På Dop för Vilja.

Igår var vi på dop. Camilla och Petters söta dotter Vilja Clara Caroline Starnäs. Hon har en supersöt bror oxå, som heter Elliot. Han har jag träffat några gånger redan. Han var nyklippt och såååååååå söt.
Hela släkten var nästan där. Massa folk och vänner oxå. Kyrkan var jättestor. Det var halt ute så mamma halkade runt lite med vagnen när hon körde runt mig i stan innan dopet. Jag somnade som planerat i vagnen på väg i med spårvagnen och sov sedan lika planerat i 1 tim och 15 min. PRECIS som mamsen planerat alltså. Grymt va koll hon har den där mamsemamsen. Hon vet precis hur jag funkar - ibland i alla fall. Kvällstid är det inte lika lätt att förstå sig på mig just nu däremot. Jag vill INTE bli lämnad ensam i mitt rum efter att jag fått dricka min välling. Jag lipar och gör mig lång i sängen och står upp tills jag gråter så mycket att jag nästan inte ser något. Då är jag inte så lätt att hantera. MEN...mamma fixar det ofta galant ändå, även om det är mycket jobb emellanåt. Jag har tom fått sova inne me mamma i hennes säng och det har ALDRIG hänt innan. Mamma är riktigt känslig vad gäller ljud, så jag har fått sova i eget rum sen jag var ca 2 månader. Ibland då jag är i mammas rum så kryper jag runt, runt lääääääänge och gör massa pruttljud, klappar händerna, småbabblar, står upp mm....tills jag faller ihop och somnar. Sen så bär mamma FÖRSIKTIGT in mig i mitt rum, efter att jag sovit i ca en halvtimma. Då är jag så trött att jag inte vaknar. Gissa om mamma är GLAD då! ;) Sen sover jag ofta bra hela natten.

Ja just det ja. Detta inlägg i min blogg skulle ju handla om dopet med Vilja. Jag lägger in foton här nedan istället, så får dessa tala för sig istället. (bra va...hahaha)

Foton på väg sen...





Ps. Vilja var lugn och fin hela dopceremonin...liksom jag, som bara småtjattrade lite i bänkraden. thihi...
Mysplutten


NU GÅR JAG!!!

Du har läst helt rätt. Jag bestämde mig för att börja promenera idag. Onsdagen den 5 januari, strax efter min 13 månadersdag alltså. Mina ALLRA första steg var den 24 november.

Hemma idag hos pappa så tog jag alltså mina första RIKTIGA steg. Pappa satt i soffan och när han tittade upp så kom jag gåendes på golvet för att se mig i spegeln. Pappa bara stirrade på mig... "MEN....VAD GÖR DU GUMMAN"! Hihi...så nu går jag! Väntade lite mer än alla trodde, med att göra "entré på dansgolvet". Nu är alla glada att jag går, så jag fortsätter med detta. Alla verkar rentav lyriska. Förstår inte att det är en sådan stor sak för stora människor när de ser en liten människa promenera runt. Men när jag blir lite större så kanske jag förstår mer.

Till helgen skall jag och mamma o pappa på dop. Det är mammas kusinbarn Camilla och hennes dotter Vilja som ska döpas. Detta sker mitt i stan i Domkyrkan. Då skall jag visa hela släkten att jag kan GÅ! hihi...längtar!

Nix, dax att leka vidare. Ses o hörs snart igen vänner.
Puss från mig:)
Mysplutten


Nu är jag 13 månader!

Hallååååå där alla gamla gubbar och gummor och kusiner.
Idag är det måndagen den 3 januari 2011.
Nu är jag 13 månader! Tjoooohoooo! Grattis till STORA mig! Så här ser jag ut just idag;

Kommer bilder...



Mamma börjar jobba i morgon igen, efter att ha varit hemma med mig i över ett år. Då skall jag vara hemma med pappa i hans nya lägenhet. Det ska bli jättekul för jag har varit där många gånger redan och jag delar rum med pappa. Jag vaknar före honom varje morgon och ser att han ligger i sängen som står jämte min säng och då blir jag glad och skrattar lite extra. Mamma är lite nervös för att inte kunna "ha koll" på mig medans hon jobbar, men hon hoppas att pappa fixar detta att sköta om mig och se till så jag får god mat och får bytt blöjan då och då. Jag har lovat mamma att vara snäll med pappa och inte busa alltför mycket...speciellt första två veckorna. Men SEN, ja sen, då ska jag "spela allan"...thihi....som är ett uttryck som jag oxå läst i en tidning. Jag gillar att busa och göra roliga miner, så jag ska vara en rolig tjej framöver...har jag bestämt. Hahaha....

