En till Jultomte - WOW!

Kan ni tänka er att jag har fått träffa 3 st tomtar. WOW!

Kommer mer....

Hem till Annes & Magnus hus

...när jag sov! Japp, då när jag sov, så åkte mamma bussen till Annes o Magnus hus, där mina kompisar Mathilda och Emelie bor. När jag föddes och bara var en liten bebis på 2 veckor, så var vi oxå här på julaftonen. Jag kommer inte riktigt ihåg detta, men kanske jag minns senare. Annars kan ni ju läsa om detta här på min blogg, fast inte precis här utan för 2 år sedan, i december. Kul att läsa vad som hänt bakåt i tiden ibland :)

Kommer mer här...

JULAFTON - ÄNTLIGEN!

Jag vaknade hos mamma vid kl. 7.30 och mamma kröp upp i min säng och vi myste med min katt och med min giraff Lollo. Mamma busade och kittlade katten och mig, och jag skrattade jättemycket. Sen läste vi en bok som jag kröp ner från sängen och hämtade, och sen kröp upp igen och la mig jämte mamma. Det är så mysigt att kramas på morgonen.

Sen åt vi frukost i soffan. Jag fick yoghurt och knäckemacka med leverpastej. Mmmmm! En paprikabit fick jag med. Den gula är god. Sen lekte vi med min tågbana, tills mamma sa att det låg ett paket under granen till mig. OJ! Ja det gjorde det! Jag öppnade den...

...kommer mer sen.



Bakat igen...kola

Jag fick stå på en stol och röra i mammas kastrull. I den var det mörkt och det liksom bubblade. Det var kolasmet sa mamma. Det var kul och så här såg det ut när det bubblade och när jag rörde runt...hihi.


Hej då.
Ses snart här igen.

Mysplutten


Jag har bakat pepparkakor

Både på dagis har jag bakat pepparkakor och hemma med mamma med.
Se här vilken fin pepparkaka jag har kavlat fram på dagis...


...och här är en bild på hur jag såg ut när jag kavlade den...


När det var dax att baka hemma så fick jag ha på mig ett sött vitt tyg, ett förkläde sa mamma att den kallas. Den har man när man fixar i köket!


Fin va!


Sen fick jag platta till en brun klump med en kavel som man snurrar på bordet. Och sen göra stjärnor och månar och grisar och andra fina saker på den den platta klumpen. Så kul!!! Jätteroligt var det. Jag smakade lite på den bruna klumpen, som mamma sa heter DEG. Det var gott. När jag ätit några gånger så sa mamma att nu räcker det med att äta, för vi ska lägga in degen i ugnen så det blir pepparkakakor. Jag sa då "sista" och mamma gick med på det. Jag sa nog "sista" ungefär 10 gånger till, så jag kanske inte riktigt vet vad sista är egentligen... hihi...eller så VILLE jag äta mer av degen, för den var såååå god.

Det blev fina pepparkakor till slut ändå i alla fall och vi smakade på dem och myste med mjölk oxå...i soffan.
På julafton ska vi ta med kakorna till morbror Anders hus, för där ska vi vara och träffa tomten. Han ska komma dit sa mamma. Jag längtar!

Hej så länge.
Kram kram kram och en till kram till tomten.

Mysplutten


Jag träffade jultomten, redan innan jul...

Det var en fin söndagsmorgon den 18 december som jag och mamma och pappa gick (jag åkte bil med pappa...och mamma gick...hurtiga mamsen...och icke så hurtiga papsen....hahaha). I alla fall så var det liksom en liten avslutning på året på Frälsis. Detta är ett ställe som vi har varit och lekt i, en hel våning med massa leksaker och andra barn att busa med. Där brukar vi sjunga oxå, massa roliga sånger. Och nu har de alltså bjudit in mig o alla andra som vill gå dit o fira julen med lite fika och musik och sånt annat kuligt.

Se här vad kul jag hade det...och några av mina vänner var där, och mammas vänner. Mysigt.



Sen kom tomten dit, och jag blev lite blyg...först...men sen så gick jag fram till honom och kramade honom...se här.

Det var en kul dag och jag dansade oxå runt julgranen där. I början ville jag det, men sen ville jag inte lika mycket. Man kunde få dansa i 2 st ringar utanför varandra sa Tina i mikrofonen, men jag förstod inte vad hon menade så jag och mamma dansade lite hit o dit...mest dit....hihi...



