Första snön har kommit :)

Tjoooohoooo...nu har det snöat...KOM FELICIA ropade mamma i morse....(14 januari)
Såååå kul!
 
Och...vet ni vad. Det var MIN NAMNSDAG JUST DENNA DAGEN MED. Tjooohooo igen!!!
 
 
Vi traskade i snö till dagis idag...öööhhhhh jag mena förskolan ju...hihi. Ja, det heter faktiskt så. Det är de SMÅÅÅ barnen som går på dagis ser ni, och jag som är faktiskt 4 år är ju en STOR tjej och då går jag på förskolan! Så det så!
SEN...så skall jag börja skolan och då är jag en JÄTTESTOR tjej. Men först skall jag bli 4 och ett halvt år och sen 5 år och sen lite mer och så vidare :) Min mamma är 43 år och min pappa är 39 år. Bara så ni vet. Dom är SUPERDUPERSTORA! Ha ha ha ha ha ha.
 
Det finns en tjej och en kille på min förskola som oxå är 4 år som mig, men de är mindre än mig. Kortare liksom. Mamma säger att en dag så kanske de blir längre än mig, men det tror jag inte på. Pappa har sagt att jag kommer nog bli lika lång som mamma eller pappa och då kan ju inte de andra korta barnen bli så långa heller :)
 
Det snöade lite när vi gick hem oxå idag, så jag åkte lite rutchbana med mamsen på väg hem. Kul.
 
Hej då. Ses och hörs väl snart va? :)
 
/Flisan
 

Skridskoåkning! KUL!

Jag o mamma o pappa har åkt skridskor! WOW! Min pappa var superduktigt! Han åkte snabbt och när han stannade så gjorde han det supersnabbt oxå. Han liksom kom mot mig och swish.....så PANG!!!!! så var han HELT stilla! "Sladda" heter det sa pappa. Min mamma kan inte göra så. Hon stannar när hon stannar, sa hon. Helst mot kanten av ishallen...eller rinken sa pappa, för det heter så. hihi...men hon kan stanna jämte mig med såklart för hon kan det :) Hon åker INTE fort som pappa i alla fall, men det är ju bra för ibland såg jag folk som åkte så fort så de ramlade...eller så de åkte in i någon annan. Då kan de ju få ont liksom.
 
Efter en stund så hade vi en liten paus och då åt vi smörgås och drack varm choklad alla tre. Vi satt inte på isen då utan vi satt på en bänk jämte isen. Massa andra hade oxå lite mat med sig och åt. Det var mysigt. Varm choklad brukar jag inte dricka så ofta så det var extra gott. Mmmm. Pappa hade fixat detta till oss alla. Gotteligott! :)
 
Sen åkte vi lite till. Pappa drog mig när jag satt på den där träklossen och jag fick snurra lite när jag satt där då. Mamma försökte oxå köra runt så, men pappa körde fortare så det var roligare då :)
När jag åkte lite själv så var jag duktig, för förra gången jag åkte så var jag lite feg. Nu kunde jag lite själv och det var jättekul. Men roligast var nog att samla snö längs kanterna vid rinken, med träklossen. Jag åkte runt med den ett helt varv och fick med lite snö då och då. Ibland stod det något barn eller nån vuxen ivägen och då fick jag köra runt dem istället och fortsätta sen. Typiskt! Grrrr....hihi...
 
Några foton ska ni få se här sen...håll i hatten....eller hjälmen vettja! hahaha.
Ja just det ja. Vi fick ju se när den där ismaskinbilen åkte runt o hällde vatten på isen med. Det var INGA barn eller vuxna på isen då. Det fick man inte! Men när han hade åkt klart, den där gubben, så fick man åka igen. Jag ville först inte, men sen ville jag. Pappa med. Han gillar när det är nytt vatten på isen sa han.
 
En jättekul dag hade vi alla ihop och jag vill gärna göra detta igen någon gång. Mysigt med allt.
 
Kramis bananis
/Flisan
 

Hemma igen. Ååå vad jag längtat efter mamma!

Jaaaa niiii. Jag hade längtat efter mamma så mycket att jag blev såååå glad och hoppig o skuttig när jag såg henne på Landvetter flygplats på kvällen när vi hade landat med planet från Umeå. Mamma stod nere och jag o pappa kom lite högre upp på en gång där. Jag småtjöt och mina ögon blev så stora av lycka att de nästan hoppade ur :)
Min mamma blev oxå glad o vinkade o slängde slängpussar till mig.

