Jaaaaa! Åsa!

Min barnvakt Åsa har passat mig igen! Jippie!!!!
I går så jobbade mamma på Gamla Ullevi och då frågade hon Åsa om hon ville passa mig några timmar hemma hos mammas hus. OCH...hon sa JA! Jag blev superduperglad. Philippa var oxå här en stund. Vi lekte o busade även denna gång. Får se om Åsa vill skriva nåt nu igen, som hon gjorde sist. Det var kul, att få låna ut min laptop så Åsa kunde få skriva i den.

Så---vänta här, så ska jag höra med Åsa.

Kram så länge från mig.

Mysplutten


Göteborgsvarvet 2011

Ja, inte var jag med där inte. Det var MASSA MASSA MASSA MASSA folk som sprang i långa rader. Jag vet inte varför men de ville väl inte stå i kö, så de sprang istället...eller nåt sånt. Jag och Philippa och mamma o pappa o Åsa var och tittade på alla människorna som sprang. Vi stod på en bro och tittade ner på folken. Och vi fick äta pommes frittes från Mc Donalds. Mmmmm....vad vi gillade detta, jag o Philippa. Mmmm...

Jag blev lite rastlös efter ett tag och det blåste lite mycket med, så jag tog av mig mina skor. Mamma satte på dem igen, efter lite protester av mig. Men när hon inte såg, så tog jag av mig dem igen :) Då "råkade" jag kasta en åt sidan och då ramlade den ner mitt under bron, mitt på gatan. Som tur var så var den vägen avstängd just idag. Pappa var så snäll och gick ner och hämtade den. hihi... Tack snälla pappsen.
Philippas pappa Mattias var en av alla folk som sprang i långa ledet. Men vi såg honom inte. Han var nog för snabb.

Innan vi såg alla springa så var vi uppe vid vår fina damm som vi har, Slätta Damm. Där matade vi fåglarna och ankorna i dammen med bröd. Det är roligt. Ankorna sitter precis jämte och och är inte alls rädda. Mysigt. Där finns ett fikaställe med och mamma o pappa o Åsa brukar gå dit ibland och äta tex en våffla eller kladdkaka. Mmmm...ibland får jag smaka på deras fika, men brukar själv få äta egen mat som mamma har med sig till mig.

Kul att ha lekt lite med Philippa idag, och att vara ute i det fina vädret. Älskar att vara ute!
Gäsp. Natti natti nu. Är trött i både ögon o fingrar av att skriva så här mycket text. Puss o kramisar för hela slanten, nu är det dax att sova, säger mamma-tanten. :) hihi

Mysplutten


Rostat bröd :)

Såååå läskigt....men såååå roligt...och sååå gott!
Fick vara med när mamma rostade bröd i sin brödrost. Brödet bara "FLÖG" upp liksom. Med en jättefart. Som en kanon sa mamma. Kanon o kalkon har jag råkat se på sporten någon gång, så om det är samma detta då kanske...hmmm...vet ej. Men jag hoppade till första gången och blev lite rädd. Måste erkänna detta. Nästa gång så förvarnade mamma mig och hon satt jämte mig o höll om mig. Då blev jag inte lika rädd, men hoppade till lite ändå. När brödet kom upp så klappade jag glatt händerna och tjöt i glada toner. Mamma klappade då oxå. Vi blev glada tillsammans! Sen åt vi upp brödet, med smör och leverpastej på. Jag fick smaka med kaviar på, men det var inte lika gott som med leverpastej. Mamsen fick mina kaviar-mackor därför.

Hej då alla rostade bröd-folk. Om du inte provat detta någon gång så pröva. Det var roligt.
Kram från mig.

Mysplutten


Karusell e kul!

