Ålands-funktionär sommaren 2009



Här är mamma någon slags vakt vid världstouren i beachvolleyboll på Åland...
Hihi...hon verkar vara runt lite överallt o gör tokiga grejer....hihi...


Ålands flagga



Se vilken fin och rolig flagga Åland verkar ha. Nästan så man kan ta på den och leka med den :)


Semester sommaren 2009



Mamma poserar jämte en stel kille i Stockholm. Han stod bara där med sin plastpistol,
och han ville inte prata med NÅGON. Tråkig snubbe :( 
Vi hade en timme på oss innan färjan till Åland skulle gå...så vi hann precis upp till
slottet i Sthlm. Jag såg inte kungen där. Han hade nog rast eller åt någonting hemma hos sin fru.


Ålands-semester

Nu har jag o mamsen varit på Åland i en vecka. Hon tog med mig dit för att hon hade anmält sig som funktionär där, vid en beachvolleybollturnering. Det var jätteroligt! Många från hela världens bästa spelare var där - ända ifrån Brasilien hade några kommit. Det är ju jääääätttteeeelångt dit :)
Vi sov i en idrottsanläggning, där det fanns flera idrottshallar. Mamma pumpade upp en luftmadrass som hon lånat från min kusin Joakim. Det var mysigt att sova på den. I salen som vi sov i låg det flera andra tjejer o killar och det var inte någon som snarkade någon gång faktiskt MEN...det var en snäll flicka från Karlstad som var 19 år. Hon pratade i sömnen ibland och då låg jag o lyssnade lite, men det var svårt att höra vad hon sa. Jag ligger ju inkapslad inne i mammas mage, så ljudet går inte fram riktigt perfekt. Men det var andra som kommenterade flickans natt-prat på morgonen en dag och alla skrattade åt detta. Mamma oxå:).

En dag var mamma inne i en affär på ön och köpte en liten söt mössa till mig. En beige- och vitrandig. Jättesöt. Den kommer inte jag kunna ha på mig förrän jag fyller ett år tror jag. Hemma däremot så har jag redan tjuvkikat att jag kommer att få några andra småmössor när jag föds...hihi... Jag har mer koll än mamma vet, så säg inget...hihi....

Nu ska jag med min mamma till läkaren. Hon har haft lock i öronen till och från, sen den dagen jag blev till ungefär, så nu vill hon kolla upp om det är en propp där inne bakom öronen. Jag fattar inte hur en propp ska få plats där men om doktorn får ut den så ska jag se hur stor den är, för jag har sett en propp hos grannen en gång och den var jättestor och såg ut som en miniatyr-flaska typ. Förstår inte hur den har kunnat flyga in i mammas lilla öra???

Hej så länge..
Puss till alla ute i världen.
Mysplutten v. 24


Japp, nu har jag fixat min egen blogg! Varmt välkommen!

Nu har jag min egen blogg och du kommer kunna följa mig här under så lång tid som du själv önskar.
Just nu finns jag inuti min mammas mage och där har jag legat i 20 veckor nu. Min mamma heter Lena Catharina och min pappa heter Nicklas och Curt i andranamn. Vi bor allesammans på Hisingen i Göteborg...som ligger i Sverige, som ligger i världen :)
Både min mamma och pappa jobbar på samma jobb på ett kontor, och det var där som de träffades i februari i år. Det är 2009 nu, har jag sett i mammas kalender, och eventuellt så kommer jag att komma ut till den riktiga välden innan året är slut. Den som bestämmer detta är JAG - Jippieee! Så det skall bli kul att leka lite chef här inifrån, fast jag lovar att vara en snälll chef så att min mamma trivs med mig. Jag vill ju att hon skall må bra hela tiden och inte få ont eller obehag av att jag leker rövare här inne, även om det skall bli kul att utforska min lilla "puppa" som jag bor i just nu.

