Avslutning på familjeförskolan

Nu är terminen slut på familjeförskolan som mamma tar mig till 3 dagar per vecka. Det är både ledsamt att sluta och skönt att få rå om min mamma o pappa själv under julen. Ska ju träffa släkten igen och det är ju alltid lite extra roligt. Måndagen den 20 dec så åkte jag i vagnen (med mamma som puttade den som vanligt), till förskolan där och då var det uppdukat långbord. Vi fick julgröt och smörgås med leverpastej eller ost eller skinka. Mmmm. Jag hade ätit hemma men lite mer kunde jag allt få ner. Åt lite lite gröt, men så fort jag såg brödet så ville jag bara ha detta. Hmmm...mamma är nog lite trött på detta gnäll som jag ställer till med så fort jag fattar att det finns bröd tillgängligt. Jag ÄLSKAR smörgås!

När vi ätit klart så fanns det kaffe och te till de vuxna och en smarrig lång sockerkaka, typ som en tårta fast i lång rullad variant. Tror att någon sa att den kallas rulltårta. Den var mörk med grädde inuti och med hallon i oxå. Jag tjatade till mig en bit från mammas tallrik. Om den var god? Öhhh...JAAAAAAAAA! MUMSFILLIBABBA!!!! SUPERGOTT! Det var ju lite sockrigt, så den slank ner den med, även om jag ätit smörgås innan.

Efter detta goda så skulle vi sjunga lite sånger på golvet. Jag ÄLSKAR detta! Viftar med mina armar och ler så att munnen nästan fastnar i öronsnibbarna. Thi hi!!! Felicia ler med "hela ansiktet" brukar några säga. Hmmm...mysko uttryck men det verkar vara nåt positivt så det är ju bra! De vuxna sjöng lite vanliga djursånger och sen blev det lite julsånger oxå. Vi avslutade med att dansa runt ett träd med ljus i. Julgran heter det trädet säger mamma. Den var fin. De vuxna höll varandra i händerna och så bar de oss. Sen gick de runt och runt det där trädet och sjöng nya sånger som jag aldrig hört innan. Helt ok att lyssna på. Sen lekte vi på golvet, vi barn som var där. Det var Maja, Gabriel, Daniel 1 och Daniel 2, Leah, Leon och....ingen mer.

Efter ett tag så gick alla till fönstren och där tittade alla ut. Mamma lyfte upp mig oxå och vi tittade på skogen där. Det var alldeles vitt av snö. DÄR...så såg vi en kutryggig gubbe gå med en säck. Han hade röd mössa och långt vitt skägg. Hmmm...vilken mysko typ! Gubben gick runt huset och knackade på dörren till vår lokal. Det var TOMTEN, sa lärarna där. WOW! Han har ju bara jag sett på tv, på barnkanalen. Kul tänkte jag. Han kom in och han satte sig på en stol och undrade om det fanns några snälla barn i lokalen. Ja, det klart tänkte jag. Men då jag inte kan prata så bra ännu så la jag till med ett illtjut istället. hihi...
Tomten delade ut presenter som kallades julklappar (berättade mamma). Tomten sa "GOD JUL FELICIA" och då tog mamma mig i handen och gick med mig till tomten för att hämta paketet han hade till mig. Jag vågade inte vara alltför nära tomten utan höll mig lite avvaktande en bit ifrån. Spanade in tomten lite men han såg lite läskig ut. Mamma fick ta paketet istället. När tomten gick sen så öppnade vi alla barn våra julklappar. Det var varsin boll med bullar på liksom. Min var lila och just den bollen ÄLSKAR jag. Jag tjöt av glädje och jag hoppade och studsade runt med den ett tag...ihhhh...ihhhhh va kul den var! Mamma tog kort som en vilde men jag fastnade nog inte för jag var i extas nästan. Jag har lekt med en sån boll tidigare på ett annat ställe så det var så länge sen att jag blev överlycklig nu när jag fått en EGEN! (fast det förstod jag nog inte just då i det läget). Lekte med bollen gjorde i alla fall jag tills jag tröttnade och lekte med babysittern igen. (jag går upp o ner i den många gånger om dagen för jag gillar det. Mamma förstår sig inte på att det är så kul att göra detta, men hon behöver ju inte förstå allt som jag gör jämt. Jag förstår ju inte det hon gör ju.)

