Längtar till min moster & kusin Mattias & deras katter

Om bara 2 dagar så åker jag o mamma ner till moster Evas hus i Falkenberg. Jag älskar henne <3.
Hon är så snäll och rolig och vill gärna leka med mig, och jag vill gärna leka med henne. Hon har ju 3 katter oxå så de ska jag oxå leka med. De har egna matskålar. Jag får nog låna en egen matskål oxå av moster, som jag kan ha när jag är där.

Det är kul att sitta med vid matbordet när vi äter tillsammans flera stycken. Många tittar på mig och skrattar då, men jag vet inte varför. Kanske jag ser lite rolig ut....? Mamma brukar säga att jag är sååå söt, så det är kanske därför de skrattar. Skratt och söta barn kanske hör ihop....? Ska bli mysigt i alla fall.
Jag ska få åka i pappas bil med mamma, för pappa måste jobba. Men jag ska få åka med honom till jobbet en liten stund innan. Tänkte äta lite lunch med mamma o pappa där innan vi åker vår 1 timmas resa. Då hoppas mamma att jag är mätt och nöjd och kommer sova hela vägen ner söderut. Det skulle vara "passande" säger mamsen, vad det nu betyder. Hihi..

Så, nu kommer jag snart moster och Mattias och katterna. Synd att min andra kusin Anna inte är där hemma i huset då. Saknar henne. Hej då så länge.

Mysplutten


Lite info från mig bara :0)

Jag är duktig på att säga och förstå saker ännu mera nu. Kan härma en katt, ett lamm, en apa, en hund och ett grin. Hihi... Jag kan nästan knäppa min pyjamas själv oxå, fast inte riktigt förstås. Sitter o pillar me knapparna och har väl lite svårt att få dem att riktigt fastna…MEN…jag vet hur de ska sitta i alla fall. När mamma vill hjälpa till blir jag lite irriterad. Det är ju MINA knappar och JAG KAN SJÄLV!

Jag var på en annan förskola för några dagar sedan och jag har varit där förut. Mamma kallar stället för ”Frälsis”. Tror att det är för att det är så fräsit och en fräsig fröken som sjunger så fina sånger. Jag ÄLSKAR när vi sjunger där. Man får hålla på med såna där genomskinliga tygbitar, och man kan blåsa på dem i luften o över huvudet så de fastnar mot ansiktet. Då skrattar jag massa för det är roligt. Sen så får vi skaka med runda ägg i olika färger. De låter som en skallra och även detta är kuligt. Det är många barn där och det är jag inte van vid, så ibland går jag undan lite för mig själv och är lite avvaktande liksom. Och ibland ränner jag efter mamma precis heeeeela tiden, för jag vill ha koll på var hon är. Har sett att hon smyger med att äta en macka ibland och då blir ju jag avundsjuk ju. Även om jag ätit precis innan vi gick dit, så kan jag lätt stoppa i mig nåt annat att äta. Gillar att äta. När jag var sjuk förra veckan så gillade jag INTE att äta. Då var jag slö och orkade och ville inte ha något, knappt vatten ens. Men om jag är frisk så älskar jag att mumsa på mat.

När vi var klara på förskolan förra gången så tog mamma med mig till sin kompis Nina. Det är sååååå roligt att träffa henne för hon är så härligt kul! Hon har en man och två mindre barn också och de är så gulliga mot mig ALLIHOP. Tänk om man bodde med såååå många människor. Då skulle man aldrig behöva känna sig ensam tror jag. Men då måste man ju dela massa leksaker också och ibland kanske man inte skulle få all mat man ville, för det skall ju räcka till alla. Så….jag har det nog bra som jag har det – får ju ALL uppmärksamhet av mamma o pappa och får äta mig mätt när det väl är matdax. Tjooohoooo! Tack snälla mamma o pappa. NI ÄR BÄST!

Jag kan säga Barbapappa lite bättre nu förresten.
Sen så gillar jag Nalle Puh och Bamse. Ska höra om mamma kan fixa några filmer med dem sen, så kan jag kanske få dem som favoriter att mysa till.

Puss o kram från mig nu. Ska hitta på nåt bus nu. Vi ses här snart igen.

Mysplutten


Babymassage - jippie...

