Flyg till norrland me pappa

Tjoooohoooo, här uppe är jag! I luften! Titta här! Här uppe!
Ja, det är sant. Jag har varit på min allra första flygresa, ihop med pappa. Så här kändes det och så här var det hos min farmor o farfar i Umeå:

Tjena alla kompisar och vänner!

 Nu har jag varit på ett roligt äventyr uppe i Norrland med pappa. Det började jättetidigt på fredagsmorgonen. Mamma väckte mig typ halv 5..gäsp!! Pappa kom och hämtade oss med sin bil, och därefter körde vi till Landvetter flygplats. Jag vet ju vad fåglar är, de flyger i luften och kvittrar, men ett flygplan har jag nästan aldrig sett på riktigt förut. Det var pirrigt och spännande :-D

 Mamma och jag kramades och gosade många gånger och vinkade till varandra vid incheckningen. Där kollar man så att allt är ok innan man får gå ombord på flygplanet. Det var skoj, pappas väska fick åka på ett rullband för att sedan komma ut på andra sidan.. konstigt!!!

 När vi gick på flygplanet visste jag nog inte var vi befann oss riktigt. Det var inte så många andra som reste den här gången så vi fick gott om plats. Pappa spände fast mig i sitt knä och sedan rullade planet iväg. Bruuuumm lät det, det pirrade i magen, jag trycktes mot pappas mage och sedan lämnade vi marken tjooohooo! Va häftigt tror jag? När vi flygit en stund så fick jag sitta på en egen stol jämte pappa. Då kände jag mig som en stor tjej.

 För att jag skulle hålla mig snäll och lugn hade pappa med sig russin. Hade aldrig smakat det innan, om jag inte fått av mamma nån gång. (och det har jag...men det visste inte pappa...hihi...). De var supersmarrigt och jag ville ha mer hela tiden. 

Allt gick bra och efter 1 tim och 20 min landade vi i Umeå. Där mötte farmor och farfar oss, och vi tog en promenad hem till dem. Jag gillar farmor och farfar. De är så snälla. Vi har gått promenader varje dag och varit på Lek&Buslandet. Där var bollhavet häftigast. Fick prova många nya maträtter hemma hos dom. Mums! Bland annat palt med lingonsylt, fläskpannkaka och en liten bit fläskfilé. Som tur var fanns det alltid SMÖRGÅSRÅN, vilka är mina favoriter vid middagsbordet.

Natti natti, nu måste jag vila sova, för i morgon ska jag åka tåg till Örnsköldsvik sa pappa. Undrar vad det är för något? Örn? Sköld? Vik? Kan ju var vad som helst nästan. Hoppas det blir roligt och det tror jag det blir. Farmor och farfar vill oxå till det där Örn-stället.

Puss o kram
Mysplutten


Nåt som hänt...och ska hända snart

Ja, här kommer lite text snart.

På min första Cirkus :)

Yeeaaahhh...va skoj det var! Mamma o jag sprang på Susan och Linus och de hade en biljett över till en cirkus inne i stan. Så de frågade om vi ville gå med hela Linus familj dit. Och...mamma tittade på mig och frågade med hela ansiktet;
"lilla gumsan min, ska du och jag gå på cirkus...där finns det massor av djur. Tex. elefanter, apor och lejon...och kanske en katt och hund och...säkert hästar...och roliga clowner! Låter väl superskojsigt sötis?".
Jag tyckte att det lät intressant med elefanterna, för de låter ju så kul när jag härmar dom då jag eller mamma eller pappa håller för näsan och försöker få fram ett ljud. Hästar lät roligt oxå, fast de där clownerna vet jag inte, för jag vet ej vad det är för något. Är det kanske ett läskigt djur, eller är det nåt roligt man kan äta. MEN...nyfiken som jag är så svarade jag mamsen: JAAAA, MERA! MERA!

Så, mamma tackade ja och mamma körde mig i vagnen från vårt hus in till stan. Mamma hade bestämt träff med Åsa o Philippa innan, så vi alla prom in till stan. Vi barn sov o mammorna babblade och fick lite motion. Mamma hade planerat in detta med min sovstund, så jag kunde vara pigg när cikusen började. Det blev superbra!

