Babysim - min första kurs!

Hej hopp alla! Nu har jag varit på mitt första babysim-pass. WOW! DETTA var häftigt! :)

SE VILKA FINA SIMBYXOR JAG HAR FÅTT AV MAMSEN

Mamma o pappa var med och det var pappa som fick hålla mig i bassängen, medan mamma stod jämte den och tog några fotografier...som nog var roliga...för jag var jättekoncentrerad. Det var en liten liten pool vi var i, och det var väl ungefär 8 andra bebisar som simmade runt jämte mig. Ok, vi simmade väl inte så jätteduktigt än, men vi kommer bli superduperduktiga sen.

Pappa började hoppa lite upp och ner med mig i vattnet och alla andra föräldrar gjorde det oxå. Läraren sa hur man skulle göra i bassängen och då gjorde alla föräldrar detta. Vi var ovanför ytan idag bara, för längre fram är det meningen att vi skall vara under vattnet - huuuu....läskigt!

SÅ HÄR SÅG JAG UT NÄR JAG VAR I VATTNET - COOLT VA!

Sen sa läraren att alla skulle hålla bebisarna framför sig, under armhålorna, på armlängds avstånd...så jag kunde då se papsen framför mig. Sen så gick han bakåt med mig sakta, sakta. Det var lite nervöst och jättespännande bara att vara i poolen så när pappa höll mig så var det skönt med lite trygghet. Mamma stod jämte och flinade och myste för att jag såg så gullig ut. Hehehe...

SE HÄR HUR DUKTIG JAG VAR

Sista övningen gick ut på att jag skulle ligga på ryggen och pappa skulle hålla mig under ryggen och huvudet. Då var mitt huvud lite lite under vattnet, men bara så att öronen var under ytan. På detta sätt så låter det lite som om jag var i mammas mage igen. Lustigt faktiskt, för det lät liksom som om det blev lite mullriga läten från ovanför ytan. Häftigt var det i alla fall. Nästa gång får vi nog göra några andra övningar och det skall bli kul. (kanske jag skall fejka en kallsup...hihihi)

NÄSTAN...UNDER VATTENYTAN

OCH HÄR ÄR NÅGRA FLER FOTON SOM MAMSEN TOG VID MIN ALLRA FÖRSTA SIMSKOLA :)

När vi varit där i 30 min totalt så fick mamma ta med sig mig in i omklädningsrummet och ta av min snygga badbralla, och torka mig torr och ta på mig mina kläder igen. Detta medans pappa fick lugn och ro i sitt omklädningsrum, med att duscha i egen takt. Åh...jag vet att mamma läääängtar till nästa gång, då hon skall vara med mig i bassängen och då HON kommer få duscha i EGEN TAKT. Detta har hon nästan inte kunnat göra sen jag kom till världen. Hon är alltid upptagen med mig ju, så hon är värd varenda minut nästa simgång.

Jag fick välförtjänt bröstmjölk av mamma när hon klätt på mig, för det tar på krafterna att bada.
Sen åkte mamma och jag bussen hem igen och när jag kom hem, efter att ha sovit i vagnen hem...i ca 1 tim, så sov jag faktiskt...håll i er nu...i 2 TIMMAR TILL!!!!!!! Läraren hade sagt till mamma och pappa att jag kanske kommer vara trött när jag kommer hem, men vet ni vad... jo, jag var JÄTTETRÖTT! Mamma trodde inte det var sant. Tänk om hon vetat att jag sov så länge! Då hade hon kunnat sova 2 tim oxå. Det hade hon gillat jättemassor, för hon sover så lite jämt, bara för att jag är vaken jämt. Hon SKULLE ju kunna sova när jag sover i vagnen, men det kanske inte går...för det är ju mamma som kör vagnen då. Thi hi...

Nä, nu e det dax att sysselsätta mina föräldrar med nåt. Har lagt en ny laddning chokladpudding i blöjan min, så pappa får byta den nu. Hihihi... Må så gott så hörs vi snart igen här.

Kramar från mig.
Mysplutten, alias Felicia


Överraskning till min goa mamma!

