Bröllopsyra på tvn

Igår gifte sig vår Kronprinsessa Viktoria, med sin blivande prins Daniel.
Här är hur de ser ut. De är glada båda två. Vad roligt! Jag skall nog med gifta mig om man är så glad då.
 
Kram Myspluttan

När jag och Philippa sov...inne i Borås Djurpark

...ja då såg mamma och pappa och Åsa några fler djur inne i djurparken. Bland annat såg de Pingviner. Jag fick se dessa i kameran när jag vaknade istället, så då missade jag inte så mycket ändå ju. Bra!
De hade köpt varsinn glass då oxå...de små gottegrisarna...hahaha... Men de kan gott få äta nåt sånt gott ifred någon gång, utan att vi barn ska studsa upp och ner och vilja ha oxå. De var därför väl värda sina glassar! :0)

Bilder på Pingvinerna...kommer snart...


Tjingeling från mig

Mysplutten


Till Borås Djurpark :o)

Mitt första riktiga djurparksbesök gick till en liten stad en bit från där jag bor - Borås. Mamma, pappa och jag gick till en buss som Frälsningsarmén hade fixat fram till barn o vuxna. Jättesnällt. Frälsningsarmén har en öppen förskola som jag varit på massa gånger och där har vi både lekt och sjungit varje gång. Mitt favvo-ställe. Så nu är det sommarlov där så vi kan inte gå dit mer. De ordnade denna resan som en liten avslutning därför och Philippa och Åsa åkte oxå med. Och Elliot, Christina o Håkans son. Elliot var med i föräldragruppen som träffades när jag fortfarande låg i mammas mage. Jag vet inte om Elliot låg i sin mammas eller pappas mage, men nu är han ju ute i friska luften som mig o Philippa i alla fall.

Det tog ungefär 45 min att åka dit till Borås. Vi satt längst bak i bussen. Det var coolt. Vi klättrade runt på buss-säterna där och jag var lite förkyld så jag snorade lite på ena stolsryggen...hihi. Mamma tog bort det så gott hon kunde. Sen fick vi en lite bit banan av Åsa och då kletade vi lite med den oxå (jag o Philippa allstå), så då fick våra mammor försöka ta bort lite klet då med. hihi.
Det var kul att åka buss. Massa  träd utanför fönstren och massa bilar bakom bussen, i fönstret. Jag såg en annan buss en gång och vinkade till den. Vi fick sitta på varsitt säte, jag o Philippa, så vi satt jämte varandra. Jag kröp upp i mammas knä ibland o i pappas ibland, men mest satt jag jämte Philippa.

När vi kom fram så såg vi massa olika djur. Bisonoxe, zebra, grisar, fåglar, randiga djur i mörkbrunt, kossor, hönor m.fl. De sprang eller gick omkring på en jättestor äng. Det måste ta minst ett år att klippa den ängen.


Efter ett tag såg vi även apor. Några var utomhus och hängde i rep eller klättrade i träd. En stor babian klättrade upp högt högt i ett träd. Det var läskigt. Den var ju så stor. Några som stod jämte mamma var lite oroliga att trädgrenen skulle gå av och att babianen skulle kunna ramla ner. Han var sååååå högt uppe och stod och höll i en gren som om han ägde hela Borås Djurpark. "Vilken pondus han har"...sa en dam. Undrar vad hon menade med det... kanske "vilken fin tröja han har"... eller "vilken kompis han har". Hmmm


Sen såg vi mina kära vänner ELEFANTEN och GIRAFFEN. Elefanterna såg jag på avstånd, flera stycken, men när vi var ganska nära dem så gick de iväg åt helt andra hållet. Synd. Men giraffen var precis jämte mig nästan. WOW vad lång hals de hade och vad fina de var. De åt lite på gräset för de var nog hungriga. Jag blev med hungrig då. Efter ett tag så stannade vi och tittade på lejonen och de var jättestora och håriga. Sen satte vi oss med många andra från bussresan, på gräset och skulle äta lite lunch. Pappa hade med sig en burk med mat till mig som jag nästan åt upp. Sen fick vi smaka på bulle och morotskaka som mamma bakat. Mmmmm...både bullarna o kakan var goda. När vi satt där med Philippa oxå, så var det något djur som sa Bääää....Bäää. Då var det massa lamm där bakom ett stängsel. Jag o Philippa gick dit direkt och tittade på dem och sa Bääää tillbaka till dem. Det tyckte nog djuren var roligt för de härmade oss då och sa Bäää tillbaka till oss! Hihi :)

