Aug 6

...

Aug 3

...

Aug 2

...

Aug 1

....

Juli 5

Norrlandsresan...

Juli 4

....

Juli 3

....

Juli 2

...

Juli 1

....

Juni 4

...

Juni 3

...

Juni 2

...

Juni 1

...

Maj 3

...

Maj 2

...
 

Maj 1

...

Skolstart klass 1....jippiiieeee!!!...och läxor...jippiiieeee!!!

Onsdagen den 17 augusti kommer alltid vara en speciell dag för mig.
Jag började nämligen skolan då. I första klass :) Min klass heter nu inte blå eller röd eller grön, som när vi gick i nollan...utan vi får heta klass 1A. Kul!
 
MEN...det är oxå min mormors födelsedag idag. Jag hade tyckt det varit såååå mysigt om min mormor fått gå med mig till skolan och sett hur fin jag är och hur mitt nya klassrum ser ut...och mina nya klasskompisar ser ut. Och min nya lärare oxå, för hon är jätteny. Alla i min nya klass vet jag redan namnet på, för de har gått i nollan och då har vi setts på raster och på fritids. Men min lärare är det INGEN som sett förut. Hon heter ett lite konstigt namn (tycker mamma) men inte jag. För jag lärde mig hennes namn direkt. Kordoniya heter hon.
 
När mamma frågade mig om hon är snäll och trevlig så berättade jag att hon är snäll...fast lite sträng :)
Om man tex sitter vid samlingen vid vår fruktstund, och fröken läser för oss, då kan hon säga till först en gång, om några pratar så det stör. Sen en gång till. Och SEN...då kan hon flytta på nån av dom som pratade, för det stör alla andra säger fröken.
- Så nu vet ni detta, sa min mamma. Att man får flytta på sig om man inte sitter någorlunda still eller pratar när det skall vara tyst. Ja, det kan väl vara bra, svarade jag.
 
Vi har redan fått några småläxor :) Och det kunde vara att skriva sitt namn på en lapp som skulle sitta på vår bänk. Eller att man skulle fixa så att man har jympakläder. För på fredagar så kommer vi ha jympa i idrottssalen :) Blir spännande. Jag har lite träningskläder som mamma köpt förut så det är bara skor som jag behöver prova ut i någon affär nu. Idag skall mamma o jag åka till mammas badmintonträning och på väg dit ska vi till en sportaffär som heter Team Sportia. De har en bra rea där, för det finns en rosa och en blå träningssko där för 99:- Den har kostat 299:- och det är ju bra att kunna spara lite pengar då, eller så köper vi två eller tre par skor direkt sa mammis. Fast då i olika storlekar för mina fötter växer ju lite då o då.
 
Jag vill skriva ett litet brev till min mormor nu i nästa inlägg här, på hennes födelsedag, så jag hoppas att hon har någon dator i himlen någonstans så hon kan läsa detta. Hon fyller 78 år idag.
 
Hej så länge och puss å kram alla här som läst detta.
/Felicia J
 

Brev till mormor på födelsedan

Käraste Mormor!
 
Jag har saknat dig länge nu. Och jag har ibland sagt till min mamma att jag vill träffa henne NU.
Men det går ju inte. Bara om jag dör. Och jag har ibland sagt att jag vill att jag o mamma ska dö samtidigt, så vi kan träffa mormor ihop. Men det blir ju lite sorgligt om vi dör redan nu. Andra kommer sakna oss och det vill vi ju inte riktigt.
 
Idag har jag börjat i skolan o tänkte på dig extra mycket då, för du fyller år just idag. 78 år blir du. Min mamma var ledsen idag när hon skulle natta mig, för vi pratade om dig. Då grät jag oxå och vi fick trösta varandra då.
Mamma sa att du ser oss och är med oss hela tiden och att du nog är jättestolt över mig och mamma. Och om hon kunde så skulle hon komma ner och vara med oss. Det går nog inte att fixa, även om mamma och min pappa fixar det mesta för mig så är nog detta lite svårt.
 
Jag mår bra och jag har kul i skolan och bra kompisar. Du kanske ser ibland när jag leker ute på skolgården? Jag kan hänga upp o ner och snurra i en klätterställning. Jag har skavt upp lite på mina händers insida men det kommer gå över sa mamma. Jag gillar att rita och måla och är duktig på pussel och att läsa med. Det är något jag gillar jättemycket. Bokstäver alltså.När jag skall pyssla med något så blir det med både pärlor, lego och annat kul. Måla egna gosedjur med stora ögon är kul med. Då tycker jag de är sötast.
 
Jag hoppas att du mår jättebra mormor och att du och farmor gör kul saker ihop. För om ni är i samma himmel så kanske ni har setts några gånger. Kanske ni bor nära varandra ju.
Jag älskar dig mormor och önskar jag kunde ge dig en bamsekram och sjunga Ja må du leva direkt till dig idag...men det gick inte. Jag o mamma sjöng den hemma ändå för dig, så du kanske hörde den?
Jag har ett kort på dig på väggen hemma så jag ser dig ibland. Du är fin och ser såååå snäll ut.

Må så gott och lek och måla och sjung och pyssla massor mormor. Jag önskar bara att jag kunde vara med.
 
Jag skickar med ett foto på hur jag såg ut första dagen här i skolan vettja.
 
/Pussar o kramar i massor till dig mormor, från ditt lilla barnbarn Felicia Anita Anna Jansson

RSS 2.0