Borås Djurpark 2013

Jaaa, nu har jag fått åka hit igen. På Borås djurpark är jag nu :) :) :)
Min treade gång nu :) En gång var jag här när jag var 1,5 år och sen en gång när jag var 2,5 år och nu, ja nu är jag 3,5 år. Hihi. Tänk om jag kommer vara här nästa gång jag blir 4,5 år oxå. Det vore skojsigt!
 
Min pappa är ledig idag så han tog med mig hit heeeeela dagen.
BARA JAG OCH PAPPA, som är myyyyysigt det oxå. Mamsen var tyvärr tvungen att jobba, så jag har varit lite ledsen för att hon inte kunde åka med. Men hon har lovat att nästa gång så åker hon hit med oss. Bra mamma!
Jag älskar dig ...och pappa. Jag tycker om att göra saker när båda ni är med...bara så ni vet :)
 
Jag fíck en liten stund över nu, när pappa kollar in elefanterna, så jag satte mig i gräset och skrev lite från min mobil här i bloggen. Ja, jag har en sån fin telefon som mamma o pappa har. En som är grön. Man kan inte spela några spel på den men jag kan skriva i min blogg lite i alla fall...(låtsas jag...hihihi). Den är i plast och låter väl egentligen ingenting alls, förutom någon liten fin rington när jag trycker på någon knapp.
 
Jag och pappa gick upp i ett litet slags hus och där fanns en kikare som man kunde se djuren i. Det var häftigt.
 
 
Nu har jag o pappa varit här några timmar och ätit lunch och haft det jättekul. Jag har sett både giraffer och elefanter och vi skall se lejon och tigrar snart. Kolla vettja...
 
 
 
Nu har jag sett dinousarier oxå....wow vad de är STOOOORA!!! Ni skall få se en bild här alldeles snart :)
 NU...
 

Lägger in några mer bilder och skriver lite mer efter jag sett miniaporna och lekt lite på alla lekplatser som finns här med. Tjooooohoooo apor....nu kommer jag och slänger mig i era lianer....iiiihhhaaaaaa ;)
 
Nu har vi sett schimpanser, dvärjapor och orangutanger och nu skall äntligen gå vi vidare... till lejonen.
De var inte så intressanta tyckte jag. Vi drog vidare sa jag till min pappa.
Så vi gick till vargarna som försökte fånga fiskar i en bäck. KUL...OCH HÄFTIGT! :)
 
 
Vi såg ett annat djur med...ett lite läskigt djur. Liksom som en mindre varg och som en hund samtigt kan man säga...tror jag. Den hette "fläckig hyena" sa pappsen. Det finns hyenor som är med i Lejonkungen, som skrämmer Simba. (Jag kallade dem för "hönorna", för i början kunde jag inte säga det där hyenaordet...hihi)
Den här hyenan vi såg här såg ARG ut nästan hela tiden. Jag kände INTE för att klappa den alls.
 

Sedan var det matdags för björnarna. De var en mamma, en pappa och 4 ungar. De var roligt att se
hur de letade och hittade maten som djurskötarna lagt ut innan. En del mat la de inuti ett träd, som låg på marken. Björnmamman puttade på den så den snurrade runt lite och maten kom ut lite då.
 
 
Vi avslutade dagen med en glass och massa skoj i alla lekgrejer som finns där. Så roliiiigt. Hihi.

På hemvägen i bilen sov jag hela tiden :)

Tack älskade pappa för en underbar och härlig och mysig och rolig och häftig dag!
Ni som vill åka med oss nästa år får gärna göra det :)

Kram Flisan

 

Börjat dagis igen :)

Ja nu var det dax att gå till dagis igen. Fast denna gången till en helt ny avdelning, i huset en trappa ner.
Min förra avdelning heter Blåbär och nu skall jag gå på Lingon. Jag gillar detta. Det skall bli kul. Min kompis Meija och Emelina går här oxå, så nu får jag leka med dem VARJE dag. Tjoooohoooo va sköj :)
 
Så här söt var jag när jag åkte hissen ner för att gå till min allra första dag till Lingon...
 
