8

Ha ha ha...rolig jag e va! :0)

Ja, många saker med en 8:a är det nu. Denna gången betyder det att jag varit 8 hela veckor på dagis.
Och det ska jag fira! Detta med att läsa och mysa med mina fina nya böcker som jag fick igår av brevbäraren. När jag o mamma kom från dagis, efter att vi gungat massa på en rolig lekpark ganska nära dagis, så låg det en postgrej hemma. Det var ett paket, sa mamma. Spännande!

När jag nästan slitit av mig jackan, tjocka tröjan och mina skor så klättrade jag o mamma upp i soffan för att öppna paketet. Det var ett brunt kuvert sa mamma att paketet hette. Ok, paket eller brunt kuvert, det spelar ingen roll för jag ville ju öppna det DIREKT!!! :)
Det var från farmor Anna o morfar Thomas. Ååååhhh va kul! Vad glad jag blev att få post från dem.

Det var 2 st böcker, en om kattungen Katti, och en om Emilia på bondgården. De var roliga att titta i, även om jag bara ville bläddra fort fort hela tiden. Mamma hann inte ens läsa eller berätta om bilderna på sidorna. MEN...på kvällen senare så läste vi dom igen, i sängen ;)
OCH, när jag vaknade i morse så VÄGRADE jag lämna hemmet för att åka till dagis i min vagn, om jag inte fick ta med mig mina nya fina böcker i vagnen. Sååå det vara bara för mamma att lyssna på mitt gnäll och trotsiga sätt, tills jag fick som jag ville :0)
I paketet så fanns det oxå en plastficka med bilder på massa vovvar. De var roliga o söta vovvar. Även en plastfickan fick åka med i min vagn till dagis. Vovvarna fick liksom sitta på sidan av vagnen och även dom fick titta i böckerna jag läste då. Bra va!

I dag ska mamma hämta mig på dagis, sen ska vi gunga utanför pappas hus har mamma lovat. SEN, ja då ska jag få vara med pappa igen. Det var en hel veckan sedan jag träffade honom nu. Ska bli jättemysigt att gosa me honom igen. Hoppas att mamma får en bra vecka utan mig nu. Jag har varit lite jobbig hemma med mamma hela veckan. Hon har inte fått sova nästan alls, för jag har vaknat av massa drömmar nästan varannan timme varje natt. Stackars henne...och mig. Ibland har jag varit så ledsen o skrikit så jag inte ens vill att mamma kramar mig då och det är ju inte min mening. Är ju jätteglad att hon håller om mig och tröstar mig egentligen, men vissa drömmar är så läskiga att jag inte vågar lita på någon känns det som. Usch!

Hoppas mamma får sova hela helgen nu (fast jag vet att hon ska jobba på Ullevi på en fotbollsmatch på lördagen och en på söndagen och sen ska hon på en väns 40-årsfest. Undrar vad fest betyder? Jag har varit på kalas men fest vet jag inte - kanske nåt som handlar om festisar. Mmmm....låter kul o gott.

Nu ska jag ta på mig o mamma kommer snart o hämtar mig. Jag älskar dagis, men jag älskar mamma o pappa mer :0)

Tack igen snälla goa farmor o farfar för de roliga böckerna och den fina vovve-plastfickan.
Puss o kram.

Mysplutten


80

Hmmm...va e detta nu då??? En ny siffra tänker du nog...hihihi.

Jaaaa....och detta är en storlek på vissa kläder som jag vuxit ur just nu. För många är större. Detta beror mest på hur många armhävningar och situps jag gjort kvällen innan läggdags...hahaha... Mina starka armar och magmuskler är sååå stora ibland att jag inte får plats i vissa byxor eller tröjor. Tur att jag har en del större storlekar på kläder då ju. 92 är en sådan storlek, och 86 oxå.

Tur oxå att jag har en mamma och en pappa...som tvättar mina kläder så de är fina o luktar gott när
jag går ut o träffar kompisar eller är på dagis.




Hej hopp. Detta var allt för denna gång.

Mysplutten


88

Nu undrar du nog vad jag menar va? Jo, jag fick stå på golvet i en sal och då fick jag stå med ryggen mot en liten vägg och jag skulle ha mina fötter allra längst ner på golvet (men jag stod på tå lite...hihhi... tills mamma såg mig). Sen skulle jag titta rakt fram och det var roligt då, för mamma hade någon slags grej ovanför mitt huvud som hon puttade PÅ mitt hår på huvudet. Hon MÄTTE mig, sa hon. Det var roligt tyckte jag, så mamma gjorde 
det 3 gånger därför.

Jag var 87,7 cm lång! Så 88 betyder att jag får skrivet detta i en bok...som heter PASS.

