Mammas och mitt nya slott!

Åhhh,  nu har jag fått se det nya stället som jag och mamma ska bo i. Det är i det gula huset, nära dagis.

Berättar mer snart o bilder kommer med...(speciellt när jag hade kissat på mig...hahaha)

Kram

MORS DAG :)

Nu har jag firat min mamma heeeeela dagen.
Vi sov till 8.30 först...WOW...ni kan tänka er att mamma var nöjd o glad för detta :) Jag som brukar gå upp vid 6.30 typ...och sen åt vi frukost. OCH detta gjorde vi i bästaste kompisen Linus hus. För vi har sovit över där i natt.

Berättar mer snart...




Puss älskade mamma på DIN DAG! Du är bäst och du är min goaste puss och kram-mamma - BARA MIN! <3

Felicia

3 dagar och 3 nätter :o)

Ja precis så många dagar och nätter är det kvar som jag skall sova i mammas hus. Sen skall jag sova i pappas hus i en vecka, och SEN...ja, DÅ...skall jag inte vara i mammas och mitt hus längre. Varför? Jo, för mamma ska flytta till ett nytt hus - ett GULT hus. Inte det vita huset som är jämte det gula, utan det gula huset som är jämte det vita hööööga huset. Vi går förbi det huset nästan varje morgon på väg till dagiset. Det verkar vara ett fint hus. Vill ni veta en hemlis om det stället? Jo, det finns en HISS där och mamma har sagt att jag får åka i den VARJE dag. Jippieee! Jag blev jätteglad då! Jag älskar hissar :) Och numera är jag en sån stor tjej att jag oftast brukar nå ända upp till knapparna, så det är oxå bra!
Mamma har sagt att jag skall få ett STORT rum nu. Där inne kommer ALLA mina leksaker få plats. Så nu behöver mitt rit och lekbord och min leksaksspis inte stå i vardagsrummet längre utan jag kan ha det hos mig och leka där inne i mitt rum. Jag skall bjuda dit lite kompisar oxå, som ska få leka med mig. Philippa och Emelina bor jättenära mig sen när vi flyttat så då kanske vi kan leka lite mera, än bara på dagis.

Det är en jättestor gräsäng på ena sidan huset och där var vi i förrgår och grillade :) Åsa o Philippa o Jeanette o Madde var med då med. Jag åt nästan 3 st hela korv med bröd :) Mmm. Sen fick jag en liten sockerkaka från Jeanette som som hade bakat. Gott! 
Jag och Philippa sprang omkring på gräset o lekte med två olika bollar. En badboll och en fotboll. Det var jätteroligt. Jag var lite ego och ville oftast inte att Philippa skulle ha bollarna. Hon jagade mig men jag sprang ifrån henne. hihi. Mamma sa till mig flera gånger att Philippa och jag leka tillsammans, och att vi kunde sparka eller kasta bollarna till varandra. Ibland gjorde vi det, men ibland gjorde vi det inte ;)

Sen finns det en fin sandlåda där med, och två stycken gunggrejer. En är en motorcykel och en är ett lejon. Jag klarar att klättra upp själv nu för jag är så lång. Philippa är lite kort så mamma hjälpte henne upp först..men sen så kunde Philippa göra det själv. Vad bra va!
Jag kommer att älska att bo där med mamma och att leka på bakgården. Jippie!!!

Hej då, nu skall jag fika.

Felicia


2,5 årskontroll hos BVC

Snaaaart får ni veta hur det gick :)

Nytt kalas...jippieee ;)

Denna gången åkte vi bil till kalaset, allihopa. Jag satt fram jämte pappa och mamma satt där bak...fast det blir ju framför mig, för jag sitter ju bakåt. Hmmm...vad konstigt detta blev ;)
Vi hade kul i bilen och jag sjöng och sa ramsor och mamma gömde sig bakom det där nackstödet som sitter fast på stolen i bilen. Åh vilken rolig dag! Att åka bil med både mamma o pappa tycker jag superkul!

