2012 - då hände detta!

Här är lite om vad som hände i Sverige o världen under 2012.



Hjälp oss kartlägga magiska minuten:

2012 - 12- 12 kl. 12.12

Skicka ditt foto från kl 12.12 till oss. Bilderna samlas i ett galleri på gp.se.

 

Kl 12.12

Kungs torget:

Saluhallen invigs. Handlarna håller öppet från 9-20, men prick 12.12 börjar invigningsceremonin på en tillfällig scen i anslutning till byggnaden. Underhållning utlovas. Dessutom får handlarna presentera sina utbud på scenen.

Kl 16.45

Götaplatsen:

Världsrekord i Luciatåg. Alla göteborgare inbjuds till att delta i världsrekordförsöket. 3 690 personer måste delta för att ett nytt rekord ska sättas. Alla barn kommer få ett batteridrivet ljus, och vuxna kan köpa ett för 50 kronor.

Kl 18.00

Kungstorget:

Göteborgs Lucia kröns. För 77:e året i rad utses årets Lucia. Röstningen på de sju kandidaterna avslutades den 19 november.

Hela dagen

Bohus fästning:

Vigslar genomförs på löpande band i tornet Fars hatt. Inte mindre än tretton par ska vigas under dagen.

 

22 maj 2012

DOPDAG
ESTELLE





21 maj 2012

Gamla Ullevi:
FOTBOLLSDERBY
GAIS - IFK
1 - 1

Det var en VARM dag och det blixtrade och regnade lite under matchen.
Bengaler i massor lyste upp IFK-klackens läktare.
Totalt sett en underbar kväll, med ljumma vindar och 17.000 pers på arenan :)



10 mars 2012

MELODIFESTIVAL-FINAL

Året tävlande var:



Och den som vann var:



29 februrari 2012

Skottdagen, och alla tjejer får äran att fria till sin kille...eller någon annans kille om de vågar det ;)



23 feb 2012

Då föddes lilla Prinsessan Estelle, kl. 04.26.
Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniels dotter.
3280 gram
51 cm


     







Kalas hos mina goa kusiner i Tuve

Jag har kusiner lite överallt har jag förstått.

I Umeå finns Emmy och Ebba.
I Falkenberg finns Anna och Mattias...fast de bor oxå i Kristinehamn och i Varberg...hihi... där de går i skolan.
I Tuve bor Joakim och Daniel.

Oj vad de bor lite varstans de där kusinerna. Men det är ju roligt att träffa dem. Ibland åker jag tåg, ibland flyg, ibland buss, ibland bil och ibland så prom mamma med mig dit. Inte till Umeå eller Falkenberg, men till Tuve...hihi. Det hade nog blivit jääääätttteeelååångt för mamma att prom ändå dit med mig i barnvagnen ;) Tror inte hon hade orkat det...faktiskt! Har jag sagt att detta speciella ord "faktiskt" är en ord jag gillar och säger ibland...hihi...och ordet "Jajjamen" säger jag med ibland. Då brukar min mamma skratta! HAHAHAHA...VA SÖT DU E´....säger hon då. Så då säger jag ju det gärna igen, så mamma blir glad...och jag blir glad av detta oxå :)

Här är lite foton från kalaset hos Joakim och Daniel, som fyllde 16 och 18 år nu i helgen. Hela min släkt från Tuve o Falkenberg var där, o mina kusiner då med...och morfar :)

Foton på G snart...


Hej hopp...galopp!
Kramis Flisan


Min bästis Linus har fyllt 2 år

Åhhh...min lilla gosevän Linus har blivit 2 år nu oxå.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!


Min mamma åkte dit för att gratta honom, för jag var med pappa på min danskurs just samma tid. Mamma kommer maila över några foton från kalaset snart, och då ska ni få se dem med när jag hinner lägga in dom här på min lilla söta blogg. Jag skall hälsa på Linus en annan dag istället. Då ska han få en MAMSEKRAM. Och hans lillasyster Lina ska oxå få det då. Hon är såååå liten och såååå söt, nästan som mig ;) hihi

Hej hopp...snart kommer fotona.
Må så bra alla.
Kram Felicia


En till Prinsessa har fötts idag!