Efter maten så såg jag Tina, hon som sjunger på Frälsis när vi är där. Åh vad hon hon är mysig. Jag kryper ibland upp i hennes knä när jag är där...thihi... Hon är såååå glad och snäll mot ALLA barn och föräldrar där. Hoppas jag kommer kunna träffa henne någon mer gång efter sommaren. Jag skall ju börja dagis snart så då hinner jag inte vara där Tina är ju. Tråkigt tycker jag, men så måste det tyvärr bli säger min mamma :(

Jag somnade i min vagn, men vaknade igen efter 45 min. Då hade det börjat regna. Det var fint när jag somnade ju. Skumt! Undrar vem det är som häller vatten på oss uppifrån. Undrar om de har en sån där vattenkanna där uppe i himlen, en sådan där som mamma har hemma, och sen att de häller massa vatten ner på oss på marken.
Det var läskigt med lite vatten på mina fingrar. Jag kan bli lite grinig ibland så fort det kommer en liten liten matbit eller vattendroppe på mina händer. Inget att bry sig om säger mamma då, att det är ok att det är lite mat på fingret. Att jag kan slicka på fingret. Ibland gör jag det men ibland vill jag inte och då kan jag bli lite gnällig.
Just idag är jag genomförkyld oxå så det är extra känsligt med saker jag inte gillar då. Jag blev lite grinig några gånger i onödan idag måste jag erkänna, men det är inte lätt att bara vara 18 månader och att kunna hantera hur jag känner det. Och jag kan ju inte säga vad det är som stör mig, för jag kan inte prata så bra ännu ju. Så förlåt att jag varit lite väl grinig och gnällig i 2 dagar nu. Jag är lite sjuk ser ni. Hoppas bli bra så fort jag kan.

Mamma däremot, hon var jättehes idag. Jag hörde knappt vad hon sa. Hon hostade massa och jag härmade henne då. Det var kul. Host! Host! Hon har jätteont i halsen och det är ju mindre kul. Hoppas hon blir bättre snart.
(hörde av pappa när jag kom hem att hon hade feber. Bra att jag skulle sova hos pappa då, så hon får vila i fred i natt och i morgon).

Hela dagen var fantastiskt rolig och det var många kul djur och upplevelser. Dit åker jag gärna igen. Det är ju ganska nära dit oxå ju. Nu är jag själv trött och lite snuvig så jag skall få lite välling och sen sova. Skriver här snart igen när jag gjort något som jag vill berätta om för er. Må så gott och hälsa de jag känner som oxå kanske vill läsa om mig och mina strapatser...

Kram kram
Natti natti
Mysplutten


Liseberg - vilket jättekuligt ställe!

Ja hur skall jag kunna beskriva Liseberg. Med ETT enda ord kanske, så blir det:

SUPERDUPERHÄFTIGCOOLIGTROLIGTSPÄNNADEPIRRANDEMYSIGASTEFANTASTISKTTOPPENROLIGASTE

Oj vad jag blev glad när vi kom dit. Massa andra barn och folk men inte så många att vi behövde stå i köer. Mamma...kommer mer här snart...plus foton :)


Ny leksak som jag tycker om JÄTTEMYCKET!

En sån här har ni inte eller???





Det har JAG! Jippieeee!!!! Jag klämmer på den heeeeela tiden! Älskar den!

Mysplutten


Mer bilder från Sveriges Nationaldag

Se va söt jag är med min flagga :)

Badat!!! Plaskat!!! Lekt!!! Dansat!!! Hoppat!!!

Ja, ni ska bara veta vad massa kul jag gjort denna helgen. Oj oj oj...se här:

Tjoohooo! Jag har fått ett paket på posten!

WOW! Ett kuvert-paket med mitt namn på. Och mammas namn oxå. Spännande.