När vi kom fram så blev jag lite blyg och ville bara klänga på mammas ben. Det var flera människor där på kalaset redan och de lekte i deras trädgård.

Jag har ju glömt att säga VEMS kalas vi var på. Det var ELLIOTS kalas och han blev 4 år. Fyra fingrar.
Jag är 2 år och två fingrar, men snart blir jag 3 år :)
Då blir jag en jättestor tjej. Men nu, nu är jag en STOR tjej.

Det är mammas släktingar som var på kalaset och Elliot har en jättesöt lillasyster som heter Vilja. Jag o mamma o pappa var här en annan gång när hon fyllde 1 år. Nu blir hon snart 2 år, om några månader och då skall vi åka hit igen. Jippie! De har ett fint hus och jag lekte lite i Viljas rum. Hon har massa leksaker som är roliga. Jag hittade en liten ansiktsmask och när jag tog på den så gick jag ut till vardagsrummet där mamma var och hon hoppade till när hon såg mig för hon blev nog lite rädd. Jag sa att hon inte behövde vara rädd, för jag var bara en apa. Kolla här vad söt jag blev...

Sen provade mamma ap-ansiktet oxå...


Och sen pappa...


Hela familjen apa...hahahaha!!!


Sen fick jag en puss av mamma apa :)


Vi fick äta massa god mat, och jag fick välja och då valde jag korv med bröd. Jag åt 2 st hela. Mmmm...hela munnen var fullproppad :) hahaha...jag åt nog som en apa tror jag :)

Efter maten så gick vi ut o lekte lite. Det var fint väder ute och Elliot o massa andra folk lekte med en fotboll. Jag hittade en söt dockvagn som jag började köra runt med. Åh, vad roligt det var! Jag kände för att gå runt huset med vagnen så det gjorde jag MASSA gånger. När jag kom fram runt hörnet så huset så såg alla andra mig och det var lite kul. Alla satt på altanen och såg på när Elliot öppnade sina alla paket han hade fått. Jag vet vad jag hade slagit in för paket till honom så jag behövde ju inte titta då. Jag ville hellre gå runt med dockvagnen med en stor boll och ett litet gosedjur i :o)

Oj, jag missade ju berätta om vad jag fick äta ihop med tårtan. JO, en jättelång pinne fick jag i min hand. Och på pinnen i ena änden så satt det denna goa sak...




Mmmmm, DET var mumsfillibabba det!!!
Jag fick en till och sen var jag lite kladdig på handen, så jag slickade på fingrarna då. Mums!
Tårtan smakade jag på lite, men jag föredrog denna vita geggamojja-grej med allt det goda på toppen :)
Sånna ska jag be mamma och pappa fixa hemma någon gång som det är fredag. Då har vi alltid fredagsmys :) och dagen efter så är det lördag och då får man äta lite godis. Då är dagis stäng oxå. Man kan göra roliga saker då, som utflykter och vara på lekplatser och hälsa på mina kompisar o leka med dem. Det gillar jag väldigt mycket.

Nu skall jag leka lite hemma, för nu är jag hemma igen. Hoppas ni har det bra och tack alla ni som fixade ett så kul kalas. Ni heter ju någonting:
mamma Camilla Starnäs och pappa Petter Starnäs.
Ni är grymmeligrymma på att ordna kalas :)

Puss o kram o sov gott sen när kvällen kommer. Sommaren kommer nu hoppas jag.
Felicia


Kalas hos morbror Anders :0)

Hejsan alla. Jag har varit på kalas hos min roliga morbror Anders. Han är lång och vi sjöng för honom när vi åt tårta. Så här sjöng vi:

"Ja må han leva ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år...."

Men först så åt vi annan mat som Anneli hade lagat. Kycklingbitar och potatisblandning med rotfrukter, med en dip till. Jag ville inte smaka den men jag prövade ändå (när de andra sagt att jag ju kunde smaka liiiite liiiite) och vet ni vad? Jag gillade den. Jag dippade flera gånger med kycklingen där i. Mmmmm.

