Jul hos farmor o farfar

Hej hopp....i galopp. Min pappa skall skriva nåt här snart.... ;)

Flyg till Umeå :)

Till min fammo å faffa nu bär det av,
både med väskor, paket och lite krav....
att fortsätta vara snäll ..för att paket få....
av tomten som jag hoppas kommer och knackar på.
 
Denna gång kommer det ej mer text här...
för dig som följer mig och håller mig kääääär.

Men du får massor av dessa istället:
 
PUSS PUSS
buss buss...
Rul, ful, mul, tul,
gud vad jag är kul...
 
GOD JUL
 
/Felicia 
 

Tomten kom till Annes hus med...jippieeee.

Ja, det gjorde tomten. Jag o pappa o mamma åkte till min mammas kompis Anne o hennes familj. Vi är där varje år på jul och i år så har de just flyttat till ett nytt hus. Jättefint var det. Jag fick leka med Mathilda o Emelies saker i deras rum. De är sååå snälla o gulliga mot mig. Jag tycker om dem jättemycket. Men först så brukar jag hänga i min mammas ben ett tag...tills jag känner mig mindre blyg. Det är tryggt för mig. Jag träffar dem inte så ofta och det tar lite tid att jag blir mindre blyg då...men sen...SEN...ja då är jag med dem överallt. De var jätteroliga idag, för de hade tagit fram massa kläder som de tog på mig...hahaha....och jag gick nerför deras trappa inne, och visade mamma och de andra hur jag såg ut. Mamma tog kort på mig...se här hur fin jag såg ut. Jag var lite blyg när jag visade upp mig men det var kul.
 
 
Sen åt vi lite lunch. Korv me brö'! Gött! Och lite choklad fick jag med. Och julmust. Mmmmm.
Sen lekte vi lite till i mina kompisars rum. Det var sååååå roligt. Jag älskar dem, Mathilda o Emelie. De är sååå roliga liksom. Massa bus hela tiden. Hihihi...
 
Efter mycket lek så kom min mamma upp fort i trappan till oss o sa att vi skulle skynda oss o kika ut i fönstret, för där ute gick tomten!!! WoW...han var jätterolig att se. Jag blev såååå glad. Vi sprang ner o såg tomten komma in i dörren vid soffan och tomten satte sig ner på en stol. Han undrade om det det fanns några snälla barn där. Jaaaa, sa jag och tjejerna. Då letade tomten i sin säck efter paket och både jag o tjejerna fick paket. Åhhhh vad kul!
 
Vi lekte lite mer med sakerna vi fick och med varandra sen, tills vi måste åka hemåt igen. De skulle till någon annan och vi skulle hem o äta hos mamma. Pappa, jag o mamma. Jag gillar när vi är alla 3 ihop.
Vi åt middag, det fanns kvar av den där Jacob...flygande Jacob så det var ju bra. (jag åt inte av den för jag ville inte...hahaha) Jag ville ha godis bara...hahaha. men jag fick bara liiiite. Tack ändå. Mmmm.
 
God natt, nu är jag trött. Kram, hörs i morn, för då är det riktiga julafton :)

PUSS O KRAM O GOD JUL I FÖRSKOTT.
Flisan

Julafton lite i förskott

Kan ni tänka er...ja...vi har firat jul lite innan i år. Hemma hos mig...med min mamma och hennes familj. De kom hit den 22 dec och vi åt lite gott. Hörde att mamma sa att det hette *Flygande Jakob"....hahah vilket kul namn på maten. Mycket annorlunda än det jag brukar äta; köttbullar, pasta, kyckling, potatis, korv, och lite andra grejer..som stekt ägg och blodpudding. Flygande Jacob kanske man äter vid jul för sen kommer nog tomten flygandes hit på sina renar. Hoppas det. Jag har försökt vara extra snäll nu ju, så jag oxå får träffa tomten. Men vi får la se om han köööömmmmer :)
 
Japp, han KOM! Och han smög omkring ute vid bilarna nere vid parkeringen. Gud vad spännande det var. Jag stod upp i fönstret o kikade på honom. Han såg lite snurrig ut där nere o jag ropade genom fönstret att jag var häääär uppe...och då så försvann han. Hmmm.... Men....sen ringde det på porttelefonen...och då svarade jag och jag hoppade upp o ner hela tiden tills han ringde på MIN dörr.
 