Igår tog mamma med mig på en nystartad kurs i babymassage hos goa Camilla på BVC. Det var 5 andra bebisar där oxå och vi satt i Camillas undersökningsrum. Eller...vi bebisar fick ha det skönt och ligga på en mjuk skummadrass medans våra mammor fick sitta upp bakom oss. Det är fördel att vara liten ibland...hihi...
Pernilla och Camilla hette lärarna och de verkade vara superlugna tanter som gjorde oss alla lugna - även min mamma verkade lugn...och det var länge sen sist. Hon är så uppe i varv jämt så detta gjorde nog henne lika gott som det gjorde för mig :) Härligt, för hon behöver verkligen bli lite lugn och må bra. Det är mycket jobb att ta hand om en sådan aktiv och "vilja-vara-med-jämt-och-överallt-tjej-och-inte-missa-något-tje" som mig. Hihi...

Tanterna berättade och visade hur mamma o de andra skulle göra på oss och vi fick denna gången känna på hur benmassage känns. Det var nog kul...men i ärlighetens namn så var jag inte så närvarande. Jag käkade o gnagde och smaskade mest på mina händer och fingrar under hela tiden där - i en timme. Så...nästa gång kanske jag kan berätta mer om hur det KÄNDES. hihi...

Det låg en kille jämte mig, på sin mjuka madrass, som spanade in mig hela tiden. Han var söt. Han heter Elvis. Han är nog kär i mig...eller jag i honom...minns inte riktigt. Han är 10 veckor gammal och hans mamma var väldigt ung såg det ut som. Min mamma är oxå ung...i sinnet...men inte i passet. Där står det att hon är snart 40 år - undrar om det är gammalt...hmmm...vet inte riktigt. MEN...det kvittar ju, för hon verkar vara som en 20-åring ibland har jag sett hemma. Hon leker med mig och jollrar och pratar kiss och bajs-språk med mig ibland...så då är nog inte 40 år så himlans gammalt trots allt :)

Mamma gick en lååångpromenad med mig i vagnen efteråt - i 2 timmar! Då sov jag hela tiden...nästan. Sen så sov jag 30 min hemma oxå...så oj vad bra! Eftersom jag inte vill sova dagtid hemma, för det finns ju så mycket att titta på, så är det ju bra med promenader så jag får lite vila någon gång. Jag blir ruskigt grining om jag inte får sova, så igår var både jag och mamma nöjda! Jippieeee!!!

På kvällen sen var det dax att sova igen. Mellan 21-00.30 sov jag, sen fick jag mammas bröstmjölk, sen sov jag 01.00-04.45, sen mjölk igen, sen halvsov/smaskade på händerna/sov jag mellan 05.10-07.00. Oftast är denna sista period runt 1 - 1,5 timme, men då mamma hängt upp en leksaksgrej med

DROTTNING för en dag! KUL!

Jag har fått lite roliga o nya grejer att leka med..

...som ett PRINSESS-SLOTT.
Jag leker med det jätteofta. Gömmer mig där när mamma jagar mig och ibland ligger jag där o kikar i nån bok jag gillar.

...som en docksäng.
En liten söt säng för mina dockor som jag kan lägga dem i och ta upp dem ur när jag vill.

...som en cool mössa.
En svart mössa me en grej på framsidan som ser cool ut. Lite stor mössa men det funkar ändå.

...som mammas gitarr.
Den är kul att slå på. Mamma är lite mininervös när jag pillar på den för mkt men det får bli så. Det är ju hon som valt att gå en gitarrkurs och som vill träna att spela på den. Jag vill bara hjälpa henne så hon får till de rätta tonerna...ibland. hihi...kul instrument i alla fall. Annars spelar jag lite blockflöjt och lite plingplong på en liten mini-piano-grej.

Sen till den STORA HÄNDELSEN denna veckan. Jag och mamma var ute på en lekpark i området och då fick jag åka rutchbana. Det var jätteroligt. Sen fick jag vara DROTTNING när två gubbar skulle spela schack. Det finns ett stort schackspel på lekplatsen vi var vid och det är uppritat på marken där, en jättestor spelplan. Jag gick runt o kikade på spelpjäserna och en av gubbarna tog bort sin drottning och sa att jag kunde få vara drottningen. Min mamma blev superglad och ställde dit mig på spelplanen och tog fotografi...så klart!!! Kan ni tänka er...min mamma "råkade" ha med sig kameran. Hahaha...(som vanligt alltså).