Sen lekte jag o en hund som hette Tarzan. Den var jag jätterädd för först, men sen blev jag lite mindre rädd. Helen är hundens mamma och hon hjälpte mig att hålla i små morotsbitar som jag fick ge Tarzan. Det var skojsigt :) Sen så gömde vi en liten morotsbit och så ropade Helen på Tarzan och han fick komma o leta efter den...OCH han hittade den! Åhhh vad duktig han var! Jag vill med ha en sån hund...tror jag...hihi för då kan ju jag oxå gömma saker som den kan leta efter :)

Jag gick upp o ner i deras trappa oxå och jag ramlade inte någon gång. Bra va!
På övervåningen så letade jag fram en Pippi Långströms-skiva som mamma spelade för mig. Vi dansade runt o runt när musiken spelade Pippis låt. Kul! hihi...

Sen kittlade jag morfar på hans ben och det var roligt. Han skrattade glatt och busade med mig lite. Efter ett tag så rullade jag runt på golvet och det gjorde hunden med. Den var liiite läskig för den var stor. En gång så slickade den mig på handen och på mammas hand med. Oj vilken lång tunga hunden hade. Lika lång som min arm nästan.

När vi åkte hem med bussen sen så fick jag sitta på en egen plats och titta ut genom fönstret och det är superkul.
Kvällen hemma blev lika mysig som vanligt. Mamma läste en bok för mig och sen läste jag den för mamma och sen så ville jag inte sova...som jag inte vill just nu. Jag vill vara uppe o mysa me mamma ju. Kan inte någon av er säga till henne det. Hej då för denna gång, vi ses här snart igen va :)

Kramelikram och hipp hipp hurra igen Anders! Tack för idag :)
Felicia


29 månader!

Ja, precis så många månader är jag nu. Nästa månad igen så blir jag 2,5 år. Det är hälften av 5 år sa min mamma. När jag blir så stor, ja då blir jag JÄTTESTOR och STARK! Nu är jag ju oxå stor och stark men då blir jag ännu starkare, som Bamse...och Pippi Långstrump :)

Senaste veckorna har jag haft mycket kul med massa olika saker och vänner. Fortsätt läs här nere vettja...


Lekt hos min bästis Philippa.
Vi gick runt med hennes dockvagn ihop och höll i handtaget samtidigt. Vi gick runt och runt i köket hos dem. Hihi... Sen så åt vi glass och sen så lekte vi ännu mer. Vi spelade elgitarr och hade på oss några coola glasögon med en mikrofon på. Då sjöng jag i den, eller försökte i alla fall. Den var lite långtifrån min mun så jag nådde inte dit med mina läppar riktigt.


Haft kuliga barnvakter!
Mina goa kompisar Emelie och Mathilda och mammas kompis Anne var hemma hos mig en kväll när mamma var på en utbildning. Först så var jag jätteblyg och bara hängde o klängde på mamma....jättelänge. Mamma fick inte ens röra sig nästan för jag höll såååå hårt i hennes hand. När hon skulle kissa så gick jag med in till toaletten...hihi.

Men sen när mamma måste gå så blev jag lite mer modig och vi var i mitt rum och spelade elorgel. Emelie spelade och dansade lite tokigt :) Då skrattade jag och sen så lekte vi med Pippi, Annika, Tommy, Lilla Gubben och Herr Nilsson. Anne var snäll och lagade spagetti och köttfärssås åt oss allihop. Synd att mamma inte var kvar för det var jättegott! Mums.

Sen så badade jag och Emelie ihop i mammas badkar. DET var jätteroligt! Mathilda satt bara med sina fötter i vattnet en stund. Vi hade med oss hela Pippis vänner i badet så dom blev jätterena och fina, och jag och Emelie blev det med. SEN så åt vi mat en gång till!!! hihi...för det var ju så gott. Och för att vi var så snälla o goa barn så fick vi äta glass med. En Hello Kitty-glass! Mmmmm!!! Vilken toppenkväll va! Synd mamma missade den, men hon kanske oxå fick fika nåt gott.




RSS 2.0