Nu är jag inte ensam om att vara prinsessa längre...för i morse hörde jag på tv-n att Sveriges Kronprinsessa Viktoria har fått en bebis, på ett sjukhus. Hon fick den av en doktor som heter Lennart sa de på tv-n. Pappan Daniel kom in i tv-n och sa att prinsessbebisen låg så sött på kronprinsessans bröst och vilade. Oj vad det lät sött. Många människor har väntat på att bebisen skall komma och den lilla tjejen nu kommer nog få det bra när den får lite mjölk av sin mamma.

Jag lägger in en bild på Prinsessan när vi får se den. Nu ska bebisen vila och mysa med sin mamma och pappa. Det gjorde jag oxå när jag föddes på mitt sjukhus. Jag låg på mammas mage lite granna, och sen på pappas mage lite granna. Och jag minns oxå att de åt varsin glass då, sent på kvällen. De firade att jag var så söt och att jag äntligen sov just då.

Här är bilden på bebisen...



...och hon skall heta...



De ni´! Hertiginna! hihi...va betyder det tro???
Är jag Hertiginna av Hisingen då?


Här är ett foto på bebisen Estelles mamma och pappa...



Kronprinsessan Viktoria är jättetjock, bara någon dag innan bebisen kom. Och den andra bilden är när bebisen skall åka hem i sin bilstol för första gången. Jag minns det själv som om det vore igår...hahahaha....NOT!!! ;) Killen jämte Viktoria heter Daniel och han ägde ett gym när de träffades. Undrar om bebisen skall träna där när hon lärt sig sitta upp.

JAG åt förresten glass igår, för då var jag hos mammas kompis Ninas hus. De passade en kanin, Mathildas och Emelies kanin "Snufsen". Så jag klappade den och lekte med massa kul saker i Majas rum. Hon hade troll och MASSA smurfar. Och sen när jag o mamma skulle hem, så fick jag en "puttekula" av Maja - en svart glaskula med gula prickar på. JÄTTEFIN! Jag gömde den i min strumpa sen när jag var hemma och när jag letade efter den så hade jag glömt detta, så när mamma letade överallt så hittade vi den inte. Men när mamma skulle byta till pyjamas på mig...DÅ såg hon puttekulan i min strumpa. Hihihi...så tokigt va! :)

Jo, just det ja. Nina o Maja hade hämtat mig på dagis igår, för mamma o pappa jobbade lite annorlunda igår. Jag blev lite förvånad när inte pappa hämtade mig, men blev jätteglad när tjejerna kom. Jag busade o sprang runt i hallen bakom jackor och bakom dörrar, (som vanligt alltså) så det tog nog lite väl lång tid tills vi gick därifrån. hihi. Nina var jättesnäll och när mamma kom dit sen så fick vi äta mat som Majas pappa Mikael hade gjort. Mmmmm...det var mumsigt. Spagetti och köttfärssås. Det var lite starkt, för det var vitlök och nån slags tacosås i sa Nina. Jag åt lite ändå...för att visa att jag minsan kan äta bra. Snällt va!

Kramelikram. Nu är det dagisdax.
Felicia


Herrbesök hemma :0)

När jag o mamma hade ätit frukost så ringde det på dörren. Då öppnade mamma och där stod det två killar som ville komma in och hälsa på oss. Mamma hade sagt att det skulle komma två gubbar och att de skulle gå på toaletten och sen vara i köket lite. Kanske de skulle laga mat till och och därför vara på toaletten först, och tvätta sina händer...som man ju skall innan man lagar mat.