När jag åkte ner i rulltrappan för att få krama mamma så hade min mamma börjat gråta. Jag undrade inte varför just då för jag var bara så nära henne att jag bara ville springa sista biten och slänga mig om halsen på henne....och krama henne som jag aldrig gjort förut. Åååååå vad jag gillade att krama mamma....lääääänge.
Vi höll om varandra länge och jag tittade på henne länge mellan kramarna. Min mamma sa att detta är "MAGISKT".
Vi är bara VI just då och ingenting annat finns i hela världen..ända till månen.
Jag såg att mammas tårar rann nerför kinderna på henne o jag frågade om hon mådde bra. Det gjorde hon. Mamma förklarade att ibland kan man liksom få tårar för att man är lycklig o glad, så hon var inte ledsen utan glad. Hmmm, konstigt. Men om hon säger så, så tror jag ju henne. Jag var jätteglad att se henne oxå, men jag hade inga tårar som kom fram :) Jag gråter nog mest när jag är ledsen eller har slagit mig.
 
Sen åkte vi hem i bilen. Det regnade massor och det var jättemörkt ute. Klockan var nästan elva på kvällen. När vi kom hem till mammas hus så släppte pappa o jag av henne där. Jag ville helst sova hos mamma men hon skulle upp tidigt o jobba och jag o pappa var ju lediga dagen efter så då kunde vi sova ordentligt sa han, och äta frukost i lugn o ro. SEN...så skulle jag få gå till dagis/förskolan igen. Jag har längtat dit och att få träffa min bästis Emelina....och de andra med. Och mina fröknar oxå.
 
Ja, detta var min lilla berättelse om när jag fick träffa min mamma igen. Mysigt. Nu ska jag nana. Snart skriver jag igen....om något helt annat...hihi...så håll koll är ni snälla....hihi.
 
Kramelikramizar och GOTT NYTT ÅR!
 
/Flisan
 
 

Nu är det 2014

Snart kommer jag bli 4,5 år och sen 5 år, för det är ett nytt år sa pappissen! Kul!
Jag är ju redan en stor tjej men då blir ju jag ännu större tjej. Kanske jag blir lika lång som pappa :)
 
Nu skall jag berätta hur det gick till att fira nyår uppe i norrland:
 
På G...

Dansavslutning

Ja, den har jag ju glömt att skriva till er om.

GUD VA KUL DET VAR

Bilder kommer ...och kanske en filmsnutt med :)

Flyg igen...för å fira Julafton i Ö-vik

Jag hann nästan inte komma hem från min resa till Spanien...och sen sova...för sen åkte jag o mamma o pappa upp till Landvetter flygplats IGEN. Då skulle jag flyga med min pappa till mina kusiner i Ö-vik och min farmor o farfar i Umeå.
 
Det var JULAFTON den dagen vi flög och vi flög tidigt på morgonen, för då sa mamma att det var så bra, för då kanske vi kunde se Tomten uppe i luften, på väg till alla hus som han och hans renar skulle åka o lämna julklappar till.
Jag såg ingen tomte :( Mamma sa att det KAN vara så att han blivit försenad och kommer lite senare till just norrland.
OCH vet ni vad...DET GJORDE HAN! Han kom dit på kvällen, hem till Ö-vik, precis där i det huset som JAG var i.
Tjooohoooo, vad alla vi blev glada då!
 
Mer kommer....

Spanienresan

Nu skall jag berätta en sak. Jag o min sköna mamma och min sköna moster har varit och flygit.
Japp det har vi :) Denna gången så flög vi till ett nytt land. SPANIEN heter landet. Deras flagga ser ut så här:
Och stället vi åkte till hette FURTUVENTURA. En ö, nästan som Hisingen, för det är ju en ö. Och det var massa öar runtomkring den ön vi var på, men man såg dom inte med sina ögon för de var liiiite för långt bort. När vi flög ovanför innan vi landade... DÅ såg man mer öar. Häftigt! Så här ser ön ut och vi bodde ungefär i mitten på denna bilden här nedanför. Till höger. Caleta De Fusta hette det. Lite högre upp än mitten menade jag att vi bodde :)
 
 
Det är mycket öken där sa mamma och det betyder att det inte är så mycket skog o sånt.
....mer kommer...
 
 
 

Dans kring granen

Kan ni tänka er kära kompisar. Jag har fått dansa kring granen IGEN...för gång nummer 3.
Det var ännu roligare denna gången. Det var på Frälsis som vi ju brukar gå och lyssna på lite dockteater och dansa runt granen och vet ni vem som brukar komma dit???
 
Jo...TOMTEN!
 
Kommer mer...

Lucia på dagis = mysigt

Nu har jag gått mitt allra första Luciatåg och det var SÅÅÅÅÅÅ ROLIGT!
Kommer...

Oj oj vilket barnkalas jag haft!

De ni! Kommer....
 

RSS 2.0