Sen...skulle vi ta på oss och lämna familjeförskolan för i år. Mamma kramade lärarna och gav ut lite julkort till några vänner där. Sen klädde hon på mig (motvilligt som vanligt), och sen kramade några mig och det var dax för mig att bli satt i min barnvagn. Jag somnar nästan direkt i vagnen då den är i rullning. För vi leker ju en del här och jag har ju oftast varit vaken sen 6.30. Så kl 13 när vi slutar där på dagarna så somnar jag gott i en tim ca. Mina kompisar Maja, Gabriel och Liam brukar oftast bli körda därifrån tillsammans och alla vi barn somnar nästan direkt på sekunden då vi lämnar lokalen. Så även denna gång. Hihi...
Mamma passade på att gå till Backaplan med Sara och Cissi denna gång. Där köpte mamma ett rött hårband till mig, som hon nog tänkt att jag skall ha på mig till julen. Får se om jag går med på detta. Vill inte ha massa bröte i håret...men som sagt...jag får se hur jag ska göra.

Puss och kram och sköt om er. Snart kommer tomten nog till oss alla! Vi hörs här på bloggen snart igen va!
Mysplutten


Dop 4 dec 2010 & två kalas!

Ja, nu var det dax att "ta sig vatten över huvudet" ;). Detta är ett slags ordspråk som de vuxna nog känner till. Jag förstår inte riktigt vad för språk de menar för jag kan bara svenska hittills - babysvenska!
Denna dagen åkte jag och mamma och pappa till "Lundby Gamla kyrka". Jag skulle döpas där. Hela mammas släkt kom dit nästan. Bara några som saknades. Min farmor och farfar kom dit med. De är ju på besök här i Göteborg så det klart att de var med oss denna dagen. En stor dag för mig. Ska få det där vattnet på huvudet, och det låter jättekul. Bara det inte rinner ner över ögonen för det gillar jag inte så jättemycket.

När vi väl var där så satt det en massa folk på "min sida" i kyrkan. Det satt några på andra sidan i kyrkan med, för det var ett dop till, för en liten tjej som var 5 månader. Hon skulle döpas till Iris. Hon hade en dopklänning på sig. Jag hade en söt klänning däremot. En vit och lila. Jag var söt tyckte många. Roligt!
Jag hade två faddrar, Åsa och Anne, som båda höll i mig lite. Och mamma och pappa höll mig oxå när vi var där framme i kyrkan. Vi fick sitta i en liten egen rad där framme jämte prästen. Åsas dotter Philippa, som är min bästis, satt i knät jämte mig. Det var mysigt att ha henne med där på min stora dag.
När jag skulle låta prästen Christina hålla i mig o hälla vatten över huvudet så var jag "tyst som i kyrkan"! När det var klart och hon gjort det tre gånger, efter att ha sagt några slags ramsor samtidigt, så plaskade jag med mina händer i den där dopfunten som vattnet låg i. Det var skojsigt!
Sen lyfte prästen mig och gick runt med mig i kyrkgången och höll upp mig så att alla mina släktingar skulle se mig. Det var kul. Jag hade helt klart bäst utsikt där uppifrån luften. hihi...
Sen tog massa foton på mig och min familj och mina faddrar. Roligt! Jag lipa ingenting eller störde inte på något sätt. Lovade mamma att skärpa mig hela dagen, så då gjorde jag detta! :)

Efter kyrkbesöket så åkte vi allihop, tillsammans med hela släkten, till en lokal i Tuve, där morfar bor. Där hade mamma och pappa fixat i ordning långbord och lekhörna för allihop. De bjöd på mat och fika och TÅRTA! För jag hade ju inte bara döpts utan jag fyllde ju även 1 år! Så...alla sjöng för mig och jag fick massa roliga presenter som jag kommer ha nytta av i livet. Dockor och kläder och fotoalbum och leksaker och fina halsband bl.a.