Och detta ville en tjej bakom ett fönster veta, för jag skulle få ett eget pass, för jag skall flyga utomlands med mamma snart. Jag har ju flygit med pappa till o från Umeå en omgång redan så jag är liksom van ;)
Jag skulle bli fotograferad oxå av tjejen i fönstret. Mamma fick låna en stor pall som jag satt på. Sen fick jag titta in i en rund "kameragrej" och sen blixtrade det 2 gånger. Sen var det klart. Så....som en vecka så har jag mitt alldeles egna pass. KUL!
Mamma pass-ade (hihi...) på att oxå ta ett foto o få ett nytt pass. Hennes kan hon bara använda tills i mars nästa år sa hon. Så mamma log oxå mot kameran, så som jag gjorde. Vi var fina båda två och vi ser nog likadana ut, för korterna var i svartvitt o då ser man liknande ut sa hon i fönstret. Kul det me tycker jag.

Puss o kram. Detta var allt för idag.
En x-tra stor puss till Linus, som jag lekte med i eftermiddag. Han är sååå sööööt och han ska få en lillebror eller lillasyster vilken dag som helst, för hans mamma Susan (min mammas bästa kompis) är jättetjock och har en bebis i magen sa hon. Spännande. Åsa hade oxå en bebis i magen förut men när jag träffade henne så låg bebisen i hennes soffa. Undrar hur den kom dit...hmmm...

God natt alla.

Mysplutten


Snart helg...jaaaaa!!!!!

Idag skall pappa hämta mig på dagis och sen ska vi till mamma, där jag skall vara i en hel vecka sen. Jipie!
Jag skall åka med mamma imorn bitti till en idrottshall. Hon skall spela badmintonmatcher där, något slags seriespel heter det. Då skall jag vara jämte planen och heja. Mamma har fixat fram en matchtröja till mig med som jag skall ha på mig...hihi...jag kommer nog vara sötaste hejarklackstjejen där i heeeeeela hallen :)

Sen på söndag så skall mamma ta med mig in till stan och då ska vi till ett stort hus där man kommer bli fotograferad. Bara ansiktet blir fotograferat då. Det blir ett foto som skall sitta i en lila liten bok, passbok heter den tror jag. Den måste man visa till en pilot när man flyger till andra länder. Och....detta skall jag o mamma göra om typ 2-3 veckor. Vi ska söderut till nåt varmt ställe säger hon. Än vet jag inte varthän det blir men kanske heter det Sypern....eller Rådås...eller Kreeta. Då ska vi bada o leka MASSA säger mamma. En vän till henne ska oxå åka med, Sara. Och hennes son, Gabriel, som jag ju känner från att vi gick på samma familjeförskola förra året. Han är ungefär 6 månader äldre än mig. Saras kompis Anna ska åka med oxå. Vi ska alla flyga högt i luften i ett flygplan då. Wow. Jag flög med pappa en gång, till farmor o farfar och mina kusiner Ebba o Emmy. Det var häftigt. Nu ska vi flyga lite längre säger mamsen, så då hinner jag leka med Gabriel i planet - roligt!

Vad mer ska vi göra i helgen...tjaaa...vet inte. Kanske hälsa på min kompis Linus och hans föräldrar. Han har en stor rosa elefant målad i sitt rum...och en krokodil...och ett lejon tror jag det är. Han ska få en lillasyster snart...eller en lillebror. De vet inte än vilken sort det kommer från Susans mage, som är jättestor nu. Undrar vad hon ätit...kanske en fotboll...hihi.

Nu kom pappa...hej då.

Kram Myspluttan


Vecka 5 på dagis

Kommer mer snart

Thooohooo...jag har fått en ny säng!!!

Japp, det stämmer...nästan...för jag har faktiskt TVÅ nya sängar - en hos pappa och en hos mamma. De ser precis likadana ut och är lika fina! Det är en dagbädd från Ikea, som heter Hemnes. Den kan man göra om så den blir ännu större än den redan är. Då kan nog alla i hela min dagisklass få plats i den tror jag. (Men då måste jag nog ta bort mina gosedjur o dockor först, som ligger så sött o nanar i ena änden av sängen. hihi).
Jag kan ha sängen att sova i, men oxå att mysa i på dagen för då blir den en jättesoffa - bara för MIG! Då har mamma en egen soffa, pappa en egen soffa och jag min egen soffa. Tjooohoooo va kul! :)
Det är 3 stoooooora lådor under sängen med, där jag kan ha mina leksaker till exempel, eller lite sovkläder, som täcke --++
 
Bilder kommer snart.
Puss o kram

Ny dag med moster Eva :)

Tjooohoooo! Efter en mysig morgon med frukost med moster o mamma så tog vi alla bussen till Tuve och där gick vi förbi massa jippon med hoppborgar och fotbollsmatcher. Det var en marknad där och en cup i fotboll för barn. Kanske nåt jag kommer vara med på när jag blir större...kanske. Men vi gick igenom området för att gå till en bondgård och se på djuren. 4H-gården i Tuve. Där fanns massa fina hästar och en jättestor anka som gungandes gungade runt på gården. Den var så stor så den såg ut som om den hade ätit upp hela kylen hemma. Allt som var i kylskåpet typ. Jag var först lite minirädd då vi gick in bland hästarna, där de bor. Deras ansikte är sååå stora och deras tänder är nästan som mammas tummar. huuu... MEN de var fina och söta.

