...Zzzzzzz
Mysplutten


Hipp hipp hurra på min 10-månaders dag :)

Hello folks. (lite engelska som jag snappat upp och det betyder typ: hej folk). Idag fyller jag 1 år...minus 2 månader = 10 månader. Jippie!!!
Hela dagen har varit jättetrevlig. Sätt dig skönt tillrätta så ska jag berätta för dig.

Dagen började med att jag hade sovit hos pappa. Jag sov nästan 11,5 timmar. WOW! När mamma fick höra detta så blev hon jätteglad för min och pappas skull. (hemma hos henne så sover jag max 10 tim i sträck). Nattens sömn nu betyder ju att jag sovit gott och är utvilad + att pappa ju gillar  att få ligga och dra sig i....sängen...lite längre än då han brukar jobba. Så nu gick vi upp halv 8. Jag fick gröt till frukost och sen fick jag smaka på pappas pannkakor som han köpt. Mums!.

Efter ett tags lek med honom och massa nya leksaker som mamma köpte till mig igår, så räckte det att gnida sig lite i ögonen. Det betyder nämligen att jag är lite trött och då vill gärna pappa bära mig. Hehehe...det gillar ju jag, så jag gned och gned. När jag somnat i hans famn så fick jag ligga o sova på hans bröstkorg. Nice;) (detta är oxå engelska och betyder ungefär: härligt). Efter ett tag så gick pappa och la mig i sängen, för han behövde kissa. Det verkade bli svårt med mig på bröstkorgen tror jag. Tänk om jag halkade ner i toalettholken. Då hade jag blivit alldeles blöt och kanske skvätt ner pappa oxå. Det vill jag ju inte så klart.

När jag vaknade 1,5 tim senare (även detta mkt längre sömnstunder än hos mamma jämt), så lekte jag lite till. Sen tog pappa på mig min varma nya overall och packade ner mig i min barnvagn och styrde sen stegen mot mammas lägenhet. Hon mötte upp utanför och då åkte vi spårvagn tillsammans allihop till stan. Vi skulle hälsa på en liten bebis i mammas släkt. Lilla Vilja heter hon och hon har en storebror som heter Elliot. Han har ni nog läst om här innan tror jag. De har flyttat till stan precis så jag fick leka i ett nytt hem oxå. Det var jätteroligt. Lilla Vilja var superliten. Tänk att en del är så pyttesmå...det har ju inte jag varit...eller...

Jag fick lunch där av pappa och det smakade som vanligt superdupergotteligott. Pappa drack sånt där svart grejs...kaffe tror jag det heter. Mamma drack te. Undrar om jag kommer gilla nåt av detta när jag blir så stor som dem??? Efter maten så pratade de vuxna och jag lekte lite på golvet. Sen så lekte Elliots pappa med oss i hans rum. Han hade en cool matta som såg ut som en väg för bilar och sånt. Lego hade han oxå, i massa olika färger. Jag vet vad lego är, för igår fick jag 3 st fina bitar lego av min mamma. 2 st var gula och en var grön. En brun kossa fick jag med, som man kunde sätta en legobit på.

När vi skulle gå nästan, så kom Elliot och Viljas moster Caroline dit, med sin dotter Evelina. Det var roligt. Jag hade ej träffat den lilla flickan innan. Jag tyckte hon var supersöt. Så söt vill jag bli oxå när jag är så stor. Min mamma o pappa säger att jag är söt redan nu, så jag har nog goda chanser att förbli söt sen då antar jag. Hör ibland en del säga att "huvudsaken att man är frisk". Undrar vad det betyder...

Tillslut fick jag lägga mig i vagnen, efter att ha blivit trött av all lek. Jag somnade i vagnen efter ca 8 min ute i stan. Nu i efterhand fick jag veta att mamma o pappa gick till en restaurang och åt god mat medan jag sov. Vad kul att DE fick tid någon gång att njuta av mat som proffsiga kockar lagat. Jag vaknade lite grann där inne vid borden men somnade om igen, så de fick äta klart. Snällt va!

Sen åkte vi buss och sen spårvagn hem. Vi hamnade på fel buss så vi fick en liten stund extra ihop i bussen. Jag lekte apa...för jag vet hur de låter....ho ho ho. Mamma sa det i förrgår, så nu gör jag det lätet hela tiden. hihihihi... Då skrattar både mamsen o papsen. Kul!

Väl hemma så lekte jag, efter att jag fått mat. Och mamma läste några böcker och jag var helvild i soffan, för mamma jagade mig. Jag skrattade så jag nästan kiknade. När hon skulle byta blöjan och ta på mig pyjamas så blev jag inte lika glad. Gillar inte detta så värst myckte, men jag gjorde mitt bästa och var bara liiiite smågrinig idag. Vissa dar är jag jättegrinig, men eftersom vi haft en sån mysig dag idag så ville jag i alla fall försöka låtsas gilla att få bytt till pyjamas. Sen fick jag välling och sen la mamma ner mig för att jag skulle sova. Jag ville ej detta just då så jag lipade lite. Fick nappen då, så jag lipade bara lite till och somnade nog en kvart senare. Var supertrött faktiskt.

Tja, detta var min 10-månaders dag. Inte illa för en sån liten som mig va!
Tack för att du orkade läsa klart. Nu får även du lägga dig och sova. God natt....folks! Hihihi...

Puss o kram från STORA MIG, tills vi hörs här igen.
Mysplutten


RSS 2.0