Jo, just det ja. Pappa tog med mig till BVC, för vägning o mätning och lite samtal om hur allt går och så me allt som rör mig. Camilla heter ju min sköterska. Hon är sååå underbart snäll och glad och gullig. Hon tyckte även att jag var en gullig och otroligt glad tjej. Tack snälla! Jag försöker så gott jag kan. Snart kommer lite trotsigare tider, för jag har ju lite mer tankar och funderingar på hur JAG vill ha saker o ting, så jag kanske inte är liiika snäll framöver...så jag vill bara att du mamma och du pappa, ska veta detta. Jag vill bestämma grejer själv lite mer, nu när jag kan nå saker och kan gå dit jag vill gå och sådär andra grejer som jag känner för.
MEN...jag ska försöka fortsätta att vara go o gla som kexchokla´!
I vilket fall, så vägde jag 10,8 kg och var 79 cm lång. Helt enligt hur det skulle se ut sa Camilla. Hon var nöjd med min vikt o längd. Hihi... Pappa med! Och mamma med!

Hej då. Nu är jag trött i handleden av allt skrivande.
Puss o kram alla.
Mysplutten


Kalas hos mina kusiner i Tuve

Japp, det har varit kalas för Daniel och Joakim, mina killkusiner i Tuve. De har ju ett nytt hus nu oxå så det var kul att få utforska detta. De har en trappa som jag kröp upp i flera gånger och till slut fick mamma mig att hålla mig nere på nedervåningen. Jag gillade det inte så värst mycket MEN, vi skulle äta mat och DÅ gillade jag att vara nere i deras kök. Jag var sååå hungrig, efter att ha sovit i vagnen.
Sen så lekte jag med lite grejer de hade och såg på fiskarna och la en boll på morbror Anders huvud. Det var jättekul och de skrattade åt mig då. Jag gjorde flörtögon och skrattade på befallning och detta var ännu roligare verkade det som. ALLA skrattade. Jag oxå.
Min moster Eva och min kusin Mattias var med i huset. De hade åkt bil dit. Roligt att leka med Eva, för det blir ju inte så ofta. Hon är supersnäll. Mattias och killarna var inne i Joakims rum. Det var superläskigt att se in i det rummet. Jag blev rädd. Det var svarta väggar och svarta möbler och svart i lampan. Läskigt! Anneli sa till mig att knacka på dörren när den var stängd in till killarna, men när den öppnades så blev jag livrädd. Ska se om jag kan be mamma att köpa en lampa till honom ;)

Men hela dagen var superkul. Pappa kom och hämtade mig o mamma sen och då fick jag följa med pappa hem, för jag skulle sova hos honom denna helgen. Mamma hade bara "kidnappat" mig i typ 5 timmar, så jag kunde få träffa mina kusiner och moster o faster o morfar. Morfar var där med. Han busade lite med mig oxå. Han är lite äldre än de andra, min morfar. Vet inte varför men han är det. Men han är rolig ändå :)

Dagen efter så åkte jag o pappa och hämtade mamma, efter att jag sovit efter min lunch. Då åkte vi till Ikea och där ÄLSKADE jag att vara denna gång. Det fanns massa roliga leksaker på barnavdelningen som jag kikade på och lekte med. En stol var extra rolig. Man kunde liksom gömma sig i den med något slags lock på. Rolig grej!

Sen när pappa släppte av mig och mamma hos henne, så fick jag bada i badkaret. Det var härligt och jag plaskade massa. Hela golvet blev vått nästan. Sen somnade jag direkt efter min välling. Många intryck kan göra att man blir trött har jag hört någon säga, men jag förstår inte vad intryck betyder. Jag brukar trycka på ljusknappen ibland, men vet ej om det är samma tryck, eller knapp. Hmmm...låter det vara så här.

När jag hade somnat så vaknade jag igen efter midnatt, kl 01. Då var jag jätteledsen och otröstlig. Mamma bar mig och försökte trösta mig och jag fick ligga inne i mammas säng, men jag bara grät och grät. Mamma visste inte vad det var med mig, men jag har en hörntand som kommit upp en liten del hittills bara. Den är tydligen i 4 delar eller nåt sånt så den är stor. Det är DEN tanden som spökat på natten nu och som gör att jag är ledsen när den gör ont. Men...sånt här vet ju inte min mamma eller pappa. De förstår detta lite i efterhand, när de sett mina tänder titta fram. Nu kanske de förstår mig lite bättre när jag är ledsen framöver. Det är inte så lätt att vara liten tjej, men det är väldigt roligt!!! Jag babblar på som attan numera och det är kul och kul och kul!