Sen kikade vi på mer djur - tuppar, hönor, grisar och MASSA kaniner i burar. De var söta och mjuka och goa. Inte goa för att jag åt dem utan goa att titta på. Några låg tätt tillsammans och myste. Jag ville nästan krypa in i en av dessa burar som de hade så mysigt i. hihi.
Vi åt riktig mat där vid fikaborden istället. Många andra gjorde det oxå, en slags picnick. Jättetrevligt att äta mat ute är det. Jag åt potatis, laxburgare med kokade ärtor och morötter. Mmmm...

Sen tittade vi lite mer på djuren och sen prom mamma o moster genom skogen igen, och jag somnade efter en stund. Var ju lite trött och jag visste att det nog var detta som mamma ville att jag skulle göra i vagnen. Jag sa t.o.m. "Felicia vila", när jag satte mig, och då svarade mamma "Ja, Felicia vila lite". Då blev jag lite gnällig en pyttestund för jag ville ju inte vila, var pigg. MEN till slut somnade jag i alla fall och när jag vaknade 45 min senare (alltför tidigt tyckte mamma) så var vi hemma hos min morbror Anders o hans radhus. Alla satt o såg på VM i friidrott då och jag sov på utsidan i vagnen. Jag visste inte var jag var när jag vaknade så jag somnade inte om som jag ofta brukar. Lite blyg i början var jag allt när jag såg Anders o Anneli o Eva. Men det gick över fort. Jag satt o myste i mammas knä ett tag, och gäspade en del. Var nog ändå lite trött. Vi såg när många killar hoppade på tv. De sprang först, och sen hoppade de massa. Tresteg heter detta och för Sverige så hoppade en kille som heter Christian Olsson. Han hade blå och gula färger på sina träningskläder. Sverige har dessa färger. Jag tränar på att lära mig olika färger nu, men jag säger mest BLÅ när mamma frågar vilken färg vissa saker har. hahaha.
Snart...snart kan jag nog lite mer färger. Ingen brådska ju :)

Sen åkte vi buss hem och jag fick sitta i Evas knä vid fönstret. Jättemysigt. Eva skulle åka hem sen så vi kramades länge och väl. Vi får åka o hälsa på henne snart tycker jag. Då kan jag leka med hennes katter oxå, Busan, Kattis och Kosmos (som jag kallar för mosmos)

Tack underbara moster Eva för att du hälsade på o lekte med mig hela helgen. Sååå kul! Och tack morbror Anders för den goa fikan :)

God natt världen och alla som finns där.

Kram
Mysplutten


Min moster har varit på besök :)

Jaaaa! Sååå skojsigt! Min moster Eva kom hit på morgonen den 3 sep, när jag just ätit klart min frukost hos mamma. Jag satt o bortstade tänderna och mamma sa att Eva kommer snart. Jag gick till dörren o kikade men hon var inte där. Då tittade vi ut genom fönstret vid balkonen...(som inte finns kvar. För några gubbar har tagit bort balkongen. De ska bygga en ny säger mamma). Eva var inte nere på marken där heller då, men det ringde på dörren och DÅ var det moster som kom. Jippieeee!

Hon lekte med mig i mitt rum medan mamma ÄNTLIGEN fick plocka bort i köket, UTAN att ha mig hängandes runt henne och småtjatande att hon minsan skall leka med MIG istället. Nu fick mamma lite egen tid att diska och städa där i köket. Hon var glad för detta, haha, för jag kan vara lite krävande emellanåt:)

Moster är så snäll och vi lekte med lego och pussel och med bollar och med...massa saker. Jag visade henne var Greta var och jag väckte Hampus i min lilla docksäng. Han sov jämte min lilla lilla docka, som har en mössa på sig ibland. När mamma skulle gå på toaletten och kissa så skulle ju jag oxå det, för det är kul. Jag tog fram min röda fina potta och satte mig på den. Jag hann sitta o låtsaskissa på den och ställa mig upp och säga "Felicia färdig", innan mamma var klar. Jag är SNABB jag! hihi.