Mamma o jag öppnar det därför tillsammans såklart. Vill ni veta vem det är som skickar det fina bruna kuvertet? Jo, det är mina kusiner i norrland. Åh, vad kul det skall bli att se vad som finns i paketet. Om du väntar lite...kanske du kan hämta en glass så länge och äta på...så ska jag snart få upp det grejerna som ligger i.

Sådär ja! Coolt! Min röda lilla docka som jag glömt hos Ebba o Emmy. Åh, tack. Jag älskar ju den!





Sen..."va e de dä" (som för övrigt är mitt favorit-uttryck nu)! Jo, en teckning som Ebba målat. Superfin!
Och sen...en teckning till...och en till...kolla här...

       

Jag lät min lilla gosedocka se på teckningarna som kusin Ebba målat. Hon blev jätteglad för det. Och jag blev oxå superglad. Tack snälla goa Ebba. Vad fint du målar med målarfärger. Du får visa och lära mig det när jag hälsar på er nästa gång. 

        

Sen så hade Emmy ritat en superfin teckning där hon ritat sin nya cykel som hon fått. Åh, vad fin den är! Jag förstorar den lite så ni kan se texten hon skrivit så fint på teckningen till mig. Tack snälla Emmy!

      

Min docka fick oxå se vad Emmy ritat till mig. Hon tackar och bockar :o)



En liten bok för mig som mamma kan läsa inför min dagis-start fick jag oxå. Den heter "Monster på dagis". Det är nog min dagisfröken som heter Monster tror jag, men jag vet inte riktigt. Jag får se när jag kommer dit om hon ser ut så som monstren i boken. Spännande!



Ett långt brev låg i paketet oxå, som de skrivit till mig. Myyyysigt! Blablablablablabla står det. Får be mamma läsa det, för jag kan inte riktigt göra det än. Kanske en annan gång om någon dag då jag sovit så kanske jag kan läsa. Här är brevet så kan ni oxå få läsa:

 Är såååå glad att få brev från dem. Ska bli jättekul nästa gång igen som jag får brev. Men tills dess, så får ju JAG skriva ett brev till dem. Hmmm...vad skall jag skriva om....hmmm...kanske om min söta katt som jag älskar att gosa med...hmmm...och om mina fina rosa skor som jag går runt ute med...eller om såpbubblor som flyger i luften när jag blåser på dem.
Får se vad jag skriver när jag har hittat en stund att göra detta. Det är så mycket som jag vill utforska ute nu. Leka i lekparker o gunga o åka rutchbana o klappa hundar o katter o andra djur på olika ställen vi besöker ibland. Det är sommar nu säger mamma o pappa, så jag slipper tjocka overaller oxå och det är ju bra. De är så varma.

Nu ska jag få välling, så nu säger jag god natt. Ses en annan dag. Puss o kram o sov gott alla jag känner. Speciellt Ebba o Emmy. De är mina kusiner från norrland, ett annat land än hisingen.

Mysplutten

 Ps. Mamma fick oxå en grej i paket-brevet. Hon blev jätteglad och bad mig tacka er så mycket när jag ändå skriver i min blogg. Se här vad mamma fick;



Natti natti igen :o)


Jag är 1,5 år idag!

Just det. Hela 18 månader har jag levt utanför min mammas mage nu. Det känns UNDERBART och JÄTTEKUL.

Dagen till ära så åkte mamma o jag med bussen till morfar. Han heter Bengt Algot Janson. Han bor i en lägenhet på våning 2 och han har en stor ballkong, där man kan sitta i olika stolar. När vi kom dit så både ringde och knackade jag på hans dörr. OCH...han öppnade och jag blev jätteglad att han var hemma. Jag fick gå runt hemma hos honom och jag gick in i alla rummen han har. Sen hittade jag en söt docka på hans soffa. Den ville jag ta med mig, men morfar tyckte den kunde vara kvar, så kunde jag leka med den när jag hälsar på honom. Då skall jag åka dit igen i morgon. Om mamma sover så kan ju jag ta bussen själv, för nu vet jag hur man gör. Och jag behöver inte ens låna mammas busskort för jag åker gratis tills jag blir ca 10 år eller nåt sånt. hihi

Vi gick tillsammans allihop en promenad till en liten bondgård i Tuve. Där fanns hästar, tuppar, grisar, getter och MASSA kaniner. De var söta och de satt i burar. Jag försökte klappa en get men lyckades inte riktigt. Men jag matade några med gröna gräskvistar. Morfar hjälpte mig i början för jag vågade inte riktigt göra som han gjorde. Getterna var helt vita och de stod ibland på sina bakben bara. Då blev de längre än mig. Jättestora blev de. Lite läskigt tyckte jag att detta var.