Han fick komma in och jag visade tomten till en fåtölj han kunde sitta i.

JUL PÅ LISEBERG :)

Nu har jag gjort det igen!!!!!!
Jag har KRAMAT LISEBERGSKANINERNA!

Åhhh vad jag gillar dem! De är så söta och goa och mjuka och härliga och...alldeles...alldeles....uuuunderbara <3
 
De hade på sig tomtekläder och tomtluvor, precis som min mamma hade sagt att de nog säkert skulle ha på sig :)
Mamma hämtade mig på dagis och sen åkte jag o hon och Philippa och Åsa och Emmie spårvagn till Liseberg. Jag var såååååå taggad att jag nästan hoppade ur min sittplats på vagnen. Jag o Philippa satt vid varsitt fönster på knäna och tittade ut heeeeela vägen tills vi kom fram.
När vi gick av så såg vi det största finaste ljus-träd vi nånsin sett. Oj vad högt! Och längst upp satt en stjärna! Den lyste fint! Sen såg vi ett vattenfall och en sak med 4 stora brädor som snurrade runt, bakom vattenfallet liksom. Det var en "kvarn" sa mamma. Hmm, den var fin den med. Och ljuset vid vattnet var liksom blått och grönt och det stod massa folk o tog kort där. De hade satt fast sin kamera på en lång pinne, och det såg kul ut. Mamma hade som vanligt sin kamera runt sin hand, så hon kunde ta kort när hon ville. hihi.
 
Det kommer nog ta ett år att se på alla kort sa hon en gång. Då kanske vi kan se dem ihop i soffan jag och hon sa jag då. ALLA kort samtidigt då. Men....då skulle jag missa dagis ett helt år sa mamma då och de på hennes jobb skulle nog inte tycka om att mamma var borta ett år. Undrar om det är länge??? Hmmm, jag är ju 3 år så det kanske är länge, jag vet inte riktigt. Vi får nog se på kort någon gång när vi kan istället och vi är lediga från jobbet o dagiset. Och pappa kan vara med och se då med ju...och kanske ni som läser detta :)
 
Snart skriver jag mer...för nu är det lunchdax först :) Tjing, ses/hörs/läses snart :)
/Flisan

Pepparkakor i MASSOR!

Igår kväll så kom min kompis Maja till mig o min mammas hus och då bakade vi massa pepparkakor. Det var jätteroligt och vi busade massa oxå. I mitt rum var vi och busade :) Och lite i köket när vi gjorde pepparkakor med den där långa trägrejen som gör degen platt liksom. Den rullade vi UTAN deg på bordet och fnissade jättemycket! Hihi...
 
Vi gjorde hjärtan och stjärnor och ekorrar och ringar o blommor och....jag kommer inte ihåg mer.
Mamma gjorde oxå några pepparkakor. En STOR älg och en liiiiten liiiiten sak, från en orange form. Jag vet ej vad det var för bild det blev men det gör inget. Den var sååå söt. Se här...
 
 
När vi var klara med massa kakor så la mamma in dem i ugnen och de skulle vara där inne i 6 min sa hon. Det var varmt där så vi höll oss i mitt rum o busade ännu mer med mina leksaker. Maja dammsugade med min lilla skojdammsugare och jag använde min leksakselvisp på en nalle. Hahaha...
 
Kommer mer....
och bilder oxå :)

Kram Flisan - Fisan

Luciafirande på dagis :)

Vaknade hos pappa på Lucia-dagen. Jag fick ta på mig en jättefin ny klänning. Den var brun med lite vita grejer på.
Och sen fick jag en liten liten bebismössa nästan...hihi...såååå söt....att ha på mig oxå.
Sen på med min overall o åka bil me pappselappsen till dagis (förskolan säger mina fröknar fortfarande att det heter...men det skriver jag inte för det är så många bokstäver i det ordet...hihi).
 
När vi kom fram så var det andra folk där i fina kläder. Några barn var röda med tomtekläder på sig. Jättefina. Och sen efter en stund så kom en till tjej i brun klänning, ljusbrun var den. Det var min kompis Meija. Våra klänningar kallas pepparkaksklänning. Och då blev vi pepparkaksgummor sa Berith. Hon tyckte vi båda var söta.
 
