Kvällsöppet på Brämaregårdens kyrka

Oj vad länge sen jag var här...sa min mamma. Det var för ett år sedan som mamma tog mig hit då och då, när det var öppna förskolandagar. Åsa och Philippa och vi var här ibland och mamma sa att hon har några foton och filmsnuttisar från då, när vi åkte i den liiiiiilllla rutchbanan de har inne i lekrummet.

Idag åkte jag i den! Och min kompis Maja åkte i den med och det var vi två som mamma har filmsnuttisar på. Hoppas hon hittar dem så kan vi se hur stor tjej jag blivit nu. Rutchbanan är ju nästan för liten för mig nu, nästan.
 
Vi lekte och kröp i en rolig tunnel och sen målade vi i ett målarrum. De hade sånna häftiga målarkritor så när man målade med dem så gick det så lätt och mjukt. Så sa mamma i alla fall. Jag håller nog med, för jag har nog aldrig målat så fint innan. Massa barn målade fina saker och Maja målade ett papper och sa sen att jag fick den. TACK snälla Maja. Den var superfin!
Då målade jag en målning och gav den till henne. Lite senare målade jag ännu mer en fin målning och den fick min mamma, för jag gillar henne. Det sa jag till henne och då blev hon nästan lipig. Hon blev glad och kramade mig och sa att det var den finaste målningen någon någonsin har gett henne. Då blev jag med glad. VASSEGO MAMMA!
 
Efter en liten stund så serverades det spagetti o köttfärssås och morötter o gurka o paprika o saft.
Jag satt mittemot Maja och vi åt massa mat. Gott. Sen fick vi varsin Piggelinglass, som vi hade lagt i frysen så de skulle vila där tills vi hade ätit vår riktiga mat först. Vi var duktiga och gjorde det. Glassen var kvar i frysen när vi letade efter den. Och vi åt den och den var mycket god! Glada tjejer blev vi då.
 
Lite lek sen och sen....då bajade jag! Jag stod längst upp på rutchkanan....och klämde ut lite i blöjan. Mamma såg att jag stod där ensam och kunde i lugn o ro helt ensam göra det jag ville. Jag vill INTE att någon är nära mig när jag skall göra det där i blöjan. Tack mamma för att du inte kom dit. Mitt ansikte var alldeles rött sa mamma sen, så hon såg vad jag höll på med. Man kan bli röd i ansiktet när man bajsar sa hon. Hmmm, ok!
 
Nu har mamma nattat mig och jag var trött, fast inte såååå trött att jag inte kunde gå ner från sängen och ut till mamma i vardagsrummet....säkert 4 gånger. Då brukar jag berätta olika saker och fråga om olika saker. Det brukar sluta med att mamma säger att nu är det natti natti och att jag skall in till min säng igen och lägga mig.
Sen slänger vi slängpussar till varandra och så går jag in i mitt rum. Bra och mysigt....så det är kanske därför jag går upp flera gånger...bara så jag kan få säga att jag älskar min mamma och att jag får slänga pussar till henne då :)
 
God natt alla som läser detta. Jag kommer skriva mer en annan dag.
Kram kram
/Flisan

Näst sista dansen

Igår var vi på teater allihop tillsammans och idag när jag kom till dansen med pappa....då kom MAMMA dit med :)
Jag blev jätteglad! Hon skulle sitta i ena hörnet och ta lite kort på mig när jag dansade sa hon. Vad kul! Jag skulle dansa som vanligt sa mamma, och inte försöka tänka på att jag var med och tittade. Och vet ni vad? Jo, jag var SUPERDUKTIG och dansade massa och sprang inte bort till mamma någon gång.

Dansen med Emma är sååå kul och idag var min kompis Emelina där med. Vi dansade jämte varandra lite i början. Sen var vi lite överallt i danssalen...hihi. Mycket hopp och dans och krypande gjorde vi och många roliga sånger spelade Emma. Jag gillar det. Idag tror jag att jag hoppade och studsade runt mer än någon gång innan. Det var JÄTTEKUL!!!!
Nästa år vill jag gärna göra detta igen, snälla mamma och pappa. Kanske Philippa kan vara med då oxå.
Kolla här vad kul vi verkar ha: ( i alla fall har JAG kuligt....JÄMT)
 
 
 
 
Hej å hopp å galopp
Hörs och ses.
Kram Flisan

Teater på biblioteket

Denna helgen så hade mamma hittat en lapp i en tidning att det skulle vara en teater på vårat bibliotek där vi bodde förut. Mamma Mu och Kråkan hette teatern. Hon ringde pappa och vi kom dit och mötte mamma, för jag sov hos pappa denna veckan. Vi gick allihop på teatern då och jag satt längst fram, i mammas knä.
 
