2:a månaden med lilla Felicia

Jisses, har det redan gått 2 månader...oj oj! Jag som tycker att dagarna går vääääldigt lååångsamt...hihi...
Vad har då skett under denna 2:a månad av lilla Felicias liv.

FELICIA V.5 & V.6:

Jo, förutom att lillans farmor och farfar var här på besök, i v.5, då vi hade några riktigt mysiga dagar tillsammans, så har jag och lillan även sovit 6 nätter nere i Falkenberg, hos min syster Eva. Dit åkte vi i slutet av v.6. Det var nog både nyttigt och bra att jag tog mig tid till och vågade detta. Det kändes som ett stort och osäkert steg att lämna den trygga borg man hadde hemma. Det blev en jätteomställning och en mycket positiv upplevelse för mig. Framför allt för att jag slapp tänka på och se allt omkring mig hemma som jag borde fixa med, tex; röja, plocka bort, städa, diska, dona med dittan o dattan, försöka hinna med att äta...o.s.v. Där nere hos syrran slapp jag tänka på allt detta. Maten blev serverad på kvällarna och resterna av maten kunde jag äta till lunch då alla andra i huset där var på antingen jobbet eller i skolan. Underbart! Visst, det var lite stressigt där nere oxå, att hinna äta, men det var betydligt lättare med allt.

Under Falkenbergs-vistelsen så besökte tre av syrrans väninnor oss och höll i Felicia och gullade lite. De har själv större barn så de ville så gärna se lillan. OCH..då hann jag ju även duscha....som ju inte är någon direkt lyx man har som hemma-mamma :) Även Felicia blev lugnare under dagarna hos syrran tyckte jag. Jag promenerade nästan 2 tim varje dag där, bland de snöklädda gångbanorna och på vägarna. Lite mek, men helt ok. Felicia var lite "drogad" de sista två dagarna tyckte jag, så jag blev orolig att hon var sjuk. Hon var som i slowmotion i sina ansiktsuttryck och rörelser. Skumt! Kanske hon fått ett skönt lugn där nere, i lilla mysiga Skogstorp, eller så var det för att jag blev lite mindre stressad ??? Vem vet - lugn var hon i alla fall mestadels. Kvällarna däremot blev lite galna ibland - mkt skrik och svårt att få lagt för natten. Men...till sist, efter mycket skrikande och vankande av Eva o mig, + lite mer amning...så somnade hon. Hon sov ungefär som hemma, 3+3 timmar ca.

Jag har badat henne själv i den rosa "badrutchbanan" som Nicke köpte i julklapp till henne. Det var kaos först men sen "köpte" hon det :) Så det var ju kul. Testade bara en gång, för hon var lite för liten för den tyckte jag. Ryggen fick inte riktigt fäste mot ryggstödet. Får vänta lite med just den rosa bad-grejen och ta en badbalja istället ett tag.

I mitten av v.6 så sov lilla Felicia i sin spjälsäng för första gånbgen, 2 dagar innan vi åkte till syrran. Det gick bra, för jag hade pallrat upp filtar på sidorna så att det blev lite mindre yta runtomkring kroppen. Sängen är ju trots allt ännu lite stor för henne. Duktig tjej är hon, lilla gumman!

FELICIA V.7

Flicia har letat fram tummen att nafsa på...o hon sög nog på den i alla fall i 2 sekunder...hihi.. Att överhuvudtaget smaska på fingrar o händer är något hon just börjat med. Har väl behov av detta...men jag önskar hon ville ta nappen istället. Det vill hon med bestämdhet INTE :)
Hon började även jollra för första gången nu, så det var mysigt att lyssna på. Sååå sött!!!

FELICIA V.8

Då åkte jag och Nicke till Järntorget till ett möte där vi skrev på papper om att vi är föräldrar och vårdnadstagare till Felicia. Eller rättare sagt, Nicke fick skriva på att han är fadern. Hihi... Vi blev utfrågade om dittan o dattan och om datum då Felicia "kom till" och lite annat. Allt gick bra och i slutet av mötet så kom 2 vittnen in och såg oss skriva under alla dokument som behövdes. Kanon! Nu är det definitivt klart att lillan ska heta Felicia Anita Jansson...tills det att vi ev ändrar oss och lägger till Råberg som ett andra efternamn oxå. Vi har inte bestämt oss ännu ang detta. Det är ok att ändra oss senare i vår.

HELA 2:A MÅNADEN MED FELICIA
Jag har promenerat och promenerat runt, runt på de gator och gångbanor som varit framkomliga här i området som jag bor. Ibland har det varit is, ibland halt och ibland massa snövallar. Dock har det funkat och värre kan det ju inte bli känns det som. Nu ser man fram till "rena gångbanor", nu när våren snart kommer...

Jag har ju varit på BVC ett antal gånger oxå, och det har varit bra "resultat", med bra viktuppgång och att Felicias längdkurva är toppen. Allt ser bra ut. Huvudet lutar lite mer åt höger så de bad mig att försöka stretcha huvudet då o då, för att få det mer upprätt. Dock är detta vanligt, att huvudet kan luta mer åt ena hållet, då hon ju kan legat mycket just så inne i min mage.

Ja, detta var ungefär det jag hade i huvudet just nu, som hänt under 2:a månadsåret för lilla söta Felicia. Det händer ju massa andra saker oxå men man glömmer liksom, och hinner ej dokumentera allt. Att ens hinna skriva här är inte ens det så lätt att hinna med.