Och...det har jag åkt! Men först åkte jag spårvagn och det var roligt oxå. Se här vad söt jag är just idag. Pappa har satt upp 2 tofsar på mig så därför är jag extra söt idag. Jag hörde mamma säga detta, att: "Åh, Felicia är ju extra söt idag". Se själva ;)





När vi kommit fram till torget så gick vi runt och spanade lite, vad vi tyckte skulle vara kul att göra liksom. Där var en jättestor vattenpöl, som sprutade vatten upp i luften. Den var häftig. Jag gick dit och det skvätte på mig. Då skickade mamma dit pappa så jag inte skulle gå rätt in i mitten...fast det hade jag ju inte gjort. Jag är en försiktig tjej, det vet och ser ju alla. Men det var kul att pappa kom dit och såg vattnet spruta på närmare håll. Min bästis Philippa var oxå med oss idag och hon och jag hade varsin barnvagn att vila i när vi gått runt ett tag. Skönt!

   

   

Sen såg vi en kul grej som var färggrann och verkade rolig...så... vi åkte vår första karusell..någonsin! Tjooohoooo va skoj det var :o). Jag fick sitta i en liten liten bil, jämte Philippa. Mamma o Åsa satt på knä jämte, så vi inte skulle råka trilla ur. Snällt va! Se va fina vi är tillsammans vi tjejer. Det är pappa som håller i kameran just denna gången, annars ligger kameran JÄMT i mammas ficka. Undrar om hon sover med den oxå...hihi.



Vi var på en rolig dag på ett torg som heter Eriksbo. Och dagen kallades Eriksbodagen. Där fanns 2 karuseller och en hopp-borg. Där fick jag oxå hoppa lite, men bara på kanten, för det var lite större barn som hoppade där inne i borgen. Han som ägde den sa att jag var för liten och han var rädd att jag skulle bli påhoppad av de "stojiga" barnen. Förstod inte va han menade men jag var glad ändå. Pappa höll mig så jag fick hoppa lite upp o ner. Hihi.

      

       

Vi hade även picnick på en filt och det var supermysigt. Jag o Philippa fick smaka på våra mammors mat, det var någon slags pannkaka nästan...som heter Langos. Det var bara att säga "meja"...så fick jag mer. Både av mammas o pappas. hihi. Mmmm...





Efter Langosen så fick vi smaka på varsin bulle. Mmmm...det var oxå gott.



Sen gick vi ut i skogen på en promenad, och då visade en tjej från mamma o pappas jobb, hur man skulle gå, för de bor där vid det roliga torget. Och de hade bjudit dit oss just idag. Kul o snällt av henne. Erika heter hon. Hennes barn är 5 och 2 år snart. Rickard och Elin heter de. Jättesnälla barn, precis som mig och Philippa. Jag somnade i vagnen men Philippa gjorde det inte. Elin somnade oxå i slutet av skogen. Mamma berättade att de hade sett två rådjur PRECIS jämte dem vid skogsstigen. Synd att jag missade detta. Tittade nog på träden och fåglarna just då ;)
Se va skojsiga vi ser ut, jag och Elin, när vi sover i våra vagnar...hihihi...

   

När vi vaknat i våra barnvagnar så fanns det en lite djurhage me olika djur. Grisar och getter såg jag. Sen några kaniner och ett lamm tror jag. Hönor fanns det oxå och några var JÄTTESTORA. Se här på bilden...

Det var en kul dag o det spelades musik där och jag dansade och diggade med mitt huvud. Jag såg såååå söt ut sa mamma. Hihi...kul att glädja folk.

Hej hopp, nu slutar jag skriva för denna gången. Snart kommer det mer grejer. Hej då.

Mysplutten


Åsa - min 1:a barnvakt!

Oj oj oj...vad jag tänkte att jag skulle busa mot henne och med henne. Gömma mig och kittla henne och busa ännu mera...hmmm... Undrar ni hur det gick? Jo, det skall Åsa själv få berätta. Mamma bad henne skriva en liten resumé om kvällen som jag skulle få ha barnvakt för allra första gången, med nattning och allt var det skulle innebära. Allt skedde hemma i pappas hus...som jag även fått höra att huset kallas för "lägenhet". MEN...jag kallar det hus, för det där långa andra ordet var krångligt att säga. SÅ, här är berättelsen som min egna lilla goa barnvakt Åsa har valt att beskriva kvällen...hihi...

