Sovit 5,5 timmar - i sträck! De ni!!!

Japp, mamma och pappa är jätteglada, speciellt mamma :) Jag sov nämligen 5,5 timmar i natt innan mamma fick gå upp och ge mig smaskig mjölk. Bra gjort av mig va! Mamma önskar att detta upprepas om och om igen, helst inte bara varje natt en gång, utan gärna 2 ggr varje natt...hihi... Efter hon la mig sen efter maten, så sov jag 2timmar. Inte lika länge men en bra start.

Tur att jag fick så god mat igår innan jag blev nattad. Jag fick mammas bröstmjölk först...och jag gnydde mig till att få 3 ggr i rad :) SEN...så tiggde jag till mig 100 ml ersättningsmjölk av pappa. DÅ blev jag nöjd tillslut...efter ett tag i alla fall - tills jag grinat lite...för jag ville inte ligga i sängen och sova riktigt då som mina föräldrar ville. Pappa la nog ner mig säkert 3 ggr innan jag gav med mig den 4:e gången. Jag sov på sidan oxå - kanske det gjorde att jag sov så mycket längre än vanligt. Då kan jag inte sparka och fäktas med armarna så mycket som jag annars gör...hihi...så eventuellt så får jag sova på detta vis ofta framöver. Helt ok för mig oxå :)

Ville bara säga detta, så...må så gott.
Kram från mig.
Mysplutten


Träffade en av mina blivande kompisar!

Fredagen den 22 januari så var vi på BVC och då vägdes jag igen. Camilla där sa att jag vuxit jättebra och att jag var lika söt nu som sist hon såg mig. Nu hade jag lite större kinder däremot, sa hon. Hihihi...
Camilla höll mig på alla möjliga sätt och jag fick testa att ligga på både sidan, i en slags ställning som såg ut som en skateboard-ramp, och så fick jag ligga på magen lite oxå. Hon vill att jag skall träna på att ligga på magen framöver hemma. Helst 3-4 ggr per dag - detta så jag kan blir lite starkare i nacken och på så sätt kunna lyfta mitt huvud. Vore ju bra om jag skall kunna spela tex fotboll snart. Om jag skall kunna gå upp och nicka på ett inlägg tex, DÅ är det ju bra med starka nackmuskler till exempel :)

När vi var klara där med Camilla så råkade mamma "springa" in i en annan mamma, från mamma o pappas föräldragrupp. Hon heter Christina. Hennes man Håkan och deras son hade oxå varit på BVC-undersökning samma tid som mamma - fast hos en annan sköterska förstås. Deras lille son heter Elliot. Han var sååååå söt! Mamma gick med dem en bit på vägen hem, och när hon var utanför deras lägenhet så bjöd de med oss upp. Sååå...vi gick med dem och där fick mamma äta en god brun chokladtårta som de kallar "kladdkaka", ihop med de andra vuxna. Vi bebisar, vi fick god och smaskig bröstmjölk istället. MYCKET GODARE!!! Mumsfillibabba va gott!!! ;)
Vi var kvar där några timmar - tiden bara "flög" iväg. Mamma och de andra vuxna pratade om massa grejer, men mest så pratade de om när jag och Elliot kom ut ur våra mammors magar, och om hur det går för dem nu med oss busfrön. Kul att få ha varit med och lyssnat på dem, för då vet jag ju att mamma slipper sitta ensam hemma alla dagar då pappa jobbar. Skönt att hon har någon att prata med menar jag. Just nu så svarar jag ju inte när hon babblar på om dittan o dattan på dagarna :) ...men vänta några månader, så skall jag försöka göra mitt bästa med att prata med dig mamsen. Jag har ju börjat så smått med att jollra, så min tanke är att jag skall fortsätta utveckla mina språkfärdigheter mer och mer. Bra va!

HÄR ÄR ELLIOT, SOM ÄR TRE VECKOR NU

...OCH ELLIOTS MAMMA CHRISTINA

...OCH...MIN MAMMA...SOM AMMAR MIG HÄR PÅ BILDEN...TRALLALAAAAAA...

När vi kom hem, så kom pappa hem oxå, OCH den där goa Anna, från mamma o pappas jobb. KUL! De hade med sig god mat till alla - REVBENSSPJÄLL! Det såg ut som om de gillade detta, för de slabbade och mumsade med sina händer omkring dessa revben. Undrar vems revben de tillhörde innan??? Hoppas inte det var någon som helst hade velat ha dem kvar, för då saknar ju de sina revben nu :(

HÄR HÅLLER SNÄLLA ANNA I MIG - MYSIGT!

