Show Kidz!!!

Hmmmm...vad kan detta betyda? Hmmm...???

Jo serni...det är namnet på en liten danskurs som jag började i går. Det var suuuuuuperkuligt! Jag kom dit med pappa i vagnen och mamsen kom dit gåendes med sina båda ben :) Alltså jag körde inte pappa i vagnen utan han körde MIG i den...hihi. Vi gick alla ner en trappa och där tog vi av oss jackan o skorna o mössan o vantarna. Det var jättekallt ute...brrrrr!!!! Och snö fortfarande, som jag gillar :o)

Sen kom det flera andra barn och deras mammor eller pappor och sen kom fröken för dansen, Emma. Hon sa att vi skulle följa med henne, så då gjorde vi det. Hon öppnade en dörr och där inne skulle vi vara o dansa. Jag gick fram till en STOR spegel....kolla så STOR den var...



Jag var blyg och ville mest "scanna av läget" när Emma började visa några olika dansrörelser till musik som hon spelade. Hon tog upp armarna och ner armarna och vi gick runt i en ring. Inte jag, men de andra...hahaha...för jag ville bara sitta kvar tyst på golvet och hålla mamma hårt om kroppen. Jag ville INTE göra som de andra barnen o mammor o papporna.

När mamma ställde sig upp för att gå runt i ringen och göra dansgrejer så ville jag inte stå upp utan ville att mamma skulle bära mig. Snäll som hon är så gjorde hon det :) Hon gick runt o runt, smög, klampade, hoppade och följde det som Emma o de andra barnen gjorde. Jag tyckte det var roligt och jag log stå stort och brett som jag kunde. Jag älskade det! Efter ett tag så orkade inte mamma bära mig mer utan pappa tog över. Jag gnydde lite då men det var så kul att guppa upp o ner när han gick och klampade och smög, så jag skrattade igen. Mamma ställde sig på en annan plats i ringen så jag såg henne lite bättre. Då blev det ännu roligare. haha!!! Jag fick ju se när mamma grejade o dansade på dansgolvet. Det var KUL! Hon såg sååå rolig ut!

Sen skulle vi alla sitta ner och då satt jag med mamma igen och sen kröp vi runt och DÅ ville jag oxå krypa lite. Jag kröp över till pappa, som var mittemot oss, och sen efter en stund var jag vips tillbaka hos mamsen. Jag ville mer o mer vara med och leka me de andra och när en flicka kröp upp på ett lite högre golv (en liten scen kallar mamma det för), så kröp jag efter. Då ville pappa ta ner mig men det ville inte jag, så jag var kvar där lite. hahaha.

Efter en stund tog Emma fram en stor resväska. Hon frågade om någon visste vad det var där i. Jag gick fram direkt och kollade och sa; "inget". MEN...det var visst något där i. Det var sånna där fina små schalar som vi lekt med på Frälsis förskola. Sånna som mamma har blåst mot mitt ansikte. Alla fick en sån och vi skulle gå runt o dansa med den och leka till musiken. Mysigt! Sen skulle vi ligga ner och vila, "avslappning" kallas detta. Det var oxå roligt. Jag låg på golvet mellan mamma o pappa och vi tittade på varandra o småskrattade. Man skulle vara lite tysta men det var ju svårt när man låg så här ;o)

Sen var danskursen slut och vi gick ut till hallen igen och tog på oss ytterkläderna. Det tog lite tid. Vet ni varför? Jo, helt rätt. Det var ju för att JAG ville "spela Allan" och fördröja allt. Springa runt bland massa barn som satt o väntade på sin tur att dansa och massa föräldrar till dem. Några log åt mig för de tyckte nog att jag var urgullig :)
Till slut...puh, sa mamma, så tog jag på mig och vi kunde gå ut i kylan igen. Pappa körde mig hem i vagnen till sitt hus för vi skulle äta lunch.
Mamma skulle iväg och jobba (sa hon, men jag vet att hon inte skulle jobba, för det brukar de säga när de ska lämna mig till den andre...hahaha) Fast jag har "god min" och säger ofta själv "mamma jobba eller pappa jobba", bara för att vara snälla mot dem. Hihi.

Lunch och sen sova 2-3 tim i min stora säng hos pappa och sen leka igen. Det är livskvalitet det!

Sov gott. Det ska jag :)
Kram Felicia


SNÖ!!!! och PULKA!!!

Attans va sköj det var att åka pulka!!!



