L I S E B E R G :)

Nu är klockan 21.00 och jag vill INTE sova. Jag har varit på Liseberg med mamma och pappa och träffat mina favvisar; Kaninerna. Jag kramade dem nog mer gånger än jag kan räkna till. (20 kan jag räkna till). Och jag satt i deras knä och jag pussade på deras kind och jag petade på deras näsa och ben och mun och klappade dem på kinden och visade dem min gose-elefant och visade dem mitt godis jag hade i min mun, som jag fick av min kompis Majas mamma. Ida heter hon. Det var en rosa och vit godis - en svamp sa hon att det hette. Gott var det.

Sen så åkte jag en massa många olika saker idag: 

Farfars bilar = svängde höger o vänster helt själv. Mamma satt o slappade i baksätet!
Flygplan = HELT själv åkte jag uppe i luften, upp och ner. Superkul!
Sagoslottet - 2 ggr :) = en gång med mamma o pappa och en gång med Maja o Ida. Det var en naken gubbe där inne...hahaha. "Kejsarens nya kläder" sa mamma när hon peka på honom. Han var roooolig :o)
Båtarna, där man har på sig flytväst = häftigt, för jag fick styra, med mamma jämte förstås
Svängbåten = högt upp och högt ner och upp igen och gungande hit o dit me pappa. Lite snurrig blev jag nog
Drakbåtarna = Superkul med mamsen, med vatten under båten som plaskade häftigt
Minibilarna = fick sitta själv med bältet om axlarna. Jag tryckte på pedalen och svängde vänster hela tiden...hihi
Grodorna = uppppp, ner lite....upp igen...åssåå ner FORT och sen upp. Iiiiiiiii vad det kittlade i magen. KUL! Jag satt jämte Ida och Maja. Min första gång i den så jag var lite osäker om jag tyckte om den eller ej först. Hihi.
Elefanterna = Flög uppe i luften me pappsen, på en elefant som såg ut som min Dumbo som ju oxå fick åka med :)
 
Så... nu är jag trött. Så många saker jag gjort idag. Och ätit lite pommes och druckit bubbeldricka och fått lite liiiite godis av pappa och Ida. Och när jag åkte hem på spårvagnen med mamma, Ida o Maja och hennes lilla söta lillasyster så fick jag en dubbelsmörgås av Ida, med bara smör emellan. Min favorit. En rund smörgås var det oxå :)
 
Jag kommer lägga in foton senare, för nu skall jag lägga mig själv först....eller rättare sagt; min mamma vill att jag skall lägga mig ;) Så jag får vara snäll tillbaka för hon har ju varit snäll o tagit mig till den roligaste platsen jag vet - kanineras hem på Liseberg.
 
Kram o sov gotteligott alla.
 
PS. I morn skall jag på bio med min bästis Philippa och hennes goa mamma Åsa.
(Då får jag äta p o p c o r n! Mmmmmmums!)
Min dagiskompis Meija kanske oxå följer med. Hoppas det.
 
/Flisan

Frisören har klippt mig :)

Jaaaa igår hände detta :) När mamma hämtade mig på dagis så sa jag
" - Mamma, nu ska vi gå och klippa mitt hår och jag ska få en röd klubba då".
 
Jajjemänsan, det fick jag oxå, fast inte direkt. Först så såg jag när mamma fick ha på sig en rolig mössa på huvudet. Den såg kul ut och det var ingen färg på den. "Det är gummi", sa frisör-tjejen. Jag fick känna och den kändes lite läskig.
Sen så hade tjejen en pinne och drog ur hår från mössan ur mammas hår. Det såg verkligen konstigt ut..hihi. OCH vet ni vad hon gjorde SEN. Jo, hon målade mammas huvud i ljusblå färg! Hmmm, vad gööörde hon!!!!
 
När hon fixat klart med målafärgen så satte hon en stor maskin runt mammas huvud, som blåste luft sa hon.Och att mamma ska få sitta där under en liten stund. Ok sa jag. Är det min tur nu! Och japp, det var det!
 
Jag var sååå ivrig och ville sitta i den jättehöga stolen hon ställt fram till mig. Kolla här...
 