Vi mötte upp Susan, Daniel, Leo och Linus på Heden inne i stan. Där stod ett STORT tält på marken. Inte så litet som mitt prinsesstält hemma, utan ett JÄÄÄÄÄÄÄTTTTEEEEESTOOORRRT tält. Det skulle nog ta ett helt år för mig att gå runt det tror jag. Jag gick bara en bit jämte det, så jag inte skulle kunna komma bort. De hade några hundar där, som var i en liten inhägnad. De skulle in o uppträda senare sa mamma. Oj, vad spännande det lät.

Väl inne i cirkustältet så var det supermånga folk där, barn och föräldrar och mormor- och morfarliknande folk, sånna där lite äldre ni vet. Det var spännande och det var mörkt där inne. Det lös ett mystiskt rött sken från scenen, som även kallades "manegen" sa Susan till mig. Hmmm, skumt namn, men roligt. Vi satte oss ganska högt upp för att kunna se bättre. Jag satt i mammas knä och när allt började så hängde det en tjej i ett rep ovanför marken. Undrar om hon hade fastnat. Hon gungade hit o dit och sen gjorde hon lite gymnastiska rörelser med repet i luften. Hon såg ut att kunna "slå knut på sig själv", hörde jag en gubbe framför mig säga. Det tyckte jag lät kul, så jag klappade händerna när alla andra gjorde detta. Hon där nere i runda manegen var duktig på det hon gjorde - att "slå knut"...thi hi....

Sen kom det in massa hundar som hoppade upp o ner och genom ringar och upp på hyllplan liksom. De var supersöta. En gubbe i mitten sa vad vovvarna skulle göra o vovvarna gjorde detta såg det ut som.
Jag klappade händerna och skrattade nu oxå, för de var såååå söta vovvarna. Mamma klappade oxå händerna.

Efter detta så kom det in HÄSTAR! Många olika färgade hästar, och de gjorde lite olika snurrar och gick ner på knäna och sånt där fint som de gör ibland. När alla hästar gått ut, så kom en annan häst in. Den såg ut som Pippis häst. Den var trött, så den la sig på en säng som stod där på marken i manegen. Ägaren hade lagt sig ner innan, så nu låg de jämte varandra. Mysigt såg det ut att vara. Hästen var så smart, ungefär som jag är, att hästen tog tag i täcket, med sin mun, och drog det upp mot hakan, så det blev varm och skönt. Mmmm....vad mysigt! Jag skall nog oxå göra så med mitt täcke när jag ska sova sen. Jag lägger ju ibland täcket över ansiktet, eller min gosekatt över ansiktet. Gillar detta tror jag, för ibland vill jag ha det så. Ibland sover jag på helt olika sätt; snett, rakt, på magen, på knäna nästan, ut med ett ben, på alla gosedjur, under alla gosedjur, under kudden... o.s.v. Hihi... Mamma har tagit kort på mig när jag sover och ser rolig ut i alla mina olika ställningar...men det kan du inte se här, utan det kan du läsa om i en av länkarna här, där det står "Felicias olika sovstilar"! (den kommer inom kort att göras)

Åter till cikusen nu.
Jo, det kom in massa katter oxå. Söta de med. 
Sen, jo sen serru, jo då kom CLOWNERNA. De var skojsiga och busade med massa vatten och hinkar och de ramlade och ramlade, hit och dit, och dit och hit, och huller om buller. Jag tror dock att jag gillade hästarna, hundarna och katterna bättre. Mamma sa att när man blir lite större, så gillar man ofta clownerna mycket mer.
Det var massa barn jämte oss som skrattade åt clownerna...så...mamma hade nog haft rätt - IGEN! Hihi..

Det blev en paus oxå, och då fick man gå ut o titta lite närmare på hundarna i den där rastgården liksom. Jag gick jättenära o jag klappade en av hundarna genom stängslet. Den var fin och ljusbrun. Sen gick vi runt lite till på området och efter en kvart så gick vi in igen och såg vidare på cirkusen. Jag blev lite rastlös efter ett tag, men det var ändå ok. Mamma höll mig på humör och vi klappade en hel del när det var klapp-dax. Det blev jättevarmt inne i tältet så mina kinder var som rosa bollar...hihi...och mamma svettades på ryggen och även under bh-n sa hon till Susan. De skrattade tillsammans då. Undrar varför. Jag skrattade oxå då.