Min mamma kom sen oxå och hon kramade mig och sa med att jag var JÄTTESÖT. Hon tog några kort på mig...hmmm...ovanligt va! :) Sen fick vi äta lite fika med alla föräldrar och barn. Jag åt 3 små smörgåsar och sen många pepparkakor. Mjölk till detta och en liten lussebulle. Hahaha...vilket kul namn. LUSSE....BULLE. Det var ju en vanlig bulle ju...men men...det fick väl heta så då :) Bara den kom ner i min mage och kramade om pepparkakorna där nere, så blev alla glada ju :)
 
Meijas mamma hade en liten gitarr där och hon spelade en liten låt...tipp tapp...tipp tapp...och hon sjöng. Jag bara stirrade på henne för det var häftigt att hon sjöng och spelade på den där gitarren. Min mamma har en sån hemma men den står bara i ett hörn bakom en dörr. Om jag skulle fråga henne om hon kan spela lite med mig så kan vi ju sjunga ihop hemma. Ja, det skall jag göra. Heja min mamma! Jag tror att hon kan lära sig spela med, annars kanske jag kan hjälpa henne. Jag är bra på att hjälpa andra säger min fröken Jane, och Tina och Berith oxå.
 
Philippa och Emmie och Åsa och Mattias kom dit sen och då blev jag glad!!! Philippa hade en röd tomteluva på sig och då ville jag det med...fast när jag visade min brunvita mössa så ville hon ha min sån, så då ändrade jag mig. Jag ville ha MIN mössa kvar på mig :) Mamma satte mig o Philippa på samma stol sen och tog kort på oss. Vi busade så korten blev tokiga...hahaha...och vi sa "prutt" och "fiiiiis" varje gång....och fnittrade som attan...hattan....tattat...battan...hahahaha...
 
Sen lekte vi i ena lekrummet....då jag "hängde o slängde uti en lian". Ja, jag verkligen ÄLSKAR den där lianen de hängt upp i en krok i taket. Jag delade med mig av replianen, men bara till Meija och Philippa. Dean var lite dum och putte på mig så jag blev ledsen, så han fick inte låna lianen från mig när han ville. Jag sa till Berith att han knuffades och då sa hon till honom att han inte fick göra det. BRA! Heja heja heja Berith :)
Min mamma o pappa såg hur jag gungade fram o tillbaka och hur duktig jag var.
Min mössa hängde över mina ögon då ibland och det var bara roligt. Jag och min kompis Emil låtsades ramla på golvet massa gånger när vi gick runt med....och det var superroligt. Vi skrattade nästan så vi kissade på oss. Fniss fniss.
 
Sen skulle mamma o pappa åka till jobbet så då fick jag goa kramar från dem...och sen sprang jag in till rummet och lekte igen. Kul att de var här idag båda två och fikade med mig o mina dagiskompisar o fröknar o andra mammor o pappor.
 
Hej då alla Luciafirande folk. Ses här en annan dag.
 
Gosepepparkakskram från mig...
Flisan

12-12-12 kl 12.12

Idag är det nåt alldeles extra har jag hört. Dagens datum är roligt och spännande. Och ikväll så är det oxå mycket kul saker som händer inne i stan. Man skall få massa barn att gå där i ett tåg, med ett ljus i handen då. Låter riktigt kul ju. Får se om någon vill ta mig med in dit idag. Pappa spelar ju innebandy just ikväll så det kanske inte blir att jag är där. Annars så gillar ju jag att vara "där det händer". hihi. Mamma är expert på att dyka upp på sånna platser där det är nåt kul som händer.
Mamma, kanske vi kan gå dit ikväll? Fast....det är ju min vecka hos pappa, så det går nog inge vidare då ... ;(
 
Vi får se hur det blir vettja. Man ska inte säga nej förrän bockarna bruse ätit upp alla pepparkakorna...hihihi...
 
Kram Flisan

Längtar till helgen....

...för då skall min bästis Philippa sova över hos mig och mamma. Åsa och Emmie skall oxå göra det.
Vi får nog godis då, och jag har sagt att jag och Philippa vill ha glass oxå...för det vill vi :)

Pepparkakshjärta!

Vi har bakat varsitt pepparkakshjärta på dagis :)

3 år är jag nu = STORA tjejen :)

Herrejisses...hihi...fniss fnisss...

Mitt barnkalas var såååå kuligt!

Ja, ni skall få läsa här nedanför :)
 

Var hos Eva i helgen :)

Varför...jo, för vi skulle fira att vi båda fyllde år :)

RSS 2.0