När vi ätit lunch där på gården, som heter 4H-gården i Tuve, så kollade jag in kaninerna lite extra. De var jättesöta men trötta. De låg mest i sina burar och slöade på marken. Vi såg en STOR traktor och den åkte ibland runt med barn o mammor o pappor på flaket. Nästa gång lovade mamma att hon ska höra om vi kan få åka med. Vi gick en promenad därifrån sen, jag, mamma och morfar. Då somnade jag. När jag vaknade var bara mamma kvar. Morfar hade gått hem till sin lägenhet och sin docka på soffan igen.

Jag vaknade när vi var vid dammen i Slätta Damm. Då hade jag sovit precis 1 timme sa mamma. Jag log som vanligt när jag såg henne och sen såg jag att morfar lämnat kvar en annan grej till mig, som jag fått låna av honom. Det var en Lisebergskanin och jag kramade om den i min vagn. Lääääänge. Sen tittade vi på ankorna i dammen och såg en pojke som matade dem med korvbröd. Mamma hade inget bröd med sig denna gång så vi får mata ankorna en annan gång.

SEN...kom Maja dit, med sin mamma Ida och syster Andrea. Vi lekte där vid kiosken. Jag klättrade upp o ner i stentrappan hur många gånger som helst. Jättekul var det :0) Det kom massa hundar dit oxå och en hund klappade jag och en annan hund blev jag livrädd för och började gråta. Den röt till mot mig lite, och mamma stod en bit ifrån mig så då blev det så himla läskigt att jag skrek till o lipade massa och högt. Mamma tog upp och tröstade mig fort så då blev jag glad igen. Höll henne hårt hårt. Min älskade mamsing.

SEN gick vi alla till en lekpark och lekte där i två timmar. Där fanns massa andra barn o föräldrar och jag gungade och lekte med spann o spade och med bollar och blåste på blommor och låg i gräset och gjorde massa andra saker jag ej kommer ihåg. Undrar om det beror på åldern....(så brukar min mamma säga ibland, och jag vet inte vad det betyder riktigt, men det lät bra...hihi)

SEN tog mamma med mig till affären och då köpte hon mjölk och yoghurt till frukosten, för hon vet att jag gillar det. Tack snälla mamma! Hon köpte även en påse chips. Hon skall ha den ikväll lite sa hon, för då är det en fotbollsmatch på tv när jag somnat (hon hoppas jag somnat i alla fall). Sverige - Moldavien i en landskamp, kallades det. Något slags kval till EM. Förstår ingenting av vad detta betyder. Men det gör ju inget, för jag slipper ju både matchen o chipsen, för jag skall ju sova ;)
Jag fick förresten smaka på 3 chips idag av en mamma vid lekparken. Grillchips sa någon. Det var gott! Ville ha mera men mamma sa att det var allt och slut, så då lekte jag vidare. "Vad duktig du är jämt", sa mamma då. Ja, tänkte jag. Vill ju göra mamma stolt!

Så här var alltså min dag idag på min lilla lilla födelsedag nästan. Jag fick en present av mamma oxå. Ska visa på en bild här längst ner när mamma lagt in fotona från kameran. Idag har hon fotograferat och småfilmat många många många gånger, både vid djurparken, vid ankorna, på lekplatsen och vid lekstunder. Ska blir kul att se dessa längre fram i år.
Nu e det natti natti allesammans. Puss o kram och ha det så kul ni med. Jag har haft en superduperkul mini-födelsedag.

Ps. mitt favvo-ord just nu är MAJA OCH MAMMA OCH PAPPA OCH NY OCH MYYYYS OCH BUSS.

Mysplutten


RSS 2.0