I slutet när vi dansade och sjöng så sjöng vi en av mina favvo-låtar:
Mormors lilla kråka...skulle ut och åka...
...en slank hon diiiiiiiiiit.......... och en slank hon hiiiiiiit...............och en slank hon ner i diket!!!
DET var skojsigt. Vi gjorde denna sånglek flera gånger och jag skrattade nästan så mycket att jag kissade på mig. Tur jag har blöja än :)


Så, detta var min första gång som jag fick träffa tomten i år. Blir nog någon mer gång snart...

Kram o må så bra som man kan.
Mysplutten


Lucia-firande på dagis

...var verkligen något som jag ville vara med på. Jag hade ju övat på massa sånger som man brukar sjunga just den dagen. MEN...jag låg sjuk hemma hos papsen. Snyft. Det är ju mysigt att vara med honom, men just idag ville jag vara med mina kompisar på dagis ;(

Skriver mer snart. Kram

MIN födelsedag

Jag har nyss fyllt 2 år! Grattis till lilla mig, fast jag är ju en STOR TJEJ nu, för det säger pappa ofta till mig att jag är...stora tjejen!

Jag vaknade hemma hos pappa i min STORA säng, och då sjöng pappa för mig...

"Ja må du leva, ja må du leva, ja må du leva uti hundrade år...javisst ska du leva, javisst ska du leva, javisst ska du leva uti hundrade åååår....HURRA, HURRA, HURRA, HURRRRAAAAAA"

Snart ska jag berätta hur resten av dagen var och vad som hände då...men just nu är jag lite trött o ska vila mig.
Kram tills dess från
Mysplutten....nääää,,,, från STORA Mystjejen :)


Mammas födelsedag!!!

Kl. 06.23 igår ringde jag och pappa till mamma för att gratulera henne på sin födelsedag.
När mamma svarade så blev jag tyst en liten stund, för jag blev så glad att höra hennes röst.
SEN...så sjöng jag högt och tydligt och utan att staka mig...

JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA,
JAAAA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR,
JAVISST SKA HON LEVA, JAVISST SKA HON LEVA,
JAVISST SKA HON LEVA UTI HUNDRADE ÅÅÅÅÅR!

Mamma blev jätteglad och hon sa till mig att jag var sååå duktig för att jag sjöng så fint...då fortsatte jag....

HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!

Mamma sa sen "- Tack tack...söta goaste lilla Felicia. Har du sjungit för mamma. Vad fint du kan sjunga. Åhhh, min lilla älskade tjej."

Japp, nu har jag sjungit för min mamma och jag påminnde henne om att hon snart skall sjunga för mig. Varför? Jo, för jag fyller på om några dagar. Då blir jag STOR tjej och blir 2 år. Jag skall äta tårta då oxå. Och öppna paket...för det har mamma o pappa sagt. JIPPIEEEE! Längtar!!!

Nu har jag precis varit blivit lämnad på dagis av pappa. Han kör hit mig i sin bil varje morgon. Mamma kör mig i barnvagnen till dagis. Det är oxå kul, för då kör mamma mig under 2 tunnlar, där jag kan ropa "hohoooo, hohoooo...". Det blir ett eko då säger mamma och det gillar jag:)

I alla fall...så hade mina dagisfröknar Berit och Jane sagt till pappa följande idag:

" - Åh, vad kul det är när Felicia kommer hit varje dag.
Hon gör så att stället livas upp lite extra.
Hon är ju så go och glad och pratar och förstår så bra.
Hon är verkligen underbar att få rå om".
 
Pappa blev nog jätteglad och superstolt att få höra detta, (hoppas jag). Dagis är TOPPEN tycker jag och jag ÄLSKAR att vara här. Ibland vill jag inte gå härifrån ens och då kan mamma bli lite liiiiite. Nu ska jag leka vidare och inte uppehålla datorn här på dagis...hahaha...

Ha en rolig dag - det ska jag!

Puss o kram alla fina människor och igen...HURRA TILL MIN BÄSTA MAMMA I VÄRLDEN PÅ HENNES FÖDELSEDAG!

Mysplutten


RSS 2.0