Jag vill berätta om 2 st speciella dagar som varit hittills i mitt liv. MÅNDAGEN DEN 20 JULI....så var jag och mina föräldrar på Östra sjukhuset och där gjordes det "omtalade" ULTRALJUDET. Då kletade en barnmorska ut lite genomskinlig gegga på mammas mage. Detta för att kunna se mig genom huden. HUR detta funkar vill jag inte ens fundera på, för det verkar lite overkligt att kunna se genom hud, men definitivt häftigt. Det blev lite kallt på magen sa mamma, men hon blev jätteglad då hon såg mig röra sig där under huden. Pappa var oxå med och han var lika rörd som mamsen.
Sjuksystern visade oss mitt huvud på tv-skärmen och den "delningsrand" som redan blivit där, som delar av högra o vänstra hjärnhalvan. DETTA var jättecoolt att få se. Riktigt imponerande hur det kan synas så tydligt. Även hjärtat såg vi, en liten liten prick bara nästan, som rörde sig med regelbundna dunk-dunk-dunk, som ju var mina snabba hjärtslag. Systern mätte även omkretsen runt min mage, mina lår och runt mitt huvud. Alla måtten hon fick fram var helt i ordning med vad som var vanligt just vid denna tidpunkt i graviditeten sa hon. Magens och huvudets omkrets skulle tydligen ha samma mått just precis nu och det är ju fräckt. När jag tjuvkikade på pappa genom magen så tänkte jag att han nog skulle se kul ut ifall hans mått runt huvudet skulle vara lika stort som måttet runt magen...hihihi...då skulle huvudet vara JÄTTESTORT :0) och det hade nog sett lite lustigt ut. hihihi..
Pappa tog en del coola bilder och här nedan kan du se dem.

HÄR LIGGER MAMMA PÅ BRITSEN OCH SJUKSYSTERN KLETAR UT KLETET



NU FÖR HON DEN DÄR GREJEN RUNT PÅ MAGEN SÅ JAG KAN SYNAS PÅ TV-MONITORN



FRAMFÖR MAMMA FINNS EN TV DÄR DE KAN SE MIG RÖRA SIG. COOLT!



NÄRBILD NÄR JAG LIGGER I MAGEN



HÄR ÄR 3 BILDER PAPPA TOG, VARAV 2 NÄR JAG LIGGER PÅ RYGG OCH EN PÅ MAGE. WOW!



TORSDAGEN DEN 30 JULI....så hände nästa stora händelse. :o)

Då var vi tre på MVC och träffade vår barnmorska Annika. Via mammas mage och via en liten grej med sladd så lyssnade hon för första gången på mitt hjärta... och gud vad det bultade :)
Mitt hjärta slog 150 slag i minuten. Riktigt coolt tyckte vi alla, att det kan slå så snabbt. Mammas och pappas hjärtslag slår nog bara 1/3 av min hastighet under en minut. Känns som om jag kommer ha ett aktivt liv, redan innan jag kommit ut. Annika var stolt över mig, över att jag rörde mig såpass mycket så jag kom upp i puls. Det var bra sa hon. Jag gillar Annika :) Hon är inte bara söt utan oxå supersnäll och jätteomtänksam om min mamma varje gång vi varit här. Hon frågade mamma hur hon mår hela tiden. Jag själv vet ju att hon mår bra, så om hon frågat mig så hade jag kunnat svara dem båda...hihi...
Pappa räknade ut en sak på sin miniräknare, och det var att mitt hjärta slår 211680 hjärtslag per dygn. Häftigt va!

Vad min mamma inte vet ännu är att jag kommer att visa mig lite mer framöver. Inte bildmässigt, för just nu är jag nog inte så modell-lik....hihi....! MEN....jag kommer allt att visa henne att jag både kan göra goa fotbollssparkar och boxas inifrån magen hennes. Ska bli görcoolt att dra ett högerskott i sidan av henne när jag lirar "luftfotboll" med mina polare här inne" Vi får låtsas att det är mammas mage som är läderkulan då. Hahahahaaaaa...

Nu ska jag få lite fika, (Mmmm...tack mamsen)...så vi hörs lite senare va!
Må gott o hälsa dem jag känner att jag kommer ut o leker med dem efter jul.

Kramis bananis
Mysplutten v. 20


Mysplutten v.20

Hejsan alla! Jag är inte så jättestor just nu men ni kan ju i alla fall få en liten skymt av mig här på bilderna som pappa har tagit på dataskärmen på Östra Sjukhuset. Jag ligger på rygg på de två första bilderna och på magen på den tredje bilden. Kände för att röra mig lite...och sparka runt lite så ni kan få se att jag är atletisk :0)



Vi syns om precis lika lång tid som jag varit här inne....alltså om 20 veckor!

Puss o kram från lilla mig.
Mysplutten v. 20


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0