Slut and over and out...för nu är jag trött.
Mysplutten
 


Sovit över hos mina kompisar :)

Detta hände den 18 februari. Mamma skulle vara barnvakt för Emelie och Mathilda. Hon skulle åka dit själv men tjejerna ville att jag skulle hänga med, så....jag sa till mamma att jag JÄTTEGÄRNA ville träffa dem oxå. Så vi åkte buss till dem i Gerreback där de bor. De bor i ett stort slott där, med flera våningar med trappor emellan. Det är lite läskigt att gå i dem själv, för de är lite smala liksom. Mathilda bar upp mig i trappan en gång. Där uppe finns hennes och Emelies rum och de har MASSA roliga leksaker att leka med. De började bygga en bilbana och jag fick pröva köra bil där och det var superskojsigt. Vi var där redan på dagen, för jag sov i bussen på vägen dit, ungefär min vanliga lunch-tupp-lur. Fast denna gången sov jag 2 timmar i ett streck. Ett rosa streck tror jag.

På natten sov jag jättebra i resesängen och mamma sov jämte i Emelies säng. Hörde lite i smyg dagen efter, att mamma vaknat varje gång jag rörde mig, så det var ju inte så kul för henne. Hon sa att hon fått några slags trattar som öron sen jag föddes. Förstod inte vad hon menade. Jag sov 19.30 - 07.30 i alla fall och det är skönt att få sova så mycket när man känner sig så stor som jag är ;)
På lördagen så lekte vi ännu mer, med allt möjligt. Jag fick leka lite med deras kanin och jag vågade t.o.m. att mata den med ett litet mat-strå. Det är en slags gräs tror jag och kaninen mumsar hela det stået. Kaninen är vit och jättesöt. Jag kände på pälsen oxå och den var mjuk o skön. Den har ett eget litet hus som den bor i och den har två våningar som den kan vara på. Den hade ingen matta eller tv eller soffa eller tavlor, men några fina skålar med mat och dricka i. Fint.

Söndagen den 20 februari så tog mamma med mig till ett museum. Denna gången blev det Naturhistoriska igen. Vi har varit där en gång tidigare och det är superhäftigt där. Denna gången var jag mer "olydig" och brydde mig inte om att mamma ville att jag skulle hålla mig i närheten eller när hon ropade på mig. Jag bara gick vidare mellan alla gångar och djur där. Hihi...hon blev nog lite smått irriterad tror jag, men hon visade det inte så jättemycket, utan bara hämtade mig...om och om igen. hahaha. Här är lite foton från denna söndagen, men även foton från förra gången jag var där. Då var även papsen med, och mammas kompis Susan och hennes son Linus. Och Linus pappa. Eftersom vi barn är så bra på att GÅ numera, så strosade vi runt första gången och tittade på alla montrar som finns där. Coola grejer och sånt att se. Går gärna runt där igen. Det finns 4 andra museum har jag hört mamma säga, så det blir nog de andra ställerna senare i år.

Vissa djur var så verkliga så jag trodde nästan de skulle springa iväg eller emot mig. Tex så var björnen superfin och söt. Det stod även en JÄTTESTOR elefant mitt i en stor sal och DEN var supersupersuperhög. Undrar om man måste ha en stege för att komma upp på den. Jag såg oxå massa stjärnor, sjöstjärnor hette de sa mamma. Det fanns sånna i massa olika färger och storlekar. Roliga var dessa faktiskt. Sen fanns det spindlar och kryp och detta gillade min mamma inte alls. Hon är lite spindelrädd. Jag brydde mig inte så mycket, för jag hade annat att kolla på... tex Linus <3

Tjingeling. Nu är det slut för denna gång.
Skriver snart igen.

Ps...ja just det ja. Jag har lärt mig säga några roliga ord.
Miowe...som betyder det som katten säger...liksom miao...och mamma tycker jag är såååå söt när jag säger detta. Jag säger ibland "mamma meeeja", när jag vill ha nåt mer att äta eller tex om hon sätter på mig ena strumpan, så säger jag meeeeja så hon kan sätta på den andra strumpan. Tur att hon förstår mig :)
Jag babblar på som bara den nu oxå...och det är roligt.
Hej då igen vänner.

Mysplutten


RSS 2.0