Vet ni vad som mer hände? Jo, jag fick äta tårta SJÄLV...MED HÄNDERNA! Kladdade lite och åt för fulla muggar. Mmmmmm....grädden var jag lite skeptisk till först, men sen var den mumsig. Bär fanns det på tårtan och annat gott. Kladdade lite me tårtan i ansiktet = kuligt!

När alla gästerna gått hem och mamma och moster och hennes barn var kvar o röjde lite extra, så åkte jag med pappa och farmor och farfar hem till pappa. Jag sov där, i köket, bredvid pappa som låg på en madrass på golvet jämte mig. Farmor o farfar sov i pappas säng i vardagsrummet. Hos pappa sover jag oftast längre än hos mamma. Varför vet jag inte. Kanske det är tystare hos pappa, eller så är det bara så att pappas lugn har en bra inverkan på mig. Mamma är ju lite uppspelt och småstressad emellanåt. Men det klart, hon är ju oftast den som har superkoll på allt som ska fixas och göras och förberedas och...sånt där som mammor oftast är så bra på.

Hela dagen och kvällen och hela alltet var i alla fall JÄTTEROLIGT! En toppendag. Jag lekte med massa folk på kalaset i lokalen. Mina kompisar Mathilda, Emelie, Maja och Philippa lekte på golvet med mig.

Dagen efter så hade mamma bjudit in massa vänner till henne och till mig. Så då var det kalas igen. Det kom massa barn och jag fick ännu mer presenter och jag fick äta tårta IGEN. Mmmmm....thi hi. Dessa barn är några av mina vänner som var där: Elliot, Gabriel, William, Philippa, Maja, Victor var där och lekte med alla leksaker som mamma forslat dit....bara för vår skull. Snällt av dig mamma. Tack!

Gäsp...vad jag somnade i Idas famn. Hon bar runt mig tills jag somnade och då la hon ner mig på en varm o gosig jacka och tjock tröja, på golvet i köket där. Sen kunde mamma och pappa fortsätta att röja lite. Det blev en lång dag igen och jag hade lika kul idag som igår. Var nog lite tröttare idag, efter två så intensiva dagar.

Helgen var komplett! Kanon! Super! Great! Rolig...och alldeles...alldeles...alldeles...UNDERBAR!!!

Kram alla som förgyllde min helg!
Mysplutten


IDAG FYLLER JAG 1 ÅR!!!

Jajjemensan! Idag har varit en UNDERBAR DAG!
Dagen började med att mamma kom in med tända ljus och paket till mig. Och hon sjöng för mig med! Jättefint! Ja må du leva hette den. Det var en riktigt mysig sång. Mamma har nog hittat på den själv, bara för mig. Gullemamma! 
Jag fick öppna mina presenter i sängen. Det gjorde jag. Men ljusen var roligare att leka med än presenterna tycker jag. Det var ljus som är "barnsäkra", (hade pappa kallat dem i alla fall). Det var inga riktiga ljus som brann utan det var ett batteri under som gjorde att det lös som om det var ett ljus. Så jag kunde därför hålla dem i min hand utan att få ont. Bra va! Mamma hade fått dessa av pappa när hon fyllde år för 3 dagar sen. Bra för oss båda alltså :)

Presenterna jag fick av mamma var; en liten söt hund med halsduk. Åhhh vad fin den var. Sen fick jag en blom-kudde i lila som var mysig att krama. Sen fick jag ett stort paket, men det öppnade jag inte. Gör det sen. Hade ju fullt upp med ljusen och lite annat.

När jag efter blöjbyte och klädbyte hade fått en supergod frukost av mamma, bestående av gröt och vörtbröd med leverpastej....Mmmmm....så lekte jag lite med min tandborste. DET är kul tycker jag. Mamma borstar lite först men sen får jag testa själv. Jag suger mest på den men med lite träning så kanske jag lyckat träffa tänderna någon dag. Just nu är den mest mot tungan...tror jag.