Kvällen blev mysig och sen blev jag trött. Grinade lite, men sen somnade jag gott igen!
Natti natti alla läsare av min lilla blogg.
Mysplutten


Mosters kompisar e roliga :)

Nu har jag sovit totalt 6 nätter hos moster i Skogstorp, som ligger precis utanför Falkenberg. Det har varit skönt. Mamma har promenerat ute med mig varje dag och det har varit både snö och kallt. Tur att mamsen klätt på mig rejält och stoppat om mig fint i barnvagnen. På eftermiddagarna så kom moster hem igen från sitt jobb som hon har. Då åt alla middag ihop, mamma, moster och mina kusiner Anna o Mattias. Sen så umgicks vi och jag hade lite lite att göra där i huset, så på kvällarna så ville jag inte sova. Då grät eller skrek jag en del, så mamma och moster hade lite små-problem att lägga mig. Men tillslut så slocknade jag nog, för jag minns inte hur det gick till när jag helt plötsligt vaknade mitt i natten och ville ha mat ;)

HÄR ÄR JAG, LIGGANDES I MOSTERS SKÖNA SOFFA.

MIN MOSTER ÄR DETTA - SÅÅÅÅ SNÄLL HON ÄR...OCH EN SÅ RUTINERAD MAMMA OXÅ. HON VERKAR INTE OROLIG FÖR NÅGONTING...SOM MIN MAMMA JU ÄR...HIHIHI...

MINA 2 KUSINER

FLER BILDER FRÅN HELA VISTELSEN I SKOGSTORP...INKLUSIVE ETT BAD JAG TOG (TVINGADES TA..HMMM)

En av kvällarna som vi var här så kom mosters tre väninnor på besök. Vladdis, Pia och Dorota. De är lite roliga - och tokiga ;) hihi... De ville se hur jag såg ut nu när jag kommit ut ur mammas mage. De har sett mig tidigare, innan jag föddes, så nu var de nyfikna. De tyckte alla att jag var lik pappa! Det är nog inte någon av alla människor som mamma och pappa känner som har sagt att jag liknar mamma. Detta är för att jag är såååå lik papsen!!!! Får väl se hur jag utvecklas och får för utseende när jag blir lite äldre. Spännande!

Ja, ja, i alla fall, när Pia lyfte upp mig så skrek jag - hihihi...det var roligast!!! :) När de andra höll mig så var jag lite lugnare, bara så att de fick vara glada lite. De har egna barn allihop som är lite större, tonåringar och äldre bl.a. Dorotas son är 5 år så han är den som är närmast mig i ålder. Han var oxå med på besök i mosters fina hus. Han var jättesnäll och han log åt mig flera gånger. Han lekte med några färgglada plastgrejer - "lego" hette det sa Dorota. Såg kul ut. Kanske jag kan få låna hans lego någon gång om vi ses igen.

HÄR ÄR PIA, VLADDIS OCH DOROTA O HENNES SON I SOFFAN HOS MOSTER EVA

Dagen efter de besökte mosters hus, så kom Pia dit igen...för hon tyckte jag var så söt så hon ville se mig lite mer...och säkert oxå för att hon ville hålla mig igen - UTAN att jag skrek, hehehe...så...jag höll mig tyst denna gången :)

Dagen efter den dagen, så kom Dorota dit med sin son IGEN...för hon ville oxå se mig igen. Värst vad jag måste vara så underbar eftersom de längtar efter mig bara efter någon dag. Min pappa är hemma och jobbar på sitt jobb i Göteborg nu, och jag längtar efter honom. Han längtar nog oxå efter mig, för det har mamma sagt att han säkert gör jättemycket. Mysigt när vi skall ses igen ikväll. Nu ska jag få mat igen...mums!

Tjingeling!
Mysplutten


I Falkenberg!

Nu har vi varit ute och promenerat i 2 tim, mamsen o jag...eller rättare sagt så har mamma promenerat och jag bara legat på rygg i vagnen o gottat mig :) ...så alla ni som e bebisar o läser detta, vi får passa på att njuta nu, för när vi blir äldre så måste vi promenera själva. Helt själva...med våra egna båda ben!!! Låter änna jobbigt, men det är kul sägs det, för man kan ju gå varthän man vill. Då kan jag gå o hälsa på farmor precis när jag vill - tjohoooo!