Må så gott så hörs vi nästa gång jag får tid och ett ryck att skriva här.
Kramisar från Lena, Felicias stolta mamma.


1:a månaden med älskade Felicia

Ja, här kommer massa text komma, när jag har lite mer tid att skriva av mig alla mina fina tankar och sånt.

FELICIA V.1

FELICIA V.2

FELICIA V.3

FELICIA V.4

HELA MÅNAD 1 MED FELICIA


BVC - femte besöket!

Text o bilder kommer...

Mysplutten


BVC - fjärde besöket

Text o bilder kommer...

Mysplutten


BVC - tredje besöket!

Text o bilder kommer...

Mysplutten


BVC - andra besöket!

Text o bilder kommer...

Mysplutten


BVC - första besöket

Jag har fått gå med mamma och pappa till BVC, som betyder Barnavårdscentralen. Där väger och mäter de mig, för att se så att jag går upp i vikt ordentligt och att jag mår bra och ser frisk ut.
Idag var ju första gången så då fick vi träffa vår Barnsköterska Camilla för första gången oxå ju. Hon skall träffa mig varje gång är det tänkt...om hon inte är sjuk eller på bröllopsresa eller handlar eller nåt.

Camilla var jättesnäll. Jag hade vuxit lite på längden och ökat i vikt, så det var ju bra.

Lite mer text & foton kommer snart här...

Mysplutten


Alla hjärtans dag 14 februari 2010 !!!

Hej alla mina goa vänner som läser min blogg. Jag vill önska Er alla en HJÄRTLIGT HÄRLIG ALLA HJÄRTANS DAG!
Jag har fått massa pussar av mamma o pappa idag - extra många faktiskt, så jag är full-laddad med energi idag och förhoppningsvis oxå i morgon och dagen efter och dagen efter och...så vidare...ända tills...för alltid!!! 
Jag har fått påklätt mig min första klänning idag oxå, och det kommer en bild på den och mig lite senare...men "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" (ett ordspråk tror jag att detta kallas).
Puss o hjärtliga kramizar till dig...och dig...och dig :o)

HÄR ÄR JAG I MIN KLÄNNING...ÅHHHH....VISST E JAG SÖÖÖÖT!



PAPPA HÅLLER MIG IFAMNEN OCH GÖR "TUMMEN UPP".



HÄR LIGGER JAG NÖJD I MIN SÄNG...EFTER EN HÄRLIG FÖRSTA ALLA HJÄRTANS DAG!



Ps. Mamma o pappa hälsar er alla så gott oxå.

Mysplutten


Öppna förskolan!

Wow!!!! Nu har jag varit på öppna förskolan någon timme. Det var roligt att vara där, även om jag satt i mammas famn hela tiden nästan. Lite granna fick jag ligga i en grön mjuk ringformad skummadrass liksom. Det var skönt där i. Det var MASSA bebisar där på förskolan och dessa var mellan 0-5 månader bara. Det är en dag varannan vecka som det är öppet för just dessa åldrar på bebisar, så därför tog min snälla mams med mig dit just denna dag. Där träffade vi två andra mammor, som mamma träffat på hennes föräldragrupp. De hade med sig sina bebisar Arvid och Alexander, så nu har jag fått se dem. Vi kommer nog att bli bästisar sen hoppas jag. De var söta killar :) Om två dagar kanske mamma tar med mig dit igen för då är det öppet för bebisar från 0-1 år. Detta är för oss VARJE fredag - bebiscafét heter det då tydligen. Mysigt med massa andra bebisar. Kul att mamma får prata av sig med andra mammor för dagarn är ganska tysta och ensamma hemma har jag hört mamma berätta för pappa och för sina väninnor. Det blir nog mer o mer av detta framöver för nu är jag ju "stora tjejen" (det säger mamma till mig ofta). Kul!

Ja, detta var vad jag ville berätta för er om just idag. Har alltså fått se hur det funkar på ett sånt kul ställe där massa barn samlas och leker. Det finns madrasser och leksaker ÖVERALLT där. JIPPIEEEE!
Nu ska jag få mat av mamma - det blir nog mjölk igen hoppas jag, för den är såååå supergod!
Slurpiga hälsningar från mig - stora tjejen ;)

Mysplutten


Hemma hos Anne igen!

Varit en heldag med mamma hos hennes goa väninna Anne och hennes barn Mathilda och Emelie. De lekte med mig och Anne badade mig. Hon är såååå säker på detta så att mamsen blev helt stum. Allt som Anne gör med mig, tar ungefär dubbelt så lång tid...eller mer för mamsen att göra. Men det gör ju egentligen inget, för då får jag ju MER tid med mamsen när det går lite långsammare. Hihi...och det gillar ju jag. Jag gillar ju att vara med mamma så mycket jag får det. Ibland blir hon nog lite ledsen bara, för jag vill inte sova på dagarna, utan uppehåller o underhåller mamma mest hela tiden. Hon är lite trött vet jag, så det kanske inte är det snällaste jag gör då, när är vaken så mycket. Får se om jag kan hjälpa henne lite framöver då.

Nu ska jag sova i alla fall, för klockan är sent på kvällen och mamma vill oxå sova...och pappa oxå.
Så god natt alla. Det blir inte så ofta jag skriver här just nu, för det är så mycket annat som händer hela tiden, så ha förtröstan snälla ni som läser. OCH...ni som väntar på bilder som jag redan skrivit rubriker till, dessa foton kommer när det blir lite mer tid över till detta. Kram kram på er tills dess.
Natti natti igen!

Mysplutten


RSS 2.0