 
På kvällen innan så badade jag o tvättade håret. Mamma ville att jag skulle vara ren och fin på min första Lingon-dag :) + att det var dax att bada förstås. Man måste ju det ibland. OCH...jag tycker till och med att det är liiiite kul att få vatten över huvudet nu. Men INTE då jag har schampo i håret, för då rinner det ner över ögonen och svider. Jag har en handduk över mitt ansikte när mamma sköjer schampot. Funkar finfint :)
 

Nu säger jag hej då, så berättar jag mer en annan dag om hur jag har det på nya dagiset.
Kram från ett nyblivet Lingon :)
/Flisan
 
 

Tåg till Kalmar blir det nu :)

Förra året så åkte jag och min mamma till Kalmar och bodde hemma hos Philippas morfar och  mormor. Vi var där 4 dagar. Nu i år så är vi redo igen för de har bjudit in oss dit nu med :) De är sååååå snälla, och de heter morfar Benno och mormor Halina. Här nedan skall jag skriva och berätta hur vi hade det. Ta fram en mysig gosefilt och sätt dig i din soffa med en godispåse och läs o njut av min berättelse vettja :)
 
Dag 1.
 
 
 
Dag 2.
 
 
 
Dag 3.
 
 

Dag 4.
 
Allt är på G inom kort :)

Hittat en helt ny lekplats!!!! :) :) :)

Jajjemän! Mamma har hittat ett nytt ställe som man kan leka vid. Och den är vid Backaplan, vid massa hus som de byggt upp där. Jättehäftig lekpark, med hajar och piratskepp och ormar och gungor.
 
Bilder kommer.
 
Puss Felicia

På barnkalas hos Meija

En av mina kompisar fyller 4 år. Hon har bjudit in mig på kalas och jag har varit där nu. Det var JÄTTEKUL!
Philippa var oxå med, och min mamma och hennes mamma. Vi var precis där som hon bor, och de har en stor lekpark där, så vi lekte massa kul grejer där. Vi lagade mat med sand och plastburkar...och plockade blommor... och gungade... och klättrade. Superkul var det. Det var en del mer barn oxå och jag lekte med dem med.
 
Efter en stund så fick vi korv med bröd, för Meijas pappa grillade på utsidan. Han hade ställt ut en SUPERDUPERMEGASTOR grill. Man kunde grilla på två sidor om man ville grilla mycket. Han grillade bara på ena sidan av grillen. När jag ville kolla hur han gjorde så lyfte han upp mig och jag fick vara i hans famn o kika. Kul!
Vi satt på en filt på gräset allihop och hade det mysigt med vår körv å brö ;) och saft. Mmmmums!
Han grillade stora korvar till de vuxna och lite mindre till oss barn. OCH...han grillade nåt som mamma sa hette "Haloumi". Nån slags ost. Jag smakade men....tyckte inte så mkt om det. Det piper i osten när man tuggar, sa Meijas mamma...så hon kallar Haloumin för "gnisselost". hihi....kul ord :)
 
När vi lekt lite mer ute så fick vi gå in i en lokal de lånat där. Och då öppnade Meija sina presenter. Jag o Philippa hade köpt lite klistermärken och ett presentkort på bio till henne. Hon blev JÄTTEGLAD! Och jag sa att vi kan gå tillsammans om hon vill. Och det vill hon. Tjoooohooooo! Då skall jag äta popcorn och dricka bubbeldricka :)
 
Tårta blev det med....pannkakstårta :) Och en annan tårta, med choklad. Jag gillade den mest, för det var sån god chokladkräm inuti. Pannkakstårtan gillade jag inte alls....förutom det som var utanpå: Vaniljvisp!!! Mmmmm. Och så var det några färgade godisar där utanpå med som jag åt upp. Hihi.
 
Vilken kul dag det blev.
Snart är det min tur att ha kalas. Då skall jag bjuda Meija och Philippa. Men det är inte förrän vintern kommer, nära då tomten kommer oxå. Så jag får vänta lite till berättade mamsen. Okej, då gör jag det då.
 
Kramisar från mig och hoppas ni oxå får gå på nåt roligt kalas snart.
 
/Er vän Felicia

RSS 2.0