Det var ingen riktig kossa eller kråka utan en tjej o en kille som låtsades vara dom bara. Tjejen hade spenar på magen som hängde där. De var vita. Hennes kossa-dräkt var brun. Hon klättrade upp på en stege ibland och sa massa kul saker så jag skrattade. Mamma Mu låtsades att hon var en kanin! hihi.. Det tyckte Kråkan var konstigt för en kossa kan ju inte vara en kanin ju??? Men det var ju bara på skoj. Kråkan var mest arg tycker jag. Men efter en stund så började han smyyyyyga runt och leka "agent". Jag vet inte vad agent är, fast han var häftig när han tog på solglasögon och smög runt. Han blev lite glad då och det var ju bra. Sen så tog kossan oxå på sig glasögon och smög runt. De var roliga och jag skrattade lite ibland och många andra barn med.
 
När teatern var slut så klappade vi händerna och jag gick fram o kramade kossan och kråkan. Då blev de jätteglada :)
Sen gick vi ut i biblioteket och köpte en pepparkaka, med mitt namn på :) Det satt två tjejer som skrev namn på pepparkakorna. Och de hade gjort små gubbar i lera. Marsinpantomtar hette de. Mamma köpte en sån och den var god. Jag åt upp en röd hatt som tomten hade på huvudet...hihi. När jag smakat lite igen sen, så gillade jag inte det längre. Mamma fick smaka och sen fick pappa resten.
 
Det var massa barn där med som spelade olika instrument och det var trumpet och piano och flöjt. Fint spelade de och jag och mamma klappade händerna när de slutat spela. Många föräldrar var där och tog kort på sina barn då. Kanske jag oxå kan spela nåt instrument när jag blir en större tjej :)
 
Sen skulle mamma till ett jobb sa hon, så då följde jag med pappa till affären. Jag vinkade hej då till mamma som skulle ta bussen vid affären. Snipp snapp snut, nu var vår stund idag slut. Ses på måndag lilla goa mamsen :=)
 
Kram Felicia
 

Min älskade MAMMA har kommit hem nu!

Åhhh vad jag har längtat. Pappa hjälpte mig att göra en lapp med rutor. Där i rutorna så gjorde han ett kryss varje dag, så jag kunde se hur många dagar kvar det var tills mamma kommer hem. Se här vad fin den är.


Min mamma kom till dagiset och hämtade mig efter att vi ätit lunchen. Jag satt i soffan i hallen med alla andra barnen. Vi hade tvättat oss om händer o munnar, ifall vi hade kladdat ner oss vid lunchen.
Helt plötsligt så hörde jag någon som sa:
 
"Finns det någon Felicia här?"
 
Jag hörde att det var min mammas röst och jag blev så glad så jag nästan kissade på mig. Jag FLÖG ner från soffan och sprang till min mamma. Jag kramade henne så hårt och länge som jag bara kunde. Sen släppte jag lite och bara stirrade på hennes ansikte. Det var MIN MAMMA som kommit för att vara med MIG. Jag var sååååå glad och lycklig då. Jag hade ju läääääängtat sååå mycket efter henne. 3 veckor sedan nästan ju, som jag kramade henne förra gången. När jag stirrat klart så kramade jag henne hårt igen och sa att jag saknat henne. Mamma sa att hon oxå hade saknat mig och att hon var glad att se mig och att hon älskade mig. MEN...det vet jag ju mamma. Jag älskar dig oxå <3 JÄTTEMYCKET.
 
Vi gick hem tillsammans då och vi bara kramades och lekte och kramades igen och myste hemma hela dagen sen och kvällen med. Åh vad glad jag är nu. Min mamma hade med sig massa presenter till mig sa hon och jag fick några fina saker som jag kan visa här lite senare. Nu skall jag sova lite, för det har varit så kul att ha träffat mamma igen så nu blev jag trött.
 
Puss o kram alla ni andra som känner min mamma. Hon är BÄST!
/En lycklig Flisan

Nu har jag myst med pappa i snart 3 veckor :)

Vill ni veta varför?
 
Jo, för min mamma är i Thailand på semester. Och jag fick inte följa med denna gången utan jag fick vara hemma med pappa. Det gör inget för jag har det lika kul hemma. Då får jag ju gå på dagis med och det ÄLSKAR jag ju! :)

Pappas berättelse om dessa 3 v kommer snart här....(hoppas jag...hihi)

Kram Flisan

RSS 2.0