Mamma fotograferade lite under vår promenad - hon fotar på alla möjliga o omöjliga saker jämt. Hihi...

ETT MINIHUS...MED FÖRSÄLJNING I...

KOLLA VAD DE SÄLJER...VAD COOLT, MITT UTE VID VÄGEN  BARA. HMMMM....KUL

Vi väntar på att moster Eva o min kusin Anna ska komma hem till deras hus. De har varit på "Friskis o Svettis", ett slags hus här i Falkenberg som man tränar olika saker i. De har invigning av detta ställe idag så det är nog massa folk där. Får väl höra senare om de lyckades Friska eller Svettas något eller om de bara åt tårta...för det är väl det man gör då det är invigningar av olika slag.


Senare ikväll kommer min kusin Mattias hit och det ska bli kul att även visa honom hur mycket jag vuxit sen sist vi sågs för 3 v sedan. Undrar om han vågar hålla mig denna gången...för sist så blev det inte av för jag låg mest o vilade eller "sov räv"...hehehe...man får ju va lite smart :)

Nu ska jag bli ammad så hej då.
Mysplutten


Min namnsdag!

Idag, den......är det min namnsdag - FELICIA...jippieee! Mamma fick några sms av några släktingar, som grattade mig via henne. Tackar tackar!


Min 5:te levnadsvecka...

...ja, den innehöll en massa roligt besök både hemma och borta!!!

Mammas väninna Susan kom på besök. Hon skall få en bebis i slutet av februari så då kommer vi leka, bebisen och jag när vi blir större. Vi vet ej ännu om det blir en flicka eller pojke, men det spelar ingen roll - bara det är en snäll bebis så blir vi nog bra kompisar och kan låna ut saker till varandra och sova över hos varandra. Ska bli jätteroligt.

Mammas bonuskusin Camilla o hennes son Elliot kom över och de gav mamma en massa tips om hur hon kanske kan göra med lilla mig om jag är kinkig. En del av dessa tips tänker jag försöka hjälpa mamsen med. Det lönar sig säkert om jag gör det :) Kanske får jag en smarrig räkmacka någon gång längre fram i år...för jag hör ofta mamma prata om en sån macka. Jag vet ej vad det är, men det har nog nåt med att RÄKna att göra. Kanske får jag räkna ut hur många kramar jag vill ha av mamma. Då ska jag räkna långt...
Av Camilla fick jag två jättefina klädesplagg - en söt pyjamas och en riktigt tuff röd sportoverall. Tack så massa snälla ni. Ska använda dem flitigt när jag har vuxit lite mer bara.

En av dagarna under min 5:te vecka så gick mamma på en långpromenad med sin nya väninna Åsa. Hon träffade henne innan jag kom ut ur mammas mage. Det var vid mamma o pappas föräldragrupp som de lärde känna varandra. Hon födde en tjej oxå, en söt FILIPPA, den 22 dec. Vi kan ju bli bästisar o gå på dagis ihop - hoppas det. Vi alla promenerade i alla fall i 2 tim, runt en mysig damm vid en skog - Slätta Damm heter den. Där kan man mata änder och se om man har tur att se en ekorre eller två. Där finns massa sånna söta djur.

Sen så åkte mamma o pappa o jag ner till Falkenberg till min moster Eva o mina kusiner Anna o Mattias där. Meningen var att vi skulle stanna där några dagar, jag o mamma i alla fall, för pappa måste tyvärr jobba på sitt jobb. Synd, men snart är det helg igen och då kanske vi alla gör nåt ihop igen hela dagarna två.

Nu e det läggdags hörde jag mamsen säga, så jag får le lite gulligt och blunda, så att hon tittar länge på mig...och säger hur söt jag är några hundra gånger...hihi...sen kan jag ju lipa lite...så hon eller papsen tar upp mig lite till, så jag får lite go mys-tid med dem. (man måste ju utnyttja alla tillfällen, speciellt då de tror att jag sover...hihi)

Tjingeling...skriver mer från Falkenberg när jag får tid över...så må gott tills dess.
Kramisar många gånger om från mig, lilla söta Felicia.
Mysplutten

Farmor & Farfar på besök - Jippie!!!