Mamma ska jobba 3 dagar/v och pappa de andra 2 dagarna. Så jag får fortfarande gå med mamma till Föräldraförskolan de 2 dagarna som mamma är med mig. Längtar dit, för jag gillar det stället och de andra barnen som är där. Maja, Thea, Gabriel, Daniel mfl... är bara några av kompisarna jag har där. Just nu så leker vi visserligen mest självständigt men det är ju kul att ha de andra nära sig. Jag kommer vara där så länge som mamma vill att vi ska vara där. Hörde just att mamma pratade med Gabriels mamma Sara, att de skall sluta gå dit snart, för Gabriel ska börja på dagis. Vad synd tyckte jag då, för jag och Gabriel är ju ihop. Han har pussat och kramat mig många gånger. Jag har inte varit så "på", på honom hittills, men jag har ju mognat under juluppehållet, så nu känner jag att jag liksom är mer redo. Hmmm....ska se om han vill vara o leka med mig istället för att börja på det där dagiset de pratar om. Jag ska be mamma snacka med hans mamma och kanske de kan göra så att jag oxå får börja på det där stället. För jag vill ju inte att Gabriel ska vara borta från mig. Blir ledsamt ju. Mamma gillar hans mamma oxå jättemycket så det är ju en dum idé att vi inte ska vara på samma ställe ju. Dumt, dumt.

Tjing tjong, nu ska jag äta.
Mysplutten


Gott Nytt År! 2011 här kommer jag! :)

Kommer text här snart...

Juldagen 2010

Tjooohoooo...nu är jag utvilad och ska leka med katterna. De är sååååååååå kul att klappa. Jag skrattar hela tiden! :) Frukosten var jättegod och jag åt mosters vörtbröd igen och hade ost på dem. Mmmm... LOVE IT! Dessa två ord betyder ÄLSKAR DET! Har sett dessa ord i en tidning jag läst precis ;)

Jocke, Daniel, Anders, Anneli, Morfar kom med bilen sedan. Vad kul att se dem och leka med dem.
Skriver mer här snart.......

Julafton 2010

Dan före dan före dan före dan och så vidare... Hört att man kan säga såhär läääääääänge innan julafton ska komma. Man räknar liksom ner dagarna. Blir ju en väldigt lång mening om man vill börja säga så redan från sommaren. En del barn längtar till julafton hela året har jag hört en flicka säga. Man får paket då. Det verkar ju vara kuligt men jag har massa saker att leka med redan så jag behöver inga paket.

Fast NU är det den 24 december och julafton. Och pappa packade in mig o mamma i hans bil och körde sen ner till min moster Eva i Falkenberg. Bilen var även packad med min barnvagn, för den är ju bra att ha om vi ska ut på promenad. Jag har inte börjat gå ännu så det är bra att kunna ligga ner i vagnen och bli körd runt i när vi ska någonstans utomhus. (Schhhh....säg inget tilll någon, men jag kommer inte gå än på ett tag, för då kanske jag måste promenera jag med...thi hi).
Väl framme så åt vi lite gott av mosters köttbullar och potatis och rödbetssallad. Mmmm vad GOTT! Hembakt vörtbröd smakade jag på oxå. Jättesmaskigt! Mmmm!!! Sen lekte jag med mosters katter som oxå bor i huset. 3 st har hon. En är jättestor och heter Kosmos. De andra två är lite mindre och suuuupersöööööööta. De är tjejer och de heter Busan och...öhhh... nåt annat. Kommer inte ihåg just nu.

På kvällen sen så kom mina kusiner Anna och Mattias till huset oxå. De hade varit hos sin pappa på jul. Han bor i ett annat hus ganska nära. Vi kramades och Anna tyckte att jag blivit stor. Då blev jag stolt. Hihi... (jag ville ju egentligen visa henne att jag kan gå lite granna, men...som jag skrev ovan, så är det skönare att bli körd i vagnen nu när det är så mycket snö...hehehe). Nästa gång jag träffar Anna så ska jag visa att jag kan gå.

Jag fick sova i ett rum som moster målat i en fin blå färg. Där stod en resesäng som jag ska få använda när jag är här. Jag ÄLSKAR att vara i den. Leka i den är kul. Thihi... När kvällen kom sen så var jag jättetrött och sov superbra hela natten i sängen. Pappa låg jämte på en madrass på golvet och mamma sov i soffan i vardagsrummet.

I morgon blir det ännu skojsigare för då kommer mina andra kusiner från Göteborg hit och Anders, Anneli och morfar. Då ska vi fira julen tillsammans. Läääängtar! Då kommer nog tomten som alla snackar om oxå. WoW!

Natti natti. Trött nu. Ses i morn
Mysplutten


RSS 2.0