WOW! Jag har suttit i en polisbil och klappat en polishäst!

Japp, det har jag. Och det fick min kompis Meija oxå göra. Jag o mamma hade först varit på dansen och sen hade vi mött Meija och hennes mamma och pappa o lillebror på en lekplats och busat där jättelänge. Mamma åkte rutchbana med mig och vi låtsades att jag eller mamma satt i fängelse. Då fick den ena personen åka ner i rutchbanan och RÄDDA den andre personen. Det var jättekul. Vi turades om. Meija med.
Det var en tjej till där och hon fick oxå leka med oss. Hennes pappa stod bara där i ett hörn och verkade inte vilja vara med och leka. Men VI hade kul i alla fall.
 
Sen så lekte vi kurragömma oxå och en gång då så hittade vi inte Meijas pappa. Han hade gömt sig bakom en stor trädstam som låg på marken. Hihi....det var roligt tyckte vi.
Vi satt och fikade i solen med. Meijas mamma hade bakat pizzabullar. Vi smakade, mamma och jag, men jag gillade inte de där bullarna. Jag gillar ju vanliga bullar, med massa jox o gegga i. Kanelbullar heter de säger min mamma nu. De gillar jag. Och min mamma gillar de oxå.
 
SEN....när vi gick därifrån så var det massa hästar med poliser ovanpå. Det skulle vara en fotbollsmatch där vi bor. Häcken mot Djurgården tror jag de hette. Det kanske är nån gård som kommer på besök här där vi bor. Kul!Och då var det såååå många polisbilar där oxå. STORA polisbilar! 
Det stod en precis utanför där gatan vid dagiset börjar och jag tittade in där i bilen där det satt massa folk. Alla hade poliskläder såg jag.
 
Jag vinkade och sa: hej! Och de sa hej tillbaka. Hihi. Och sen frågade en gammal polisgubbe mig om jag ville provsitta i polispiketbilen.
- Hmmm, vad för paket sa du?
Jag sa JA sen och då lyfte han upp mig så jag fick sitta jämte där han som kör bilen sitter. Det var spännande OCH roligt. Sen fick Meija oxå prova sitta där. Vi fnittrade massa :)
Sen sa jag hej då och gav alla folk i paketbilen slängpussar och då skrattade de o jag fick tillbaka en slängpuss från en av poliserna. Han var snällast tycker jag.
 
är  där och då fick jag prova att sit
 
 
Tjingeling....
 
Kram -  banan, åtta - potta, polis - fis!

Hej då!
Felicia

Oj oj oj...jag har glömt att berätta...

...att...jag har sovit en EN HEL NATT UTAN BLÖJA PÅ MIG :) Detta var på en tisdag. Den 9 april. Det var lite läskigt att somna och jag gick och kissade två gånger innan jag och mamma läste en saga. Jag passade på att lägga min gosekatt mellan benen med. Jag tycker det är behagligt. Det blir varmt då liksom. Jag gillar ju inte att ha täcket på mig. Ibland bara. När mamma frågar om hon skall lägga på täcket när jag skall sova, så säger jag ofta JA, men efter en liiiiten stund så brukar jag sparka av mig det.
Min mamma ligger jämte mig väldigt ofta tills jag somnar. Det är mysigt o jag gillar det. MEN...mamma säger ibland att hon skall "träna" och att hon inte kan ligga kvar där. Då smyger jag ut vid min dörr o kikar...och många gånger så tränar hon inte. Hon sitter i soffan och slöar bara. Hmmm...jag får nog säga till henne att hon skall träna lite bättre :)
 
Jag har inte blöja till dagis längre heller...oftast. Ibland är jag lite kinkig och vill ha den, men nyss så sa mamma att blöjorna var slut! Så...då kollade jag i blöj-säcken och där låg faktiskt några kvar. Jag får ju ha dem om jag skall bajsa. Det vågar jag inte göra på stora toaletten än. Och jag brukar ju ta såååån låååång tid på mig när jag bajsar så då gör det änna ont i låren o rumpan att sitta så länge på den där plastringen. Men på natten så har jag haft blöja sen den där tisdagen...men jag skall försöka sova utan den nu, för jag är en stor tjej som snart fyller 4 år! De ni!
 
Men i alla fall...jag är jätteduktig och har trosa mesta delen av dagarna nu. Och mamma o pappa är stolta och jag är stolt oxå. På dagis har jag ibland dragit ner byxorna på morgonen och visat mina fröknar att jag har olika fina trosor på mig. Då brukar de liksom lägga huvudet på lite snedden och ler mot mig. De är nog stolta över mig med tror jag.
 
Nu måste jag hem och äta lite mat med min pappa.
 
Hörs och syns snart igen!
Puss o kram
Flisan
 
(Ps...shhh...min farmor fyller 70 år om TVÅ DAGAR...shhh...säg inget te nån)

Rytmik o dans denna veckan ÄNTLIGEN :)

Det var LÄNGE SEN som jag fick gå till rytmiken och dansen. Jag har ju varit sjuk och så har det varit stängt sa pappa. Påskstängt! Så nu ÄNTLIGEN så fick jag gå dit till båda ställerna förra veckan. Jipppiiiieeee!
 