Sen tog mamma på mig mina varma ytterkläder och packade ner mig i barnvagnen. Sen körde hon mig till familjeförskolan. Där lekte jag som vanligt med mina goa vänner och kl. 10.15 började dagens sångstund. Jag verkligen ÄLSKAR den!!! Jag hoppade och studsade på golvet av lycka när de vuxna sjöng idag. Jag log så att mina kinder nästan sprack. Det bredaste leendet jag någonsin gjort, tog jag fram. De som är på förskolan som lärare sa att jag har utvecklats jättemycket på senaste veckan bara. Att jag är såååååååå lätt att ha att göra med och att jag bara ler hela dagarna. Jag gillar att le. Om jag är sjuk så är jag mindre le-ig, men mår ändå ok.

Efter lunch så kom farmor och farfar och pappa till förskolan. Och efter ett tag så satt vi alla samlade i vårat matrum, där vi sitter o äter. Då kom lärarna in och SJÖNG för mig. Samma låt som mamma sjöng i morse. Hmmm....har hon lärt dem den redan? Inte illa :) Sen fick jag present från dem och även från 2 andra tjejer. Åh vad gulliga de var. Jag fick en bok och en pyramid av plast, med ringar man ska trä på liksom. Sen fick jag en supersöt docka. Åhhhh vad jag kramade den läääääääääänge. Åh vad söt den var. En röd docka. Den hade en rosa mössa oxå. Åh, vad glad jag blev. Boken och pyramiden är saker jag oxå älskar att leka med såklart.
Fick oxå present av farmor o farfar. En musikskiva med barnlåtar. Vad bra att ha! Tusen tack snälla ni.

Sen, gick mamma iväg med mig i vagnen och jag sov i nästan 1,5 tim då. Gick hem till mamma när jag vaknade och då kom pappa och farmor o farfar dit senare. Då fick jag en till present. En liten stereo som man kan spela musik på. Pappa ska ha den hemma och ställa den i mitt nya rum. Wow, min egna stereo. Häftigt. Har en hos mamma med men den står under min säng så den leker jag inte med just nu. Kanske när jag blir lite större. Mamma tyckte det blev lite för mycket när jag bara öppnade och slet ut skivan hela tiden. Eller när jag tryckte på alla knappar och slog på stereon med hela handen hela tiden. hihihi!

Nä, nu blev jag jättetrött. Gud vilken rolig dag jag haft. Tack alla snälla goa! Nu ska jag nana. I morn är det nytt kalas och då ska jag även döpas. De ni! Så snart berättar jag hur det gick. Håll ut någon dag bara, så får ni veta hur allt detta var. Är jättenyfiken på vad det innebär. Vet att jag kommer få träffa massa snälla släktingar och vänner i alla fall, så det blir nog superduperkul.

Natti natti o kram kram från STORA TJEJEN - nämligen MIG!
Mysplutten


Fint besök från norr!

Nu har farmor och farfar kommit hit med tåget. Jag har lekt med dem både idag, igår och i förrgår. Jättekuligt har det varit. Idag kröp jag tex upp i knät på dem lite då och då, men sen ner och lekte igen. När de kom hit med tåget så var de lite sena, för tåget hade gått sönder hemma i Umeå. De fick åka buss istället och sen ta ett annat tåg hit till mig. Tur att de kom fram så jag fick träffa dem igen. Sist så var jag ju såååå liten så det kommer jag inte ens ihåg ju. Nu däremot, så är jag ju STOOOOOOR tjej :)

Jag har sovit hos pappa två nätter tills i förrgår och då låg min pappa på golvet i köket jämte mig. Ja menar att han låg på en madrass på golvet och jag låg i min egna säng, fast vi var liksom jämte varandra, i samma rum. Hihi...hoppas ni förstår mig. Är ju liten ännu även om jag är STOOOOOR, så jag kan inte alltid förklara mig så jättebra. Hej hopp, nu ska jag leka lite innan jag ska sova. Hörs snart igen.

Kramar till ALLA!
Mysplutten


RSS 2.0