Idag när mamma hade ammat mig 2 ggr på natten, så passade jag på att samla på mig en överaskning till nästa amningstillfälle. Så...kl. 05.45 när jag grina för att jag ville ha lite uppmärksamhet så kom mamsen ilande in i mitt rum. Jag log så där sött, som bara jag kan, och som jag vet att mamma "smälter" av att se ;)
Hon märkte att jag behövde bytas blöja på, så hon la mig på skötbordet och jag lät henne villigt ta bort blöjan. SEN...japp...sen kom min överraskning!!! En super-RAKET...som gjorde att det prutade orangefärgat ut på bordet, på hela mammas pyjamasbyxa och på en stor del av mattan. OJ...det var ju inte riktigt min mening att det skulle braka lös så där mycket...hihi...men det blev så tyvärr. Mamma började lugnt o stilla torka, både här o där, och när hon skulle ta fram en ny blöja så sköt jag skarpt igen - denna gång lite mindre...så det bara hamnade på skötbordet och på lite handdukar som låg där.

Mamma fick fixa i ordning där runtomkring mig o skötbordet ett tag, och jag bara låg o log mitt söta leende ;)
Nu kan detta tyckas taskigt av mig, jag vet, men det var bara för att jag fått så god mat av mamma ju.
Vet att hon o pappa har försökt att ge mig nappflaska med annan mat, och det är inget fel på den maten. MEN...jag gillar inte att få en plastgrej intryckt i munnen på mig, även om det är en napp eller nappflaska. Jag tror att de vill mitt bästa (eller deras bästa...jag vet inte riktigt detta än). Smyghörde en gång att om jag tog nappflaskan så kunde mamma vara iväg lite längre stunder, tex då hon vill jobba på Ullevi ibland, eller bara hinna med att få lite egentid. Då skulle ju jag kunna vara med pappa lite mer oxå. Men jag är inte redo än för plastgrejen för jag vill ha "äkta vara". Min mammas tutte är BÄST!...INGEN PROTEST!
Ledsen mamsen men du får stå ut med att ha mig hängandes vid tutten ett tag till. Försöka med flaskan kan ni ju göra men jag lovar inget. Den kommer liksom in fel i munnen på mig. Jag vet att jag gillade den förut men nu gör jag inte det. Kanske jag ändrar mig snart - har inte bestämt mig;) Sorry!

Nu har jag lekt lite i babygymmet, medan mamma har skrubbat mattan jämte mig. Allt går inte bort så antingen får det vara som det blir, eller så får hon gå till kemtvätten med mattan...eller köpa en ny. Ledsen mamsen. Kan dock inte riktigt lova att jag inte gör om det igen, fast jag vill att du ska veta att jag inte gör det med flit. Det liksom bara kommer...inifrån min mage.

Nu är jag i sängen igen och gnager, nafsar, slafsar och snurrar runt mina händer och fingrar i munnen. Oj vad häftigt! Det smakar inget men det är kul. Mamma säger att jag skelar när jag tittar på mina händer på nära håll och då ser jag lite rolig ut tydligen. Jag får väl försöka förstå mig på vad skela betyder när jag blir lite större.

Nix, nu ska jag vila lite.
Hej då så länge.
Kramar till alla :)
Mysplutten


3:e månaden med Felicia

FELICIA 9 VECKOR:

Den 3 februari hade vi satt in vår annons i GP, om att Felicia var född. Ett mysigt foto, med vår favvo-body som klädesplagg på, med texten "Pytteliten" på magen. Såååå söt!
Även i två tidningar i norrland så hade vi sänt in foto på oss - hela familjen. Där har man färgfoto och en mycket större annons, så det var lite roligt att ha flera insatta annons-fotografier. Nicke tog kopior från nätet som jag har sparat och laminerat till och med. Bra att ha till en kommande scrapbook-sida...när nu denna scrapbook skall börja fixas med. hihi...blir nog nästa år, för nu finns ingen tid över.

Kommer mer text här snart.

