Sista dagarna på Åland...

När det bara var 3 dagar kvar för mamma att vara funktionär på Åland så fick hon äntligen lite ledigt.
Då satt vi på läktaren och såg lite matcher med några personer som mamma lärde känna när hon var i Turkiet i våras. (Då var jag oxå med, för då hade jag funnits 2 månader i mammas mage....hihi...).
Dessa personer heter Anette och Andreas. De hade tagit färjan från Stockholm till Åland för att se världens bästa beachvolleybollspelare spela matcher. Det var lag från Brasilien nästan varje match, så de var nog riktigt duktiga från det landet.

Det var skönt att få göra vad man ville en halv dag, för det var jobb från ca 8-21 varje dag annars.
Vi gick runt och kollade in området och Mariehamn lite. Mamma köpte en bok på en loppis, för 5 kr. Den läser hon kanske någon annan resa, för hon är inte så snabb på att läsa. Hon gör alltid massa annat så hon glömmer av sin bok och när hon kommer på den så har hon glömt vad den handlade om och får börja om från början igen. hihi...så tokigt det kan bli ;)

När finalen för tjejerna spelades näst sista dagen så regnade det så massa så alla i publiken fick gröna regnkläder av funtionärerna. Flera av mammas fingrar blev vita när hon stod i regnet och jobbade på läktaren, för hon fryser ibland så de blir sånna. Stackarn!
När finalen var klar så frågade en gubbe om mamma ville vara med och hissa en av flaggorna vid prisceremonin. Jag kickade henne i sidan allt jag kunde så hon skulle fatta att "det klart du ska morsan"!
Hon sa JA och sen stod mamsen där o höll i amerikanska flaggan. Etta och två kom Brasilien och trea blev amerikanskor. Mammas ben skakade av nervositet märkte jag. Hon var rädd att tabba sig och kanske trassla in sig i flaggans snöre, men...det gick jättebra. Mamma hade bett pappa se matchen på tv hemma i soffan, så han kanske skulle kunnat se oss då. MEN...när vi talat med honom sen, hade de som sände tv-matchen precis slutat sända just när flaggorna skulle hissas och nationalsången skulle spelas. Hahaha....vilket missflyt...hihihi...

En ruskigt blåsig och regnig dag var det, så när vi väl kom till sovsalen igen sent på kvällen så var en varm dusch jätteskönt. Vi duschade mega-länge. Sen sov vi hela natten.

Hej då. Nu orkar jag inte skriva mer. Fingrarna är trötta. Syns en annan dag snart.
Puss o kram
/Mysplutten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0