Det kom jag inte ihåg riktigt från förra året! Mamma och pappa var ute med mig då och drog runt mig i min pulka. Det var kul då oxå vet jag, för det har jag sett på foton från då. Om ni väntar lite här så ska jag kila o se om jag hittar de fotona i min andra dator, så får ni själva se hur jag myser i pulkan.

Jag har ju 2 st datorer hemma hos mamma och några foton är i den andra som jag inte skriver i just nu. Undrar om jag kommer ha 3 datorer när jag är 3 år, och 40 st när jag är 40 år! hihi. Men min mamma har inte 40 st nu (vad jag har sett i alla fall, men hon kanske gömmer några så inte jag ska hitta dom...hmmm... men mamma då!!! hihi)

I alla fall så gick mamma ut med mig i söndags och åkte pulka. Det hade snöat dagen innan och det var den första snön på hela vintern berättade mamsen. SÅ VITT DET VAR UTE! Häftigt! Jag vet hur vit ser ut nu nämligen och även röd, blå, grön, gul, och ibland lila. Jag brukar blanda ihop lila och rosa och igår sa jag vit färg till en svart färg. Mamma visade mig hur olika de färgerna är och då såg jag ju att det INTE var samma färg. En är mörk och en är ljus, men det förstod jag inte riktigt vad hon menade. Kanske om jag får en glass, så förstår jag :)

Ni får vänta lite nu då, tills jag lägger in några gamla kort från förra året då jag åkte pulka. Jag skall be mamma visa mig hur jag gör och då får hon hjälpa mig med att lägga in de andra korten från i helgen då vi åkte oxå. De sitter inne i kameran nu. Jag har letat både fram o bak på kameran men jag hittade inte knappen för att få ut bilderna. Hmmm...skumt va!!!

Må så gott nu. Dax att äta mellanmål. En macka o lite mjölk blir det då.

Kramar i många många påsar till Er...från Mig.
Felicia 


Äntligen DAGIS igen!!!

Nu har jag varit borta från dagiset några timmar, eller dagar, eller veckor. Jag vet inte hur man vet hur länge sen jag var där, men det känns som länge sedan i alla fall. Jag har inte varit där o lek med mina kompisar för jag har varit i norrland och lekt med mina kusiner ju...och med farmor och farfar. Det har varit roligt. Men nu när jag varit på dagis några dagar så är det oxå kuligt.

Mina fröknar säger att de tycker att det är underbart att jag är tillbaka igen. Jag tycker det med. Jag gillar dom jättemycket. Vi brukar börja morgonen med att äta frukost tillsammans. Då brukar jag sitta i en hög stol och ibland är det bara jag och fröken och ibland är det några andra kompisar där. Emil ibland och Daniel ibland och Meija ibland och några andra ibland. Vi brukar äta smörgås och dricka mjölk. Ibland äter jag flingor med mjölk - det är oxå gott. Jag har ost på smörgåsen några gånger.

Ville bara skriva till er och berätta att jag saknat dagis.

Tjing-tjong, ding-dong :o)
Kram från mig...Felicia


Baka me mamma...jippie va skojsigt!

Nu har jag varit hos mamma en hel vecka och vi har lekt och myst och byggt pussel och badat i badkaret och busat och bakat sockerkaka, en mjuk pepparkaka kallas det visst. (jag fick även äta en hård pepparkaka, som jag och mamma hade bakat innan jultomten kom. Den var god och det var lite rosa hårda färgklickar på som jag tycker om extra mycket). När vi skulle göra den mjuka pepparkakan så fick jag hälla i ett pulver från en liten låda, i en skål, och sen fick jag hälla i vatten där i skålen.

           

       

Det var kul!
Sen fick jag röra om där i, med en sked så det blev liksom geggamojja.

       

Efter en liten stund så tog mamma fram en maskin med sladd som hon använde o rörde runt ännu mer med.

      

Jag fick pröva att hålla själv men jag gillade inte när det liksom surrade från maskinen, speciellt när mamma höjde så det lät ännu högre, så jag gick ner från stolen och gick ut från köket. Jag blev rädd. Ända sedan jag var liten så har jag ju inte tyckt om när mammas dammsugare låter och surrar. Eller när mamma har gjort goda smoothies i en annan maskin som låter massa surr. Så det är därför jag blev lite rädd tror jag. 

MEN...sen kom jag tillbaka och då fick jag skaka på en plåtgrej som mamma kallade för sockerkaksform. Hon hade lagt i smör och massa brödsmulor där i. Knepigt. Jag skakade runt allt lite och sen hällde mamma i den geggamojjan som vi rört runt med surrmaskinen.