...kommer snart...håll ut:)


Morbrors födelsedag! Grattis!!!

Hipp hipp hurrrraaaaaaaa morbror!

8 maj fyllde morbror Anders 45 år! Han är en stor kille och lång kille. Han har flyttat till ett nytt hus med sin familj. Mina kusiner Joakim och Daniel bor där i det huset oxå. De är oxå jättelånga. Undrar om jag blir lika lång någon dag - kanske om en månad??? Mamma gick dit med mig, eller rättare sagt så åkte vi buss dit. Nr 17 heter den bussen dit, till Tuve. När mamma var liten så hette den bussen nr 34. De har ändrat detta. Kungen tror jag gjorde det en dag när han ville det.
När vi kom dit så var morfar där oxå. Det var länge sen jag såg honom så det var kuligt. Det var flera andra där med, men vissa av dem kände jag inte igen. Rigmor förstås och Anneli, morbrors tjej. Det var en stor svart hund där som låg på golvet på utsidan huset där vi satt. Den var jag lite rädd för först men efter ett tag så vågade jag klappa den. hihi...det var spännande. Jag klappade flera gånger sen. Inne i huset ville jag klättra upp i trappan till övervåningen och det var jättekul. Mamma stod bakom mig varje gång för det var lite läskigt att klättra upp. Trappan svängde och ibland var det lite smalt och då höll jag på att ramla ner nästan. På övervåningen hade Daniel sitt rum. Han hade en stor säng, inte som min alls. Jag vill ha en sån oxå snart. Ska höra med mamsen o pappsen om det går att fixa. Jag är ju stor tjej nu, för det säger mamma ofta till mig. Kanske jag oxå är stor och är 45 år om nåt år...

De bjöd på annanaspaj och glass och jag fick smaka på glassen och ville ha "meeeeja" hela tiden. Mamma gav mig lite granna och sen fick jag smaka en kaka oxå. Men mest ville jag vara nära hunden eller klättra i trappan.
"- Att det kan vara så roligt med en trappa", hörde jag några säga ute från altanen. hihi...de skulle bara veta :)
Det var mysigt där och när vi skulle åka buss hem igen så vinkade jag och sa HEJ DA till dem. Mamma lyfte upp mig till morfar och han fick en jättekram och en puss. Då busade han med mig i sitt knä, och det var roligt. Vink vink massa gånger igen och sen var min vagn i rullning, av en trött mamma. FÖR...innan vi var här på kalaset så hade vi varit ute på prom och sen hemma på utsidan bakgården vid Ninas hus.

Där hade jag fått leka i gräset med Maja, William och 2 andra barn. Pontus tror jag ena killen heter. De spelade boll och jag fick vara med lite. De hade två bollar. Stora bollar. En var lite lättare än den andra så den gillade jag mest. Jag både sparkade och kastade den. Sen så hade Nina tagit fram en bil jag kunde dra i ett snöre framför mig. Den var kul en liten stund, men när jag såg bollarna så var de mycket roligare. Jag fick oxå sitta i Ninas ena solstol. DET var häftigt. Jag fick prova hennes solglasögon oxå, eller så var det Majas. Då såg jag cooooool ut, sa Maja. Mamma tog kort på mig...igen...och igen...hihi...hon är för gullig hon. Undrar om hon fotograferar för att jag skall få se dem sen eller om hon bara inte tänker sig för och att det bara går automatiskt. Kameran är alltid med i någon väska eller ficka. hihi... Jag kommer gilla alla foton och filmsnuttar i alla fall - säkert lika mycket som mamma gör.
Efter ett tag så grillade Nina och hon tog fram massa mat till detta som hon fixat. Jag hade redan ätit på filten där, men fick smaka lite guaccemole...hihi...kul namn! Smakade oxå på kyckling och sötpotatis och lax. Mmmm!!!
Sen...så lekte jag mera och sen åkte vi bussen till morbrors kalas. Så, puh, en lång dag igen för mamsen och mig. Jag hänger ju mest med, och det är mamma som släpar/tar med mig på allt kuligt runtomkring. Tack snälla goaste mamma, du är bäst! Tror att vi gick hemifrån kl 11 och kom hem igen 19.30. Igår likadant, till Slottskogen, så det har varit en underbart rolig helg med många vänner och barn och släktingar och bussar och spårvagnar och djur och ballonger och annat tokroligt. Härligt!