Sen lekte vi mer och senare var det lunchdax. Vi åt och sen läste mamma en bok o sen sov jag i min säng i 2 tim nästan. Då satt mamma o moster i soffan o såg på VM i friidrott. De gillar detta så det var ju bra att jag samarbetade och sov under tiden :) Vi gick ut och gungade o lekte i en lekpark sedan. Mysigt.
På kvällen så läste Eva böckerna för mig...jippie!!!! Fick min välling av mamma sen och vi sjöng några sånger i sängen sen. Jag brukar vilja sjunga några "kult-sånger" varje kväll, och det var likadant nu:

Bä bä vita lamm
Imse vimse spindel
Björnen sover
Pippi-sången
Kalle anka-sången...om mamma
Kalle anka...om pappa
Kalle anka...om Eva
Kalle anka...om morfar
Kalle anka...om Anna
Kalle anka...om Jane
Kalle anka...om Berit
Kalle anka...om Tina
Kalle anka...om Åsa
Kalle anka...om Philippa
Kalle anka...om mamma igen...

SEN...sa mamma att NU sjunger vi den sista...och så brukar jag nästan alltid sjunga Bä bä vita lamm. Den är helt klart min favorit...just nu i alla fall. Men jag sjunger inte ensam alla sånger utan mamma sjunger med mig, annars blir jag lite grinig. Så vi har en duo-sångstund varje kväll. Mysigt tycker jag och säkert mamma oxå...och pappa med, för hos honom sjunger jag med när jag ska lägga mig. Älskar att sjunga! Blir bättre för varje dag...tror jag. Kanske kan söka till Idol 2020 eller vara med i Lilla Melodifestivalen. JAAAA...det kan jag ju vara. Då behöver jag inte vänta tills jag blir tonåring ju. (shhh...ska fråga mamma detta nästa vecka...säg inget än). Om hon säger nej, så får jag be moster hjälpa mig att maila till Tv och säga att jag vill sjunga o dansa i melodifestivalen. hihi.

Nä, dax att sova. I morgon ska jag iväg på nya äventyr me min goaste moster Eva:)
Natti natti.

Kram
Mysplutten


Vecka 4 på dagis.

Det är superduper-roligt! Jag älskar dagis!
Jag sköter mig och gör precis som fröknarna ber mig göra där på dagiset! Men det är inte så svårt för allt är såååå roligt ju. Många mer barn är där nu med. 16 st skall det vara totalt sen...och en del är där långa dagar och en del bara halva dagar. Philippa är på dagis tis-tor mellan 9-14, så då kan vi leka ihop om vi vill. Och jag kan sova jämte henne. Vad mysigt.

Hej då för nu. Är på väg ut en stund nu.

Puss o kram
Mysplutten


Hälsat på min bästis!

Har varit hos min bästis Philippa och kännt på hennes lillasysters hand och huvud. Hon är pyttepyttepytteliten ;)
Hon har legat i Åsas mage ett tag och nu låg hon i deras soffa. En bebis! Kul! Hennes hand var så liten så min hand såg stor ut när jag hade den jämte bebisens hand. Bebisen ska heta Emmie och Cornelia i andranamn. Fint va! Jag heter ju Felicia i första namn och Anita OCH Anna i andra namn...och tredje namn. Hihi..."kärt barn har många namn" är ett ordspråk man kan säga ibland, sa min mamma :)

Jag lekte med Philippa och jag körde med deras gräsklippare inne i vardagsrummet och runt o runt köket o hallen. Hihi...och bebisen sov hela tiden i soffan. Hon var nog trött. Philippa har även en häst som jag brukar gunga på. Om Philippa kommer nära mig när jag är på hästen, så kan jag blir lite irriterad och skrika till. Löjligt tycker mamma, men jag vill nog ha ensamrätt på vissa saker....tror jag. När mamma säger till mig att även Philippa får gunga på hästen, så låter jag henne göra det ETT TAG. Sen vill jag gunga igen...hihi.

Åsa mådde bra och jag kramade henne som vanligt. Hon är nog den jag kramar mest av alla...förutom mamma o pappa då förstås. Jag gillar Åsa jättemycket. Hon är så snäll. Jag älskar när hon är barnvakt för mig. Nu blir det nog inte så mycket med det i år, för hon har ju en bebis att ta hand om + Philippa. Det blir nog svårt att lämna deras nya lägenhet då, för hon måste amma den lilla bebisen. Hon äter inte mat som mig o Philippa än. Kanske nästa år. Deras nya ställe de bor i nu är jättefint. Philippa har fått ett eget rum och en helt ny säng. En stor säng. Hon har inte någon spjälsäng längre för Emmie ska ha den. Philippas säng är en juniorsäng och den blir stor som ett hus nästan...hihi. Jag o Philippa leker mycket i den. Upp och ner, upp och ner, och ligger ner på rygg i den tillsammans. Det är jätteroligt. Jag vill oxå ha en sån säng. Får höra med mamma sen.

Nu är det dax att sluta skriva. Måste äta nåt. Kramar till er alla tills nästa gång ni läser här.

Kram kram
Mysplutten


RSS 2.0