       
Sen ställde vi in den i ugnen och mamma tog fram en liten rund tomatklocka. När den skulle säga "Rrrrrrrr" sen, så skulle mamma ta ut plåtgrejen ur ugnen och då skulle allt vara klart att smaka på. Jag längtade redan innan tomaten sa Rrrrr. Så när mamma gick ut från köket en liten kort stund så tog jag ner tomaten och snurrade på den så den sa Rrrrr!!!!  Mamma sa "Nej!"...och jag fick snällt ställa tillbaka den på bordet igen.

Mamma gav mig en en av de där maskingrejerna som hade snurrat runt i geggamojjan och sa att jag fick smaka på geggan som satt på dem. Jag gjorde det. Mmmm...

Sen gav hon mig en lång plastgrej oxå och på den fanns det lite mer SMET, sa hon. Jag fick slicka på den oxå. Jag gjorde detta och det var....MUUUUMMMMSSSSSIGT!!! Nog något av det godaste jag smakat på tror jag. Det kom sån smet på min näsa och haka och hela kinden, sa mamma...hihi. Jag fick lite till att smaka på. Sen tittade jag in i ugnen för att se på sockerkakan i plåtgrejen. Jag rörde inte ugnen för den är varm. Aj aj kan det kännas om man rör den.

När kakan kom ut ur ugnen så skulle den vara kvar i plåtgrejen och bli inte varm. SEN skulle jag få smaka sa mamma. Jag och mamma gick in i mitt rum istället och vi skulle sova lite då. Jag låg i min säng och mamma låg på en madrass nedanför på golvet. Hon får inte ont i ryggen då, sa hon, för förut fick hon det när hon låg på bara några filtar. Jag gillade att somna när mamma låg på golvet, men jag vill inte att hon ska få ont. Då brukar jag blåsa på mammas rygg och sen pussa på den...SEN är den bra igen! När jag har ont eller slagit mig, så gör mamma så på mig med. Mysigt va!

Nä, hej då, nu ska jag äta av den mjuka sockerkakan med mamma. Vi ses snart igen. Hej då alla.

Kramis från Felicia


Äntligen få mysa med min mamma igen :0)

Ja, jag hade saknat henne, för hon var kvar i Göteborg när jag var i norrland med pappa. Det var jättekul att vara där uppe i norr men oxå kul att få komma hem och träffa mamma igen såklart. Mamma hämtade mig o pappa på flygplatsen och då....
SPRANG JAG FRAM OCH HOPPADE UPP I MAMMAS FAMN OCH KRAMADE HENNE LÄÄÄÄÄNGE!
Mamma blev ledsen och grät lite. Hon var inte ledsen på riktigt sa hon, utan bara såååå glad att se mig igen. Hon släppte mig nästan inte från våran goa kram, men det gjorde inget....för jag ville inte släppa henne heller :) Min mysiga mamma är den bästa mamman i heeeela världen, för det vet jag :)

Sen åkte vi hem med pappas bil och hem till mammas hus. Jag gillar att åka bil för då ser jag både mamma och pappa. Mamma sitter bak och tar dessa korten på mig. Kul!

        

        
  
Många kramar från oss alla, mamma, pappa och lilla jag, Felicia. 
Nu är jag hemma där jag hör hemma igen och snart ska jag till dagis och leka med mina kompisar oxå. Men först hem till mammas hus och mysa med henne, och kramas, och läsa bok, och dricka välling, och sen sova! Tjooohooo! I min säng i mammas hus.

Men titta här. Mamma har gjort om lite i mitt rum. WOW.



Hon har köpt en ny matta...och en ny gardin. Jag ser ALLT, så det går inte att gömma nåt för mig mamsen. Hihi... Jag ÄLSKAR mitt rum! Och alla mina saker i rummet, för de är mina.

Jippie, vad glad jag är nu :)

Hej då och natti natti alla.
Kram Felicia


GOTT NYTT ÅR ALLA!!!

Hipp hipp hurra! Nu är det ett nytt år!

Haaarreeeenäääran nya året!



Kram Felicia


Nyårsresa till norrland me Pappa

Några dagar efter att jag träffat tomten så körde mamma upp mig o pappa till Landvetter, där ett flygplan stod o väntade på oss. Det var dags att ta flyget upp till farmor, farfar, farbror, faster och kusinerna igen. De är alltid jättespännande att flyga, och denna gången var det lite extra pirrigt för det blåste storm hemma i Göteborg, så planet vinglade ganska mycket när vi lyfte.