NU - dax att sova. Gääääsp. God natt mamma! God natt pappa! God natt alla andra som läser min blogg. Skriv gärna några kommentarer vid mina skriverier. Ska säga till mamma att lägga in bilder oxå. Alla bilder finns ju i den där silverlådan, som jag inte kommer in i. Har ej hittat nåt lock.

Kram o pussar
Mysplutten


Barnens Zoo me min kompis Philippa

Jag och min kompis Philippa var med våra mammor i Slottskogen. Där fick vi se massa djur och andra kul grejer. Det var en supervarm dag och solen värmde skönt på oss allihopa. När vi kom dit till parken så var jag så trött så när mamma tänkte ge mig lite mat så hade jag redan somnat. hihi...
Hon ställde mig, som låg i vagnen, under ett träd i skuggan. Sen la hon ut en stor filt som hon och Åsa och Philippa satte sig på. Men bara i en liten stund, för sen ville Philippa upp och springa runt på gräsmattan där. Den mattan var såååååå jättestor och det var MASSA folk överallt. Jag har aldrig sett så många människor i hela mitt liv. Undrar var alla bor någonstans. Kanske de bor i parken. Eller hemma i deras egna hus, så som mamma o pappa gör. Philippa bor oxå i ett hus, med sin mamma och pappa. De har en stor balkong som man kan se fåglar ifrån. De har stolar där oxå, och ett litet bord. Jättefint. Mamma o pappas hus har inte plats för det nästan, men det gör inget. De har ju stolar inne i köket.

När jag vaknat så skulle jag få lite mat på filten. Då hände nåt riktigt kul! hihihi...
Philippas mamma tog av henne sin blöja och tills hon fick fram en ny och torr för att sätta på Philippas lilla rumpa, så KISSADE Philippa :0 
Och vet ni var hon kissade någonstans...jo precis exakt jämte min matburk, och MITT PÅ matburkens lock. Hahaha...vad kul det var. Mamma skrattade jättemassor och Åsa tyckte det var lite pinsamt. Philippa brydde sig inte så värst mycket och inte jag heller, för jag tänkte att det är väl bra med lite näring :) Det gick bra i alla fall och jag kunde äta klart min mat och dricka upp en liten festis som jag fått oxå. Mmmmm....gott. Spagetti o köttfärssås var det som mamma hade lagat hemma och tagit med. Smaskens!

Sen var det dax för Åsa att gå och kissa. Hon gör det många gånger varje dag för hon vill det. Hon har en liten bebis i magen och då vill man kissa mera. Kanske det beror på att bebisen oxå kissar där inne i magen och att Åsa vill hjälpa bebisen få ut sitt kiss. I alla fall, så gick jag och Philippa och mamma undertiden runt lite vid två gubbar som sålde lite kul barnsaker i parken. Jag fick syn på en stor rosa ballong...och det var en känd gubbe som en av ballongerna såg ut som; BARBAPAPPA!. Jag älskar honom. Jag blev så glad så glad när jag såg den. Den blåste ibland neråt marken och då skrattade och stampade jag med fötterna, upp och ner, upp och ner. Sååå häftigt att få se Barbapappa här i parken, och i luften. Det fanns andra ballonger med, med pappegojor, ankor och andra figurer. Men B-Pappa var coolast. Det fanns några blommor i plast som snurrade av vinden oxå. De var lite häftiga de oxå. En del köpte sånna till sina barn. Mamma gjorde inte det till mig, men det kanske hon gör en annan gång får jag hoppas. Den var ju så häftig med sina fina färger. Men jag var inte ledsen för detta utan vi hade så kul ändå. Och Åsa kom ut från toaletten till slut. Bebisen och hon hade kissat klart.