De såg lite roliga ut tycker jag. De hade varsin liten liten mössa på sig och sen hade det några andra konstiga grejer med sig. En lång slang, som om de skulle dammsuga eller nåt sånt med, och nåt annat som de drog in o la på golvet i våran hall. Nästan som ett hjul, med en spretig borste. Hmmm.
De gick in på toaletten o kikade och sen ut i köket. Jag fattade ingenting, men jag log och smilade som vanligt när det kommer gäster och de var jättetrevliga mot oss. Så här såg ena killen ut förresten.



Och den grejen som killen håller i, är den konstiga grejen som de hade lagt på golvet hos oss. Skum grej va! Här är en till bild på grejen...



De hade en stor stege med sig oxå som de klättrade upp på i köket. Sen tryckte de in den där slangen uppe vid taket, i ett hål i väggen och då kom det ut massa smuts. Smutsen ramlade ner på mammas spis och sen bakom den. Killen brydde sig inte om det gjorde det, utan han fortsatte greja i vägg-hålet. Sen när han verkade vara klar så fortsatte han i mammas sovrum i ett nytt sånt vägghål. Han smutsade ner tycker vi och han städade inte upp efter sig där heller. Fy honom! Nu måste mamma flytta en stor och supertung garderob o ta bort allt som ramlade ner där bakom den ju.

Den killen som gjejade på toaletten, han kissade inte utan han städade oxå i ett hål i väggen. Han försökte sitt bästa o städa upp sen. Snäll kille det där :o) Det är sånna jag skall vara vän med när jag blir stor, sa mamma till mig. Hmm..förstod inte vad hon menade men det gör inget. Jag gillade båda killarna idag ändå. De var jätteroliga och snälla. Några gånger skojade den ena av dem med mig och frågade vad jag hette och hur många år jag var. Jag blev blyg då och svarade inte. Jag höll på att titta ut genom fönstret för att se bussarna åka förbi oxå, så jag hade varken tid eller lust att svara...hahaha.
Han toalett-killen var riktigt smutsig i hela ansiktet, vet inte varför. Kanske han hade ätit något, som tex blodpudding, och blivit så svart därför? Hmm..mamma tog ett kort på honom i alla fall. Kanske det är en sjukdom han fått och då kan ju mamma hjälpa en doktor att se på fotot på honom kanske. Se här på stackars killen...



Ja, ja, hans kompis kanske kan hjälpa killen om det skulle behövas. Vi har lite tvål annars om han skulle vilja försöka få bort det svarta i ansiktet. När de gick sen så fortsatte jag o mamma att leka med mitt Pippi-hus, som jag fick när jag fyllde år förra året. Tommy fick sitta på hästen och Pippi fick vila i sängen. Apan "herr Nilsson", han hittade jag inte.
"- Han är nog i köket o äter en banan", sa mamma.

Jag har varit sjuk i 2 veckor nu. Både mamma o pappa har varit hemma med mig då. Därför var det extra kul att nåt annorlunda hände här hemma. Så gubbarna/killarna fick gärna komma hit igen tyckte jag. Mamma sa senare den dagen att de kallar sig för "Sotare". De jobbar med att städa hålen i väggen hos folk. Det verkar vara ett roligt jobb tycker jag. Det skall nog jag bli...en SOTARE. Mmmm...det ska jag nog :)

Nu dax för min hostmedicin och sen sova lite efter min lunch...även om jag egentligen inte VILL sova.

Hej då vänner och sotare där ute i världen. Glöm inte att tvätta er innan ni ska in i köket o greja med mat eller annat.
Kram Felicia


Alla Hjärtans-hälsning till Er alla från mig

Här...ta emot en STOR VARM KRAM...från mig...busiga mig.



<3 Felicia <3


Bus å lite pulkåk me Philippa :)

Hejsanhoppsan!
Jag har lekt med Philippa hemma hos henne. Oj vad vi har busat och sprungit runt där...hihihi! Det är såååå roligt att göra det. Jag ÄLSKAR det!
När mamma och jag var där sist så "sprang" vi runt med varsin liten dockvagn, runt och runt köket - vardagsrummet - hallen och runt igen...MASSA gånger. hihi... Superskoj!!!

Kommer bilder snart...


RSS 2.0