SAMMANFATTNING AV FELICIAS 3:E MÅNAD:

Hon har verkligen ändrat sig och blivit mer "vuxen". Hon ler mer, hon jollrar mer och hon bajsar mer - både på gott och ont ;) Efter att hon fick sin spruta så har hon bajsat säkert 5 ggr/dag och det är ju bra att inte allt kommer bara vid ETT tillfälle, och som en super-raket! Nu kommer det raketer då och då istället. hihihi...och vissa va dem är rejäla ändå men huvudsaken att hon får tömt sig. Jag är glad varje gång hon bajsar för då funkar ju allt som det skall. Nog om sånt snack nu! hihi... 

Amningen under denna period har varit intensiv och Felicia har krävt mycket mat i ungefär en 3-veckors-period. Nu när jag har sett resultaten hos BVC, med längd och vikt så förstår jag att det handlat om en tillväxtperiod. Lillan hade växt 2,5 cm på 2 v, mot ungefär 1 cm i vanliga fall. Vi har försökt använda flaska och napp, och flaskan gick bra INNAN jag ammade så mycket under tillväxtperioden, för då la vi flaskan åt sidan. Tutten behövde ju tömmas så det var amning högt och lågt ett tag i 2-3 veckor. Efter detta så tar hon inte flaskan alls! Nappen har hon inte velat ha på riktigt länge heller, så den skippar vi helt numera.

Nätterna har funkat riktigt bra, även om min sömn naturligtvis är totalt splittrad. Min lycka är i alla fall att jag kan få henne att somna efter amningen och kunna lägga ner henne i sängen igen. Puh! Har hittills inte lyckats lägga henne när hon är supertrött och eller grinig och borde somna, utan det är amningen som är mitt "vapen". Felicia sover mellan 1-4 timmar/gång. Mest är det 3-timmars som gällt. Ibland är det 4 timmar först och 3 timmar nästa gång och 1 tim sista gången, innan helt vaket tillstånd. Då brukar klockan nästan alltid hamna på 06.00. Lustigt egentligen, för när hon än kommer i säng så är denna tiden slut-tiden för sömn varje dygn. Hmmm...kanske det är jordens rotation...eller så är det dagsljuset som silar in genom fönstret...som ligger på den sida där solen går upp. Skall köpa en mörkläggningsrullgardin snart, för det blir ju ljusare ju längre in på året vi når.

HUR HAR JAG SOM MAMMA HAFT DET DENNA MÅNADEN?

Jo, jag har träffat några från min föräldragrupp och promenerat lite med speciellt en av dem, Åsa. Christina är en annan tjej som jag hälsat på hemma hos henne och hennes lilla Elliot. Supersöt kille som gillar att bli ammad:) hihiih... Dessa små-utflykter gör att dagarna är mycket roligare, för hittills har det varit mer eller mindre "ensam hemma-tid"...och detta blir lite enformigt och isolerat i längden. Jag har visserligen promenerat runt 2 timmar per dag med lillan i vagnen och då har jag och hon fått frisk luft.

Vintern i år har varit ruskigt snöig, så många gångbanor är isiga, hårda, svårkörda och ibland inte ens skottade. Detta har gjort att framkomligheten blivit lite si o så med. Många promenader har varit på vägar istället och ibland har det blivit till att helt enkelt vända om totalt pga iskullar. Snöröjningsmaskinerna har ju bara tryckt all snö åt sidan på vägarna och gångbanorna har fått "ta skiten" hehehe...

Dagarna och nätternas vila har varit si o så med och jag har väl inte alltid mått jättebra mentalt måste jag erkänna. Felicia har tagit all min tid och jag har nog ev "skämt bort" lillan med att bära runt på henne jämt o ständigt under de första 2 månaderna. Nu får jag nog "lida" för detta, för jag har lite små-svårt att få henne att sitta, ligga, vaggas, läggas! Att bära runt henne och visa henne saker verkar vara hennes grej, och detta gynnar ej mig. Hinner knappt äta ens. Måste jobba på att hitta nåt bättre sätt, för dagarna är såååå långa och såååå tuffa därför. Har ingen stund alls till avkoppling. Bara att bita ihop såklart men visst tar det på krafterna så klart.

Nu väntar i alla fall en ny månad och det skall bli kul att se lillan utvecklas!
Kram från Mamma Mu


RSS 2.0