Hela dagen i Slottskogen var rolig och vi såg hästar, grisar, lamm, fåglar, pingviner, getter och hundar och...säkert mer som jag inte kommer ihåg. Vi tittade i luckor i ett trähus och gick runt hit och dit. Jättekul.
Sen satt vi barn i våra vagnar och mammorna promenerade med oss till Haga. Jättekul var det. Jag hade så mycket att titta på. Det var människor överallt här oxå. Många satt ute och åt mat eller fikade eller pratade med andra folk. När jag o mamma lämnade Åsa o Philippa var klockan redan halv 6 så då åkte vi spårvagn 6 hem till mamma om mitt hus. Där lekte vi lite och sen var jag trött och mamma oxå. Så jag fick välling och somnade 20.15 som en stock. Sen vaknade jag visserligen vid 01 och 02 och var jätteledsen. Tror att det var alla intryck som jag fått under dagen som gjorde att jag sov lite sådär bra. Mamma tog upp och tröstade mig och bar mig lite och kramade mig båda gångerna. Jag blev lugnare då och det kändes ok att sova vidare. Sen sov jag hela natten till kl 7.30. Jag tror att jag drömde om att jag var i Slottskogen och parken där och såg massa djur som jag ville klappa och det var därför jag vaknade, för jag fick inte gå in i djur-boxarna där. Eller så saknade jag min kompis Philippa. Så var det nog. Hon är såååå go och söt. Hennes mamma oxå.

Hej då, nu är jag trött i handlederna av allt skrivande. Ska äta ett kex nu. Må bäst.
Mysplutten


Mamma! Jag har längtat efter dig i MASSOR!

Åhhhh, min goaste, mysigaste, snällaste mamma! ÄNTLIGEN får jag se dig igen !!!

Hon kom från typ ingenstans när jag o pappa stod vid entrén inne på flygplatsen. Vi hade just landat med det stora flygplanet som vi flygit i. Det var häftigt. Jag hade inte sett mamma på 10 hela dagar, så jag blev helt förstelnad när jag såg henne. Jag bara stod där först...och sen så log jag när mamma log och hon såg såååå JÄTTEGLAD ut. Jag sprang fram till henne och vi kramades massa sekunder. Kändes som en evighet sen sist ju. Mamma tittade på mig. Jag tittade på mamma. Vi kunde inte sluta titta på varandra och det var roligt. Sen kramade mamma nästan mig så mycket att jag gick av...hihi. Och pussade mig många gånger. Jag försökte få henne att lugna ner sig...hihi...men hon var så söt mamsen så jag pussade henne oxå. Men bara en gång. Hon sa att jag såg så vuxen och stor ut. Det klart tänkte ju jag. Jag har ju blivit serverad alla möjliga maträtter och godsaker hos min farmor o farfar o farbror o Anna o kusinerna i hela 10 dagar. Hihi...

Vi åkte bil hem. Mamma körde och pappa satt bakom mig. Eller det blir ju egentligen framför mig, för jag sitter med ryggen mot framsidan av bilen. Det är ju jättebra faktiskt, för då kan jag ju se både mamma o pappa samtidigt. hihi. Den som kör bilen får sämst sikt för den ser inte bakåt, där i detta fall pappa satt. Jag var nöjd hur vi än satt och säkert de oxå för vi alla var på väg hem igen från flygplatsen och våra hus. Jag skulle äntligen få mysa lite med mamma oxå så vem skulle inte vara nöjd med detta...hihi.

Mamma berömde mig för min fina klänning. Den var mörk o ljuslila o lite grått tror jag, eller blått. Den hade jag fått av mina kusiner för de är lite för stora för den klänningen nu. Tack snälla! Mamma, pappa och jag gillar den superdupermycket. Jag fick mer saker från alla mina goa familjemedlemmar i norrland och allt kommer ni nog få se någon gång på foton här...när mamma får tid till detta. Jag vet ej hur man gör än, för att få in fotona här i datorn. Hon har gömt alla foton i en stor silverlåda med en lång sladd som hänger efter den. Skum grej! Jag får använda mammas laptop och bara detta är en ära och jag får lova att bara använda den lite då och då, och framför allt skall jag stänga av den helt när jag inte använder den. Den kan bli så varm annars och nästan brinna upp sa hon. Och då kan allt jag skrivit försvinna sa hon. Oj! Det vill jag ju inte, så därför skall jag avsluta att skriva här nu. Den känns lite varm på sidan nämligen.