 
Sen så klippte hon mitt hår både där bak o där fram. Jag fick blunda ibland och ibland titta neråt på mina skor sa hon. Petra heter hon förresten och hon är min mammas kompis. Mamma tog kort på mig...som vanligt. Men det var ju bra för annars kunde du ju inte se de fina korten på mig här ju. Fniss fniss!!!
 
Så här kul hade vi...
 
  
 
Sen så ville jag oxå ha färg i håret som mamma. Då fick jag välja mellan massa färger som Petra visad mig. Jag valde en blå färg. Och sen fick jag välja en figur som hon skulle måla på mitt hår. Jag valde en blomma då.
Här ser ni hur fint det blev :)
 
 
Hej så länge, nu skall jag äta lunch på dagis. Det är Potatis och köttfärsgratäng idag säger min fröken Jane. Jag gillar den maten men jag gillar Jane oxå...jättemycket och jag kramar henne varje morgon när jag kommer. Ibland går jag fram och kramar henne under dagen med. Då blir hon glad o skrattar o kramar mig tillbaka. Jag blir oxå glad då :o)
 
Hej svejs.
Kram Felicia
 

Sicken häftig och rolig helg jag haft !

Kan ni tänka er en helg med ALLT man gillar? Det kan jag göra, för det har jag haft nu....heeela helgen :)
 
 
1. Fredagsmys med mamma hemma :)
Vi åt köttbullar och potatis och tomat och paprika och så fick jag en glass sen :) Och en halv kokkosboll.
Sen lekte vi lite med saker jag har. Målade i målarbok blev det åsså lite.
När jag skulle sova sen så var det inte så lätt. Jag var förkyld o tät i ena näsan, så jag lipade massa och lääänge. Mamma visste inte vad hon skulle ta sig till riktigt. Jag både ville och inte ville ha henne hos mig. När hon gick ut ur mitt rum skrek jag och när hon kom tillbaka så ville jag bara fäktas o grina. Såååå...förlåt mig mamma. Jag var lite sjuk i näsan bara.
(Sen så slutade det med att jag grinade till å från fram till 03.30....tyvärr. Det är jobbigt med tät näsa. Fick ju nässpray men ändå, svårt att vara liten tjej då...och mamma med tror jag.)
 
 
 
2. Iväg på lördag vid 10, till badminton-seriematchspel med mamma.
Hon spelade seriespel med en kompis då. Sunni hette hon. Och tränaren heter Vincent. Och en annan tjej som är gullig och som kramade mig flera gånger och sa att jag var såååå söt, hon heter Donna.
Vi var på en liten restaurang och åt mat oxå. Pasta med lite kött och sås på. Och jag fick äta ett bröd som såg ut som en triangel. Pizzabröd sa mamma att det hette. Det tyckte jag var ett kul namn. Pissa! hihihi...
Sen spelade mamma ännu mer med sitt rack o boll. Jag fick inte spela själv :( men nästa gång får jag det. Jag hade mammas mobil länge istället när hon spelade på planen.
En liten stund så gick vi ut och då la vi oss i gräset jämte en fotbollsmatch och då rullade vi runt i gräset. Jag skrattade så mycket att mamma fick byta min blöja sen. Det var varm och skönt ute och gräset luktade gräs :)
 
 
 
3. Hemma igen vid halv åtta, å se Lejonkungen o äta popcorn.
Jag var väääääldigt grinig då vi kom hem, för jag somnade i bilen i en kvart. Men det löste sig sen efter en lång stund. Jag hade ju inte sovit på hela dagen, även om jag nästan somnade sittandes ett tag i hallen, med mobilen i handen. Ögonen gick "i kors" sa mamma....vad det nu betyder. Låter kul ändå.
När jag skulle sova sen så gjorde jag det. Och heeeela natten, utan ett enda vaknande av något i nästan eller av någon dröm. Mamma var nöjd och jag med :)
 
Jag skriver lite mer i nästa inlägg, om vad som hände på söndagen, för nu är mina armar och fingrar trötta av tangenterna på datorn. Ok!
 
Kramar från mig till dig :)
/Felicia
 
 

RSS 2.0