När vi kom fram så åkte vi taxi med farmor å farfar till deras lägenhet. Allt var superroligt hos dem. Vi åt god mat och lekte alltid med nya skojiga leksaker. Många häftiga böcker fanns med, som vi läste tillsammans :)

Det bästa var när vi gick ut och åkte pulka, eller rättare sagt...det var JAG som åkte och DE andra som drog mig. hihi.



Det var så roligt att jag blev jättesur och grät och skrek när vi skulle gå in igen. Jag ville ju fortsätta åka flera timmar till ju ;(

Vi besökte även mina kusiner och deras mamma och pappa. Jag och pappa åkte tåg dit och hem. Jag var snäll och söt och passade på att sova lite på resorna fram och tillbaka. Vi åkte snowracer några gånger, och då fick jag sitta på en sån med pappa och mina kusiner satt i en annan sån. Kolla här va coolt detta var...



Sen busade på som vanligt när jag hälsar på mina kusiner. Vi såg på lite tv ibland oxå, lite tecknat. Jag satt jämte Ebba en gång och det var mysigt. 

               

Vi firade nyårsafton med något de vuxna kallade "3-rätters middag" och detta betyder att man äter MASSA mat i olika omgångar (mums!) Anna och Mattias mådde nog inte riktigt bra när de skulle lägga upp maten, för de hade lagt upp maten I ETT GLAS, se här nedanför. Man ser lite av farbror Mattias glas med maten i. Jämte sitter min fina kusin Emmy som DRICKER från sitt glas...som man ju oftast använder sitt glas till ju :)



(Jag tyckte det verkade lite tokigt att ha maten I GLASET, men ingen annan sa något, så jag låtsades tycka det var coolt jag med. Undrar om min mamma skulle tycka det var lika coolt om jag skulle lägga i mina köttbullar i mitt glas hemma, och lägga i min pasta där oxå. hihi. Ska nog testa detta när jag kommer hem). 

Söta kusin Ebba satt oxå vid bordet men varje gång min pappa tog ett kort på henne så lyckades hon blunda, se här...hihi.

       

Efter middagen med alla tallrikar och glas som alla hade ätit och druckit från, så satte vi barn oss i soffan lite och vilade. Jag fick sitta i mitten. Och eftersom jag har "myror i brallan" (säger min mamma) så satt jag liksom lite längst fram. Jag brukar gå upp och ner från soffan en del hemma, för att göra en massa grejer...hihi... men här hos mina kusiner så sitter jag nog still lite mer och längre stunder, eftersom jag vill göra lite som dom. MEN...IFALL jag vill gå ner en sväng så är det ju bra att sitta lite längre fram mot kanten, hihi. Jag tycker faktiskt jag ser lite cool ut på fotot här nedanför...eller???



När jag sov senare den kvällen så tyckte jag mig höra hur det skålades där uppe på övervåningen. Jag vet inte om Emmy å Ebba var vakna eller om de oxå hade somnat. Jag hörde även
många smällar och pang pang - tror det var nyårsraketer - inget spännande, så jag fortsatte att sova ;-D

En dag åkte vi till äventyrsbadet. Det var hur kul som helst!!! En stooor byggnad med massa spännande badbassänger. Vi busade, "simmade" och hade det mysigt där i några timmar. Sedan drog vi till MAX å käkade hamburgare. De är mycket godare än MC Donalds å Burger King sa alla, och jag håller med. (Min mamma håller inte riktigt med, men hon har sagt att jag ju får tycka och känna det som funkar bäst för mig, så just nu tycker jag om MAX bäst)



Hela resan till norrland å mina kusiner var toppen och alla är så snälla mot mig. Det är nog för att jag är så söt :o) Jag hoppas att vi ses snart igen för jag ÄLSKAR ER ALLA där uppe i norrland, mina fina släktingar. Tack för att jag och pappa fick bo hos er i era fina hus. Ha det så bra alla ni goaste av goa kusiner och farmor och farfar och farbror och faster. Ni är det allra bästa norrlänningar jag känner.

Puss o kram
Felicia


Julafton...IGEN :)

Ja, du läste rätt. Dagen efter riktiga julafton så skulle vi åka till min farbror Anders hus och träffa tomten och hela mammas familj. Då passade vi på att fira julafton igen! Jippie! Jag blev jätteglad!

Mer....kommer...


RSS 2.0