MEN...jag vill sända många JÄTTEVARMA OCH JÄTTESTORA kramar till alla i norrland, som är min familj. Äh, ALLA i norrland förresten. Ni har varit såååå gulliga och snälla och givmilda och vänliga och tålmodiga och som fixat och gjort så att min och pappas vistelse hos er var så fantastiskt jättekul och rolig och lattjolajbans och helt grymt superduperhärlig. Ni är jättebäst! Hoppas vi kan ses snart igen. Det var ju kul att flyga och det är ju inte så långt till er ju. Bara 100 meter bort tror jag att jag läste någonstans.

Natti natti alla i norrland och i Götet. Hörs snart igen.
Puss o kram
Mysplutten


Jag älskar min farmor o farfar!

Bara så ni vet...
Tack för att jag fick sova hos er. Och er mat var sååå smaskig. Jag kommer gärna till er igen.

Puss o kram från ert barnbarn, ert minsta barnbarn, Felicia alltså ;)

God natt farmor och farfar. Ska drömma om er inatt när jag håller om min gosekatt.

Mysplutten


Min vistelse hos kusinerna i norrland

Hej igen alla vänner i söder och ni andra oxå såklart.

Nu har jag åkt tåg för första gången i mitt liv. Det var nästan som flyget, fast nu kunde man se mer grejer utanför fönsterrutan. Tunnlar fanns det också, då sa jag HO HO för det har mamma lärt mig hihihi.

 Vi skulle ju till Ö-vik och träffa mina kusiner, farbror o faster. Det var kul att både farmor och farfar hängde med. Farmor hade fyllt år några dagar innan, så vi fick äta en riktigt god kycklingrätt som fabror Mattias fru hade lagat. Hon heter Anna och har mörkt hår. Mammas hår är ljusare. Efterrätten var tårta, en av mina andra favoriter ;)

 Dagarna i Ö-vik var jätteroliga. Det fanns en lekpark jättenära deras hus, så där var vi nästan varje dag och busade. Mina kusiner Emmy och Ebba som är några år äldre än mig visade mig allt skoj man kunde göra... både inne och ute. Alla i norrland tyckte om mig och ville leka och krama mig, häftigt. De nästan slogs om mig...hihi...

 Vi var några dagar hos mina kusiner och det var mysigt. Synd att de bor så långt bort sa pappa. Flera mil sa han. Massa mil! Om jag kan lära mig cykla så kanske vi kan cykla hit någon gång, så slipper det kosta massa sådana där papperspengar. Då kan man cykla hit lite oftare var mitt förslag. Undrar om pappa gillar det förslaget. Han har en cykel hemma. Jag har ingen ännu, men kanske jag kan önska mig en av tomten sen.

Sista dagarna i norrland tillbringade vi hos farmor och farfar. Jag hörde att pappa vunnit pengar på travet... 6 rätt (611:-) coolt då får jag säkert en fin leksak av honom :)

Efter 10 dagar så var det dags att flyga hem igen, samma procedur som första gången. Ta sig till flyget, checka in, gå igenom metalldetektorn, vänta, gå ombord, spännas fast, lyfta, pirrigt, RUSSIN, lite otålig, leka på sätet och sedan landa.

 Mamma mötte oss på Landvetter. Jag såg henne först, och sprang allt vad jag kunde medan jag ropade MAMMA,MAMMA… Jag ville kramas och det fick jag :) Så om Ni undrar om jag vill ut och flyga igen: JAAA-MEEEEJA

 Ha dé gött allihopa!

Mysplutten
(Ps. Pappa hälsar alla oxå)


RSS 2.0