På rytmiken får vi lära oss klappa i takt och så busar vi lite med. Vi sitter i en ring alla barn och lärarna. En spelar piano. Det är roligt. Efteråt fikar vi ju och det gillar jag. Just förra veckan så åt jag ett äpple för jag ville inte ha någon smörgås. Sen ville jag in till ett jättestort lekrum de har där. MASSA roliga prylar där :)
OCH...just denna onsdagen så fick jag prova massa olika kläder. Jag var olika figurer. Se här....
 
 
Kommer...
 
 
Sen på dansen så var det oxå v.....

Målat ägg! Sååå kul!

 
Ja ni. Har ni någonsin målat ägg? Det har jag. Hos moster Eva. Med henne och med mamma Lena.
Eva kokade MASSA ägg och sen när de blivit lite kalla så målade vi dem med målarfärg o pensel. Jag målade många färger på det första ägget. Se här:
 
..kommer...
 
Och sen när jag skulle måla ägg nr 2, så valde jag en färg jag ÄLSKAR!
 
     
 
Ja, BLÅ är alltså det jag älskar! Min absoluta favvofärg! Tjooohooo blå ni!
 
Jag målade 2 ägg som var blåa sen...och efter detta så målade jag ett till, men jag kommer inte ihåg vad det var för färg på den.
Mamma o Eva målade oxå ägg och de hade olika färger på och deras ägg var jättefina. Ett ägg hade gått lite sönder och mamma målade ett läskigt ansikte på det ägget. Det såg ut som en skrämmig gubbe. Ett monster! "Buuuu.....nu kommer jag och TAR er!!!" hehehehe....
 
Sen fick äggen torka i äggkartongen lite. De blev alla jättefina. Det var kul att måla så jag ville måla mer. Som tur var så hade mamma tagit med lite papper och en målarbok. Jag ville måla moster Eva så jag gjorde det. Inte PÅ henne utan jag ritade AV henne. På pappret. Hon blev jättefin. Hon fick lite skägg oxå ;) Fniss fniss. OCH...hon blev helt blå! :) I hela ansiktet. På pappret alltså :)

Sen lekte vi heeeela dagen lång med massa saker. Och vi prom till stan o kikade runt lite där :)
Både Anna o Patrik var med då. Och jag gillade det. Alla är såååå snälla mot mig. Och jag är snäll jag med :)
 
Kram kram, nu måste jag vila lite. Skriver mer senare.
Puss Flisan
 
 
 

Påsk hos moster Eva :)

Jag har åkt tåg med mamma till moster Eva. Vi har firat Påsk med henne.
När vi kom fram med tåget så kom Eva o mötte oss och min kusin Anna oxå. Och en kille som hette Patrik. Det var hennes kille sa hon. Vad det betyder att det är hennes kille förstod jag inte, men mina gosedjur är ju mina gosedjur så han den där Patrik är nog Annas gosekille då. Mysigt.
De höll på och gosade och pussades hela tiden, och jag gosar ju med mina gosedjur...fast inte HEEEELA tiden förstås. Hihi.
 
Vi gick JÄTTELÅNGT för att komma till mosters hus, men det var inte jobbigt alls. Jag hade massa kul att göra på vägen dit. Eva fixade så jag fick en lååång gräskvist liksom, som jag kunde liksom sopa gatan med. Det var en stor torkad blomma överst på kvisten som jag borstade med. Ibland gick det av, men då hittade vi nya kvistar.
När vi kom till huset så letade jag upp Evas katter: Busan och Kattis :)
Jag älskar att leka med dem, men de är lite blyga när jag kommer dit. I början mest, för senare så brukar jag kunna klappa dem...ibland ;) Jag är nog lite för ivrig, så de blir lite rädda då. Om något år kanske jag kan hålla i katten, om de vågar detta. Och om JAG vågar....men det gör jag. Jag är en STOR TJEJ ju ;)
 
Vi åt lite mat och sen åkte vi bil till nåt som hette Påskpromenad. Det var MASSA folk där och jag visste inte vad påskpromenad betydde men det gjorde ju inget. Jag var med de människorna som jag tycker om och då var jag nöjd. Mamma o Eva köpte några lappar som hette Poängbrickor. Sen gick vi ut bland alla folk och började promenera på en stig. Efter en stund så satt det en lapp på ett träd! Häftigt! Och då skulle man svara på en fråga som stod där på. De gjorde detta och sen gick vi vidare. Det var väldigt kallt ute men det gick bra ändå. Min mammas fingrar frös snabb. Stackars lilla mamma. Hon har 3 fingrar som blir nästan helt gula när det är kallt ute. Hon har testat såååå många olika vantar säger hon, och ändå blir fingrarna så kalla. Jag höll henne i handen så hon skulle bli varm av min hand, och det gillade hon. Bra!
 
Här skall jag lägga in några bilder från vår promenad snart...så håll ut...
 
Nu skall jag fixa lite me annat, så jag säger: -Hej då! Vi hörs snart här igen, snart :)
Puss o kram
Flisan

RSS 2.0