Snip snap snut, nu var cirkusen slut! Jag hade jättekul och mamma var jättenöjd med mig o hur det hade gått där inne. Det var en lagom trevlig cirkus och det vill jag gärna gå på igen. Tack SNÄLLA Daniel och Susan för att vi fick gå med. Nästa gång kanske vi kan få ge ER något som tack. Den som väntar på nåt gott...får vänta lite till, för det blir inget just nu av den varan. Hihi...

Foton från cirkusen kommer vad det lider....

Kram o tack igen för en roligt tokig dag, med en helt ny upplevelse. Får be mamma visa lite foton o filmklipp därifrån så jag kanske kan komma ihåg detta lite bättre.
Sov gott alla.
Mysplutten


Många lekparker

WOW, vad många lekparker det finns! Ingen är gladare än mig!!! Jippieeeee!
Precis vid mitt hus så finns det en hel skolgård och där är 2 st rutchbanor som man kan åka ner i. Den ena så har mamma åkt ner för, med mig i knät. Men efter några åk där så fick jag sitta precis jämte mamma och hon höll i mig lite, och så åkte vi ner. Iiiiiiiihhhhhhh.....vad det kittlade i magen. Såååå roligt!!!!

Man kan gå runt i sanden där med och vila på marken och leka med sanden o småstenarna. Mamma har köpt en spann och 2 spadar som jag kan leka med. Vi har gjort kaka med sanden, fast bara små sånna. Jag brukar riva ner den så fort den är klar. hihihi... Det blir nog att vi gör större sandslott senare har mamma sagt. Coolt!

Här är lite foton från då jag var i lekparken och lekte. Det finns en stor och rolig gunga där med. Jag gillade den första gången jag var där men andra gången gillade jag den inte. Ibland verkar det som om jag bara vill testa massa saker en gång och sen är jag nöjd och vill ha nya utmaningar...säger mamma. Hmmm...tja...vad ska jag säga om detta....joooo, att det nog stämmer. Jag har tex badat 3 gånger i en simhall nu och sista gången jag var där så ville jag bara bada i vattnet en liten stund. Sen ville jag hellre gå runt och kika hur hela byggnaden såg ut inne vid bassängerna. INTE ner i vattnet sen efter en halvtimme på land. hihi...men det var ju en lyckad dag ändå tyckte vi båda. Jag är "nyfiken i en strut" säger mamsen ibland...och det låter som om det är roligt att vara en strut. Hej då...och klart slut! :)

Mysplutten


Som Silvia säger mamma

Jag vet inte vem Silvia är men jag liknar henne säger mamma...när jag vinkar.
Jag vinkar till många och inte bara till många personer utan till många grejer och djur. Mamma tycker det ser såååå urgulligt ut när jag gör detta. Läs här vad jag kan vinka till:

1. När vi är ute med barnvagnen så kan jag vinka när jag ser en fågel uppe i himlen. Jag vinkar mot den och hoppas den ser mig där uppifrån.

2. Jag kan även vinka till en burk med mat. Mamma undrar vad jag håller på med och hon små-ler då :0)

3. När jag lagt ner min nakna lilla favvodocka i sin lilla docksäng, så kan jag sitta jämte och vinka med små små rörelser, och prata och säga hej. Detta ser oxå så gulligt ut att min mamma nästan smälter säger hon. (det vill jag inte att hon ska göra, för då försvinner hon ju...som snön smälte bort för några veckor sedan).