Oj oj oj vad långt min farmor och farfar har åkt för att hälsa på mig. De har åkt tåg från Umeå i 15 timmar. De sov i tåget oxå, och det var 3-våningssängar. En sån skulle nog jag vilja ha senare när jag blir större, för då kan ju mina kusiner från Ö-vik få sova över där i varsin säng ovanför mig. Eftersom jag är minst så är det nog bäst om jag ligger nederst tror jag. Farmor och farfar däremot - de sov överst i sin tåg-kupé minsan. Farmor var så orolig att farfar skulle ramla ner, så hon sov nästan ingenting på hela natten. Hon är snäll hon, som ser efter så att farfar har det bra...MEN...hon borde ju passat på att sova lite hon med förstås ;)

Den 5 - 8 januari så har i alla fall min pappas föräldrar varit här på besök för att träffa oss alla. De har ju inte sett mig än så det var sååååå glada när de såg mig för första gången. De jollrade mot mig och log stora breda leenden! Kul! De sa även att de tyckte att jag var söt - mysigt va!
Sen tog det inte många minuter förrän farfar tog fram videokameran och då filmade de mig. Verkar vara en kul maskin, farfars maskin. Vi myste tillsammans hemma hos pappa och även mamma passade på att filma när farmor och farfar såg mig första minutrarna. Detta få jag väl spana in när jag är lite äldre antar jag. Ska nog bli JÄTTEKUL då när det sker.

Vi var tillsammans allihop nästan hela tiden som de stannade här hos oss. De sov i pappas lägenhet så att de inte behövde vakna av mitt ev. skrik på nätterna. Jag och mamma o pappa sov hemma hos mamsen. Det har gått jättebra hela tiden. Jag har sovit bättre senaste tiden har jag hört. Ibland sover jag 2 timmar i sträck, ibland 3 och ibland 4 timmar. Mamma är mest glad då jag sover 4 timmar :)

En av dagarna åkte vi allihop till Ikea på Hisingen. Där var vi i nästan 2 timmar - oj vad tiden går fort ibland...hihi... Sen så gick vi till byggnaden jämte och mamma ammade mig i restaurangen som fanns där, medan de andra gick på en shoppingrunda. När mamma bytte blöja på mig så trodde hon att det var frid o fröjd med allt, och att den nya blöjan skulle "monteras på" som vanligt. Men ack så fel hon hade...hahaha...för jag sköt iväg en rackebajsar-reptil mot mammas byxben. Det blev MASSA orange fläckar på benet...hihihi...ledsen mamma, men jag hade lite sånt i "systemet" liksom...och det behövde komma ut JUST DÅ! Se här hur roligt mammas byxben såg ut när jag var klar...


Senare så åt vi pizza och bara var inomhus. Det var jättekallt ute och massa snö. Inte så vanligt i Göteborg, men just denna julen och fram till nu har det varit snö och superduperkallt. Vi hann inte ens med en promenad med min barnvagn medan de besökte mig. Hmmm...nästa gång de hälsar på så blir det säkert mycket bättre väder och massa tid till detta.


1 månad idag!!! Hipp hipp hurra!!!!

Hejsan allesammans. Nu är jag 1 MÅNAD GAMMAL!...eller UNG...om man så önskar ;) Jag har vuxit och blivit en stor tjej nu, och jag väger säkert 4 kg tror jag. Mamma har matat mig med så mycket mjölk att jag nästan kan kalla mig den största mjölkkonsumenten för 2010 redan nu :)

Dagen till ära så blev vi spontant bjudna till morfar på middag. Min morbror och hans familj kom dit oxå, och pappas Rigmor. Vi hade några trevliga timmar där. Morfar tog massa kort på mig...se här...

MORFAR OCH RIGMOR

PAPPA HADE PACKAT IN MIG I BILBARNSTOLEN, SOM HAN BRUKAR GÖRA...OCH HAN ÄR GRYM PÅ DETTA. JAG KOMMER GARANTERAT INGENSTANS NÄR JAG ÄR FASTSATT...HIHIHI....

HÄR ÄR JAG, NÄR JAG SOMNAT PÅ MORFARS SOFFA

Precis nu så firar vi min första månad med att jag får 120 ml mjölkersättning! Tjohooo va gött! Både mamma, pappa och jag dricker alltså nåt från en sån där tetrapack...för de dricker juice, medan jag dricker nåt som heter Nan 1. Nestle har en sådan liten förpackning som passar för sådana små knyten som mig. Bra va!