4. Jag kan oxå vinka till personer jag möter ute - gamla och unga, sånna jag känner och sånna jag inte känner alls. Många gamla tanter jag vinkar till blir sååååå glada och ler och vinkar tillbaka och småpratar med mamma. Undrar vad de pratar om. Kanske min teknik i handleden...hmmm... :=)

5. OCH...när jag skulle lägga mig igår kväll så vinkade jag till en tröja. Mamma trodde att jag ville vinka godnatt till en nalle som stod på en hylla bland mina kläder, men när hon tog fram nallen så viftade jag bort den och fortsatte vinka mot en tröja. Mamma tog upp den och gav mig den. Jag vinkade till den och småpratade med den. Hmmmmm....är detta normalt tro....tänkte nog mamma då kan jag tänka mig. hihi.... Jag gillar att vinka till mycket och jag kommer nog fortsätta med detta ett tag till. Andra runt omkring mig verkar oxå tycka att det är kul o mysigt, så varför ska jag sluta då! :0)

Nu dax att nana...för i morgon ska jag ha en heldag med mamma. Undrar vad hon planerat in...säkert nåt trevligt, antingen ensam med mig, eller i någon park ute, eller med någon annan hon känner. Min kompis Gabriel blir det nog inte någon träff med, för han har fått vattenkoppor. Jag vet inte vad det är men han vill ha dem för sig själv sa hans mamma och han vill bara vara inomhus med dom där kopporna. Hoppas det är bra att ha sånna. Jag vill nog oxå ha sånna sen. Ska höra med mamma om hon kan köpa detta.

Gäääääsp. God natt alla vänner som jag känner.
Mysplutten


Badbus inne på Klitterbadet i Falkenberg

Tjoooohoooo va sköj att få bada med moster och mamma! Nu har jag badat i en jättecool bassäng för barn. Det fanns massa olika pyttesmå rutchbanor och det sprutade vatten från träd och olika djur i bassängen...och det fanns en slags liten bubbelpool med...och en ratt man kunde snurra på...och en kikare. Det var stjärnor på botten som man såg genom vattnet när man gick där. Jag kunde gå själv där och det var massa andra barn där oxå. Jättekul var det. Vi plaskade och hade det kul där ett tag och sen gick vi till en större bassäng. Där var det oxå jättekul. Mamma o moster drog runt mig i vattnet och jag fick sitta i en slags gummigrej och det var roligt. Det fanns en boll där med som vi lekte med. Tjoooohooooo!!!

Sen gick vi till en annan bassäng, fast vi passerade en jättebassäng på vägen dit. Den jättebassängen var det folk som simmade hit och dit hela tiden. Inte så många som lekte där i. Många vuxna var det där i. Den som vi gick till var längre bort och man gick in via en dörr dit. Det var en jättevarm bassäng och det var lugnt där inne. Mamma älskade denna bassängen mest tror jag. Hon gillar värme! Vi var där en stund och sen gick vi till duscharna och duschade. Det var oxå kul. Sen blev jag lite trött, för det kan man bli av att bada sa mamma och moster. Jag blev torr och moster klädde på mig och vi gick ut till bilen och åkte hemåt för att äta lite lunch. Efter detta så lekte jag med katterna igen och mamma plockade ihop alla grejer hon tagit med hit till mig o henne. Efter någon timme till så åkte vi hemåt igen. Pappa ville ha bilen och jag skulle sova sa mamma. Hmmm...jag ville inte sova i bilen, så jag väntade läääänge innan jag gjorde detta...hiih...

Detta var en supermysig helg hos moster, så det gör jag gärna om. Tänk ifall jag var lite större, då kunde jag åkt tåget dit själv och moster kunde hämta mig vid tågstationen. Hmmm...jag skall höra med mamma om jag kan få göra detta nästa år. Då är jag ju jättestor ju.

Tack SNÄLLASTE moster Eva för att jag fick bo hos dig o din familj o katter. Jag ÄLSKAR er allihop!

Nu är mina fingrar trötta av skrivandet så jag slutar skriva nu. Snart skriver jag något igen...och jag skall lägga in några bilder från resan här i Falkenberg oxå.
Hej då.
Mysplutten


Hos min moster Eva, min kusin Mattias och 3 katter

Nu har jag haft en JÄTTEROLIG HELG! Mamma fick låna pappas bil och hon körde ner oss till mammas syster, som är min moster. Hon heter Eva, men det vet ni nog redan hoppas jag. Hon är några år äldre än mamma och hon har massa kloka råd och tips som mamma försöker förstå sig på. Mamma är lite feg ibland, med tex att våga ge mig stora matbitar, och med lite andra saker... Ska inte avslöja min mamma nu, så jag säger inget mer. Min mamma är i alla fall den bästa mamman i världen...för mig. Och jag ÄLSKAR henne för hon är MIN. Bara MIN mamma! Ingen annan ska få vara min mamma...någonsin.

När vi kom till moster Evas hus så började jag leka med katterna direkt. Nä, det hände nåt annat innan jag gjorde detta förresten. Jo, jag började grina lite. Varför? Jo, för det var min kusin Mattias som öppnade dörren när vi kom, och jag grinade då, för jag är lite rädd för honom. Han frågade mamma varför jag blev så rädd, men det kunde hon inte svara på. OCH...det kan inte jag heller. Kanske jag vet det när jag blir lite större. Jag var inte rädd för honom senare i alla fall, men jag vågade inte gå in i hans rum i alla fall, utan jag stod lite utanför och små-kikade lite. Läskigt rum, mörkt.

Eva kom dit sen från sitt jobb och då kramades vi. Jag kände igen henne och jag gillar henne mycket. Katterna gillar jag med. Gick efter dem hela tiden. Hon har 3 st och de är lite blyga ibland, så det är kul att gå efter dem. När jag är nästan nära dem, så brukar de gå iväg. Och då....ja då skrattar jag oftast. Detta är JÄTTEKUL! Ibland gömmer sig katterna under mosters säng, eller på en stol i vardagsrummet eller i köket. Då tittar jag på dem och vinkar åt dem och om de rör sig då så skrattar jag ännu mera. Hahaha...roliga katter!

När jag skulle sova sen på kvällen så ville jag inte det. Ville inte bli lämnad ensam i resesängen. Blev helt enkelt lite tokigt arg och grät så det sprutade tårar från mig och jag sparkade "hej vilt" runt i sängen, på väggen, på madrassen. Slängde mig mot sängsidorna och ville verkligen INTE ligga där i. Mamma kom in efter ett kort tag och försökte lugna mig men jag gav mig inte. Hon tog upp mig och med mig ut till henne o moster som satt i soffan. Jag blev nöjd och slutade grina. Fick vara där med dem ett tag till och jag hittade en katt att leka med då. Efter ett tag så var jag trött i ögonen och mamma försökte lägga mig i sängen igen. Det blev likadant igen, så jag fick vara uppe lite mer igen. SEN...3:e gången gillt, efter ett tag, så accepterade jag att jag skulle sova i sängen. Det var nog för att det var ett nytt rum och ny säng som allt var lite läskigt. Men jag sov bra sen i alla fall, förutom ett litet grin vid midnatt. Mamma tröstade mig då och jag somnade efter ett tag.

Dagen efter, på lördagen, så åkte vi till en park, "Vallarna" heter den. Där fanns det massa djur som vi tittade på. Jättekuligt. Getter, tuppar och nåt annat djur jag inte kommer ihåg. De var söta. Som mig nästan tror jag :0)
Sen så skulle vi se på några små rosa fina och gulliga grisar. Vi hittade inte dom utan vi hittade några andra grisar. Det var GIGANTISKA och superläskiga. OCH riktigt rädda blev vi, när en av dem bara liksom skrek till helt plötsligt, och sprang iväg. Mamma och moster hoppade till av rädsla och jag reagerade lite granna oxå, men jag var modigare än dem. Hehehe... Mamma var imponerad då! :)
Sen åkte vi hem och åt lunch. Sen sov jag när mamma, moster o kusin Matte gick ut med mig i barnvagnen till ett varuhus där de bor. Jag sov lite mer än 1 tim då.

Kvällen kom sen och jag somnade som en stock när mamma la mig då. Jag lärde mig snabbt, att det inte var läskigt att sova där...fast jag var mest ledsen igår kväll för jag ville ju oxå vara uppe med moster och mysa.

Nu var den dagen slut...skriver mer snart om morgondagens händelse.
Puss o kram från mig.
Mysplutten


RSS 2.0