Nu är klockan halv tio på kvällen, och det närmar sig nattisdax (när jag är sugen)...tills ungefär 2-4 timmar framåt sen, då jag förmodligen vaknar igen och begär lite mat från mamsens goa mjölk.
Så, nu ska jag dricka klart min Nan-portion. Hej då.

Mysplutten


GOTT NYTT ÅR!

Tjohooooo!!!! Nu är det nytt år och det var en mysig kväll igår, med massa coola och färgstarka fyrverkerier som small och väsnades och lyste så fräckt i mörkret. Mina föräldrar tog med mig ut i vagnen till en liten utkiksplats ganska nära oss - Ramberget heter det. Där mötte vi upp mammas väninna Nina och hennes barn. Det var helt fullproppat med folk just där, kl 5 på eftermiddagen. Varje år den tiden kan man se ett STORT fyrverkeri från stan, som Göteborgs Posten betalat för, sa mamma. Det var snällt av dem, för det var ju så fint.

BILDER HIT KOMMER INOM KORT...

Mysplutten


Besök av en go tjej ;)

Pappa jobbade mellan jul och nyår och en av dessa dagar så följde en tjej från pappas och mammas jobb med hem till mig. Anna heter hon och hon är såååååå underbart supersnäll. Hon ville mysa med mig och det gjorde hon...med råge. Hon kramade mig och höll mig och daskade till å me´ te mig i rumpan en massa gånger. Det verkar som om vuxna gillar att göra sånt på oss bebisar, så det är ju helt ok. Jag blev ju faktiskt lite lugn av denna lilla välmenade behandling :)

HÄR ÄR ANNA...OCH JAG

Hon hade köpt med sig pizza till mamma, för hon hinner knappt äta något på dagarna. Detta för att hon bär runt på mig mycket av tiden. Jag kräver lite uppmärksamhet serru´, och även om jag inte vill mamsen nåt illa så kan jag inte hjälpa att hon luktar så gott, som om hon är en vandrande mjölkstation. När hon tar upp och bär på mig så vill jag gärna ha näring - typ nästan hela tiden. Detta gör mamsen lite granna frustrerad...hihi...ledsen, men jag gillar ju din mjölk mamma! Jag ska se om jag kan ändra mig lite ang detta framöver, så att du får lite "fritid" emellan varven. Inte meningen att du inte ska hinna kissa ens, eller äta. Om inte du får äta riktigt så mår ju varken du eller jag så bra av detta. Näringsriktig mat är bra har jag hört moster säga till mamma, och moster är mån om att mamma ska äta ordentligt VARJE dag. Så...jag ska försöka lämna mamma ifred några minuter varje dag nu då :)

Tjingeling för denna gång.
Mysplutten


Annandag Jul - med släkten

Dan efter riktiga Jul så firade vi Jul IGEN...vad roligt! Denna gången var vi hemma hos morbror Anders och hans Anneli. Mina kusiner Jocke och Daniel bor där oxå, så det ska bli kul att träffa dem igen. Min moster Eva och hennes barn, Anna o Mattias (mina 2 kusiner från Falkenberg) kommer oxå och min morfar...så vi kommer ha det mysigt ihop allesammans.

Alla käkade julmat där, men jag minsan, jo jag fick mammas bröstmjölk - hehe...de vet inte vad de missar de där andra :) Sen drack de kaffe och sånt där vuxen-grejs, du vet, de snackar o snackar om massa. Jag o mina kusiner ville ju bara att tomten skulle komma igen. Men efter ett tag så såg jag att det redan låg massa julklappar under deras gran, så tomten hade nog varit där redan tidigare under natten. Vad snäll han var, som tänkte på att vi skulle fira dagen efter den riktiga julen.

Efter ett tag så delades det ut julklappar till dem som varit snälla...och hör o häpna...jag hade varit snäll nu IGEN!
Jag fick flera fina inslagna paket, en del från Ö-vik och Nordmaling, från mina släktingar där uppe i norra delarna av landet. Kusiner och farbror och hans Anna + farmor och farfar. Jättetack så jättemycket för de fina sakerna som ni hade postat hit till mig i södra Sverige.

HÄR ÄR NÅGRA FOTON FRÅN KVÄLLEN SOM GICK HOS MORBROR ANDERS...


Mysplutten


RSS 2.0